Μεταξύ μας κορίτσια, πότε ήταν η τελευταία φορά που πλένατε το σουτιέν σας;

Και πριν προσποιηθούμε ότι είμαστε ώριμες και υπεύθυνες γυναίκες, που έχουν τα πάντα υπό έλεγχο, δεν εννοώ το αθλητικό σουτιέν που χρησιμοποιηθείς στο γυμναστήριο.

Όχι, εννοούμε το σουτιέν που φοράς καθημερινά στην δουλειά σου, και όταν γυρνάς στο σπίτι σου δινει μία υπέροχη αίσθηση ανακούφισης όταν το βγάζεις. Το σουτιέν που βάζεις στο συρτάρι με τα εσώρουχα, και ξαναφοράς αύριο το πρωί όταν ξυπνάς.

Ακόμα και αν δεν το παραδεχόμαστε, κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό πρόγραμμα όσον αφορά την καθαρίοτητα και την συντήρηση των εσωρούχων.

Αλλά, πόσο συχνά πρέπει κανονικά να πλένεις τα σουτιέν σου; Και πλένουν όλες οι άλλες γυναίκες τόσο συχνά τα σουτιέν τους όσο υποστηρίζουν;

Ποιά είναι η σωστή απάντηση λοιπόν; Ηρέμησε! Δεν πρέπει να πλένεις τα σουτιέν μετά από κάθε φορά που το φοράς. Μετά από μία έρευνα, τα στατιστικά έδειξαν ότι πρέπει να βάζεις στο πλυντήριο τα σουτιέν μετά από 3-4 φορές αφού το έχεις φορέσει, μετά από 10 μέρες δηλαδή.

Και τι συμβαίνει με τον ιδρώτα στο στήθος, ειδικά τώρα το καλοκαίρι; Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε τι σημαίνει να έχει ανυπόφορη ζέστη και ο ιδρώτας στο στήθος σου να σε κάνει να νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις ντουζ επιγόντως! Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συγκεντρώνονται μαζί με τον ιδρώτα και πολλά βακτήρια στο σουτιέν σου, επομένως σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να το πλένεις πιο συχνά.

Αν από την άλλη, αναρωτιέσαι γιατί δεν πρέπει να πλένεις το σουτιέν σου μετά από κάθε φορά που το φοράς, σου έχουμε την απάντηση. Θα καταστρέψεις την ελαστικότητα, και δεν θα σου προσφέρει την ενίσχυση που χρειάζεσαι.

Σύμφωνα με μία έρευνα:

Το 37% των γυναικών πλένει μία φορά την εβδομάδα τα σουτιέν.

ΤΟ 30% μετά από δύο φορές που το έχουν φορέσει.

ΤΟ 27% όχι τόσο συχνά.

Το 6% μετά από μία φορά.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response