Ναι, είναι αλήθεια ότι η υγιεινή διατροφή και οι τροφές με σωστά συστατικά μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές απ΄όσο θα θέλαμε, ειδικά αν πρόκειται για κάποια τάση, όπως τα ωμά αμύγδαλα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να συγχέουμε πάντα την υγιεινή ζωή με πανάκριβα φαγητά. Το μυστικό είναι να σχεδιάζεις τα γεύματα σου, να κάνεις έρευνες για τα φαγητά που χρειάζεσαι να έχεις και να εμπιστεύεσαι το μέρος από το οποίο προμηθεύεσαι.

Παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τρόφιμα που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου, και οι αγορές δεν θα σε αφήσουν με άδειο πορτοφόλι.

1.Baby καρότα

Γιατί; Περιέρχουν φυτικές ίνες, σίδηρο, και κάλιο. Μπορείς να τα αξιοποιήσεις στην σαλάτα ή να τα ψήσεις για 30 λεπτά στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, όπως θα έκανες κανονικά με τα μεγάλα καρότα και να συνοδεύσεις το κυρίως σου πιάτο.

2.Πορτοκάλια

Γιατί; Είναι αυτά που θα δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα φυσικά με την βιταμίνη C. Ωστόσο, είναι πλούσια και σε βιταμίνη Α και κάλιο. Τείνουμε να συνδέουμε τα πορτοκάλια με το πρωινό γεύμα, αλλά τα φρούτα αυτά είναι θρεπτικά από μόνα τους ως σνακ. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τα πορτοκάλια στις σαλάτες, στο ψημένο φιλέτο κοτόπουλο, ή στο σολομό για περισσότερη γεύση, ακόμα και να κάνετε τα καλύτερα κέικ.

3.Κινόα

Γιατί; Είναι υγιείς υδατάνθρακες που θα σας δώσουν την ενέργεια και τις φυτικές ίνες που χρειάζεστε. Βράστε την κινόα με τα αγαπημένα σας λαχανικά και προσθέστε αυγά για να ένα γρήγορο, απολαυστικό και θρεπτικό γεύμα. Επίσης, μπορειτε να το συνοδεύσετε με αβοκάντο και σπανάκι αν προτιμάτε.

4. Τόφου

Ένα προϊόν από γάλα της σόγιας, το οποίο κατασκευάζεται παρόμοια με το τυρί και είναι αρκετά γνωστό στους χορτοφάγους. Σημαντική πηγή πρωτεΐνης που θα σου δώσει ενέργεια και θα σε κρατήσει χορτάτο για ώρες. Πώς μπορεις να το μαγειρέψεις; Ψήστο, ή τηγάνισέ το. Η επιλογή είναι δική σου! Συνόδευσε το με μερικά λαχανικά και curry sauce.

5.Καστανό ρύζι

Το καστανό ρύζι αποτελείται από δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, έχουν συνδεθεί με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Είναι επίσης γεμάτα από φυτικές ίνες, γεγονός που σημαίνει ότι βοηθάει στην υγεία της καρδιάς.

Δεν είναι μόνο σούπερ θρεπτικό, αλλά είναι επίσης αρκετά εύκολο στο μαγείρεμα. Βράζουμε ένα φλιτζάνι καστανό ρύζι και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με κοτόπουλο, και το σπανάκι ή το μπρόκολο.

6. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο και το κάλιο, και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α (βοηθάει λοιπόν για ένα υγιές δέρμα και υγιή μαλλιά) και βιταμίνη Κ (που ενισχύει τα οστά). Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες.
Πώς να το μαγειρέψετε: Τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με σκόρδο. Συνοδεύστε το μαγειρεμένο σπανάκι με αυγά, και ως επιδόρπιο επιλέξτε muffins, και έχετε ετοιμάσει το ιδανικό πρόγευμα για το Σαββατοκύριακο σας.

7. Βρώμη

Μία ξεχωριστή ιδιότητα της βρώμης είναι ότι περιέχει β-γλυκάνες, φυσικοί πολυσακχαρίτες, οι ενώσεις που επιβραδύνουν το ρυθμό με τον οποίο οι υδατάνθρακες απορροφώνται από τον οργανισμό. Αυτό βοηθά να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά και θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο η βρώμη φαίνεται να κρατάει τους ανθρώπους χορτάτους περισσότερο από ό, τα άλλα δημητριακά. Μόνο ένα μισό φλυτζάνι από βρώμη περιέχει μια γενναιόδωρη δόση φυλλικού οξέος, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και καθώς πάνω από 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης του μαγγανίου – ένα ορυκτό απαραίτητο για γερά οστά και υγιές δέρμα.

Μπορείτε να καταναλώσετε την βρώμη με βραστό νερό ή ζεστό γάλα και να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, ή μέλι αν επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε στο γιαούρτι για ένα ιδανικό βραδινό, ή να τα προσθέσετε στο smoothie για να γίνει πιο χορταστικό.

8. Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες με βιταμίνη C, B6, και κάλιο, καθώς και βιταμίνη Α
Τα καροτενοειδή, δηλαδή οι ενώσεις που δίνουν τις πατάτες πορτοκαλί χρώμα τους, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της όρασης μας και την ενίσχυση της ανοσίας μας, και φυσικά βοηθάει στον αγώνα κατά της γήρανσης.

Είναι επίσης νόστιμα ψητά, δοκιμάστε τα με ψημένα καρύδια ή σπόρους ροδιού. Ή, μπορείτε απλά να τα ψήσετε. Για πιο γρήγορο μαγείρεμα: Τρυπήστε τις γλυκοπατάτες με το πιρούνι μερικές φορές και τοποθετείστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-8 λεπτά)

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response