Κέικ σοκολάτας, το ιδανικό πρωινό

Σας ακούγεται περίεργο; Κι όμως, η πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Syracuse έδειξε ότι η σοκολάτα βοηθάει την λειτουργία του εγκεφάλου. Οι ερευνητές συγκρότησαν άτομα από διάφορες ομάδες και με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, και μέσα από την διεξαγωγή διαφόρων τεστ κατέληξαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας ήταν στενά συνδεδεμένη με τις οργανωτικές ικανότητες, την οπτική μνήμη, τα αντανακλαστικά και την ικανότητα αντιμετώπισης σύνθετων προβλημάτων.

Γιατί όμως είναι ιδανική για πρωινό; Είναι γνωστό ότι το πρωινό είναι το γεύμα που ποτέ δεν πρέπει να παραλειφθεί, κυρίως γιατί μας δίνει ενέργεια που χρειαζόμαστε κατά την διάρκεια της ημέρας, και αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού μας. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένα κέικ σοκολάτας, που σε συνδυασμό με τον κρόκο του αυγού βοηθούν στην ανάπλαση νέων κυττάρων και ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου, αν το βάλουμε στο πρόγραμμα μας και το καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Εκτός όμως από αυτό, η κατάλληλη ποσότητα σοκολάτας το πρωί μας προσφέρει την γλυκόζη που έχει ανάγκη ο οργανισμός, και έτσι κατά την διάρκεια της ημέρας μπορούμε πιο εύκολα να αντισταθούμε στους γλυκούς πειρασμούς, όπως υποστήριξε και μία παρόμοια έρευνα στο πανεπιστήμιο Tel Aviv.

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Comments are closed.