Ινδική κουζίνα – εύκολη συνταγή Makhani για το πιο νόστιμο πιάτο!

Σου αρέσει η ινδική κουζίνα ή είσαι περίεργος να την δοκιμάσεις; Σου έχουμε μία πανεύκολη συνταγή η οποία θα σε κάνει να γλείψεις τα δάχτυλά σου!

Οι ινδικές συνταγές είναι γνωστές για τα μπαχαρικά που δίνουν τόση νοστιμιά στο πιάτο, καθώς και για την πικάντικη γεύση, την οποία όμως μπορείς να ρυθμίσεις εσύ ανάλογα με τα γούστα σου!

Παρακάτω θα σου δείξω πως να ετοιμάσεις μπούτι κοτόπουλο με βούτυρο στο τηγάνι και κύμινο, τσίλι και άλλα μπαχαρικά που θα κάνουν το εύκολο αυτό φαγητό πιο νόστιμο από ποτέ! Ιδανικά, μπορείς να το συνοδεύσεις με ρύζι και πίτα! Η συνταγή είναι γνωστή ως κοτόπουλο Makhani και θα χρειαστείς τα παρακάτω συστατικά!

Η παρακάτω συνταγή για το ινδικό πιάτο σερβίρει 3 με 4 άτομα, και ο συνολικός χρόνος είναι 1 ώρα και 10 λεπτά!

Ινδική κουζίνα

Συστατικά:

1 κιλό κοτόπουλο μπούτι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
3 1/2 κουταλιές της σούπας  βούτυρο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 τριμμένη ντομάτα
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (ή 2/3 του φλιτζανιού γιαούρτι)αλάτι και πιπέρι
ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ αφού πρώτα το έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, λίγο αλάτι, και λίγο μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το κοτόπουλο να είναι καλά ανακατεμένο με τα μπαχαρικά.

Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέστε λίγο βούτυρο για να λιώσει. Αποφύγετε το λάδι, γιατί σε αυτή τη συνταγή το μυστικό κρύβεται στο βούτυρο! Θα δώσει περισσότερη νοστιμιά στο ινδικό πιάτο, οπότε μην μετράτε τις θερμίδες, αλλά ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το σοτάρουμε.  Μπορείτε να προσθέστε λίγο περισσότερο βούτυρο στο τηγάνι αν επιθυμείτε. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μετά βάζουμε στο τηγάνι την τριμμένη ντομάτα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Τέλος, βάζουμε την κρέμα ή το γιαούρτι στο μείγμα κοτόπουλου με τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα (η σάλτσα πρέπει να είναι παχιά και κρεμώδες όταν την βγάλουμε) Μπορείτε σε αυτό το σημείο να προσθέσετε χυμό λεμονιού.

Για να το σερβίρεις, προσθέτεις πάνω στο κοτόπουλο ψιλοκομμένο κόλιανδρο για γαρνιτούρα.

Είναι μία εύκολη συνταγή που δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου αν ψάχνεις κάτι γρήγορο και νόστιμο! Η ινδική κουζίνα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, οπότε αν ψάχνεις ένα διαφορετικό γεύμα, μην διστάσεις να ακολουθήσεις την συνταγή.

Αν την δοκιμάσεις, πες μας στα σχόλια την γνώμη σου!

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!