16 χρήσεις για το αμυγδαλέλαιο που πρέπει να μάθεις από σήμερα!

Το αμυγδαλέλαιο το ακούς πλέον παντού! Σου το προτείνει η κομμώτρια για τα μαλλιά σου, η δερματολόγος για την περιποίηση του προσώπου, και φυσικά ο γιατρός για την φροντίδα της υγείας σου. Τι ακριβώς μπορείς να κάνεις με το αμυγδαλέλαιο όμως; Ποιες ακριβώς είναι οι χρήσεις του; Είναι όντως αποτελεσματικό; Παρακάτω θα βρεις όλες τις απαντήσεις!

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή η μαμά μου με κυνηγούσε να πιω γάλα το πρωί, και έβαζε τρία αμύγδαλα μέσα στο ποτήρι. Ποτέ δεν το συνήθισα και δεν μου άρεσε η γεύση! Τώρα όμως, μετά από τόσα χρόνια κατάλαβα ότι τα αμύγδαλα είναι μία απίστευτη πηγή βιταμινών που πραγματικά θα κάνουν θαύματα στο δέρμα και την υγεία σου.

Παρακάτω όμως θα σου προτείνω τρόπους να χρησιμοποιείς το αμυγδαλέλαιο για την επιδερμίδα και τα μαλλιά σου! Θα δεις γιατί είναι τόσο ωφέλιμο, και πως θα γίνει το νέο αγαπημένο σου λαδάκι για την περιποίηση!

Αμυγδαλέλαιο για τα μαλλιά

Μακριά και υγιή μαλλιά

Αν θέλεις να δεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν εύκολα χωρίς πολλά προϊόντα και μάσκες, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις αμυγδαλέλαιο! Είναι ένα από τα top 5 λαδάκια που μπορείς να βάλεις στα μαλλιά σου, και θα δεις διαφορά από τον πρώτο μήνα.

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τα λαδάκια για τα μαλλιά που θα σε μετατρέψουν στην επόμενη Ραπουνζέλ!

Μειώνει την ψαλίδα

Θα ξέρεις σίγουρα πως κάθε φορά που προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, είσαι στο εξής δίλημμα: Έχεις ψαλίδα, αλλά δεν θέλεις να χαλάσεις το μήκος των μαλλιών σου. Η λύση είναι να χρησιμοποιείς αμυγδαλέλαιο!

Μάσκα μαλλιών για ενδυνάμωση

Ένας ακόμη τρόπος να χρησιμοποιείς το αμυγδαλέλαιο είναι ως μάσκα, αλλά πρόσεχε: άπλωσε μία ποσότητα στις άκρες των μαλλιών ΠΡΙΝ τα λούσεις, και άφησέ το να δράσει για 20 λεπτά. Στο ενδιάμεσο μπορείς να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου για να κάνεις και μία μάσκα προσώπου!

Αντιμετωπίζει την πιτυρίδα

Αν έχεις πιτυρίδα, τότε αντί να εφαρμόσεις το αμυγδαλέλαιο στις άκρες, κάνε απαλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών και με την πρώτη εφαρμογή θα μειωθεί. Μην ξεχάσεις να επαναλαμβάνεις την διαδικασία σε κάθε λούσιμο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο;

Μειώνει τους μαύρους κύκλους

Ωραία είναι τα panda, αλλά δεν θέλουμε να μοιάζουμε και εμείς σε ένα από αυτά! Αν έχεις έντονους μαύρους κύκλους, δοκίμασε το αμυγδαλέλαιο καθημερινά για να έχεις ένα πιο φρέσκο και νεανικό βλέμμα με φυσικό τρόπο.

Μαζί με το έλαιο αμυγδάλου, μπορείς να συνδυάσεις ένα από τα καλύτερα κονσίλερ, που μπορείς να τα βρεις εδώ: Τα concealer που προτιμάνε περισσότερο οι γυναίκες!

Καθυστερεί την γήρανση

Αν συνδυάσεις το αμυγδαλέλαιο με την βιταμίνη C, τότε θα έχεις ένα από τα πιο ισχυρά προϊόντα κατά της γήρανσης. Μπορείς να το απλώσεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, και να αντικαταστήσεις έτσι την κρέμα νυκτός σου.

Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα

Τα νεκρά κύτταρα είναι ένας από τους λόγους που μπορείς να έχεις σπυράκια. Φρόντισε να έχεις καθαρή και υγιής επιδερμίδα με την συχνή χρήση αμυγδαλέλαιου.

Αντιμετωπίζει γρήγορα την ξηρή επιδερμίδα

Ειδικά τον χειμώνα η επιδερμίδα χρειάζεται την διπλή ενυδάτωση από ότι συνήθως! Μην διστάσεις να χρησιμοποιείς καθημερινά αμυγδαλέλαιο για να λάμπεις ακόμη και στο κρύο!

Σε προστατεύει από τον ήλιο

Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία εκτός από καρκίνο του δέρματος, μπορεί να δημιουργήσει και πρόωρες ρυτίδες. Αν δεν θέλεις να έρθεις αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο, πρόσθεσε στο αντηλιακό σου αμυγδαλέλαιο για ακόμη περισσότερη προστασία. Επίσης, καλό θα ήταν να επιλέγεις make up με SPF, δηλαδή με δείκτη προστασίας.

Ντεμακιγιάζ

Ένας ακόμη λόγος για να έχεις αμυγδαλέλαιο στο σπίτι, είναι να μην δυσκολεύεσαι κάθε βράδυ να βγάζεις το μέικ απ και να τρίβεις την μάσκαρα μέχρι να φύγει!

Σκασμένα χείλη

Αν το lip balm δεν είναι αποτελεσματικό, μην αγχώνεσαι καθόλου! Μπορείς να βάλεις αμυγδαλέλαιο και να το αφήσεις στα σκασμένα σου χείλη για 5 λεπτά. Ύστερα, ακόμα και το matte κραγιόν δεν θα μπορέσει να σου ξαναδημιουργήσει ξηρότητα!

Αμυγδαλέλαιο στις βλεφαρίδες

Μάκρος και μήκος στις βλεφαρίδες

Ένας ακόμη λόγος που αγαπώ το αμυγδαλέλαιο είναι γιατί έχω δει διαφορά στις βλεφαρίδες μου. Πως να το χρησιμοποιείς και εσύ; Βάλε μία μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σου, και μετά πέρασέ τα στις βλεφαρίδες σου. Επανέλαβε  δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και το βλέμμα σου θα γίνει αμέσως πιο έντονο, χωρίς να χρειαστείς να βάζεις πάντα μάσκαρα.

Αμυγδαλέλαιο στο σώμα

Body scrub

Αν θέλεις να κάνεις το δικό σου scrub σώματος, τότε θα χρειαστείς μόνο δύο υλικά: Καστανή ζάχαρη και αμυγδαλέλαιο. Θα αφήσει το σώμα σου πιο απαλό από ποτέ!

Ενυδάτωση

Όπως κάθε λάδι σώματος, έτσι και αυτό θα σου προσφέρει ενυδάτωση! Το αμυγδαλέλαιο είναι ένας φυσικός τρόπος να φροντίσεις το δέρμα σου, καθώς επίσης πολύ οικονομικός!

Υποκατάστατο κρέμας χεριών και ποδιών

Δεν χρειάζεται να έχεις 100 προϊόντα για κάθε περιοχή του σώματος. Είναι ανούσιο να ξοδεύεις χρήματα όταν υπάρχει το αμυγδαλέλαιο, ένα multi purpose προϊόν που μπορείς να το χρησιμοποιείς και για την ενυδάτωση των χεριών, αλλά και των ποδιών.

Ποιο αμυγδαλέλαιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις;

Ένα αμυγδαλέλαιο που εμπιστεύομαι για όλες τις παραπάνω χρήσεις είναι αυτό της Macrovita. Μπορείς να το δεις αναλυτικά εδώ!

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!