6 τρόποι αποταμίευσης που θα σε σώσουν!

Αν ένας στόχος που έχεις θέσει στην ζωή σου είναι να προσπαθήσεις να αποταμιεύσεις χρήματα, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος.

Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός για beginners, ο οποίος θα σε βοηθήσει να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα και να σταματήσεις να ξοδεύεις επιτέλους όλα τα χρήματα χωρίς να σου περισσεύει τίποτα!

Το σωστό budgeting είναι πραγματικά κάτι που θα μας δυσκολεύει, ανεξαρτήτως την οικονομική κατάσταση του καθενός. Όσο όμως μαθαίνουμε που να ξοδεύουμε, πόσα να ξοδεύουμε και το κυριότερο, πώς ξοδεύουμε τα χρήματα, τόσο πιο εύκολη γίνεται η ζωή μας! Η συνέπεια και η υπευθυνότητα είναι σίγουρα δύο εργαλεία που θα χρειαστείς για να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα!

Αν είσαι αρκετά αποφασισμένη όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις!

1 Μην κάνεις αυτά που κάνουν οι άλλοι!

Ξέρω είναι δύσκολο να μην βγεις με τους φίλους σου Σάββατο βράδυ, η να παραγγείλεις κάθε φορά που βαριέσαι να μαγειρέψεις, αλλά σκέψου πόσα χρήματα ξοδεύεις σε ανούσιες περιπτώσεις, που μπορείς εύκολα να αποφύγεις.

Αν ο στόχος σου είναι να αποταμιεύσεις χρήματα (είτε γιατί θέλεις να τα επενδύσεις κάπου, είτε γιατί θέλεις να τα κρατήσεις για ώρα ανάγκης) είναι πολύ σημαντικό να μην κάνεις αυτά που κάνουν οι άλλοι! Δες το δικό σου μπάτζετ και μην αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από τα ψώνια των φίλων σου, ή τα έξοδα σε ποτά και φαγητό.

2 Προγραμμάτισε!

Δεν υπάρχει πιο μεγάλο λάθος από μία νεαρή γυναίκα που δεν διαχειρίζεται σωστά τα χρήματα.

Όσο χαμηλός και να είναι ο μισθός σου, βάλε στόχο να αποταμιεύεις έστω το 10% κάθε μήνα. Βάλε αυτή την συνήθεια στο πρόγραμμα  και θα δεις ότι μετά από κάποιους μήνες, χωρίς δεύτερη σκέψη θα μπορείς να βάζεις πιο εύκολα χρήματα στην άκρη. Επίσης, προγραμμάτισε να ψωνίζεις στις εκπτώσεις, και να έχεις μία λίστα με πράγματα που θέλεις να αγοράσεις!

Προσπάθησε να μην ξεφύγεις από αυτήν!

3 Δες που ξοδεύεις περισσότερα χρήματα

Κάτσε λοιπόν και υπολόγισε που ξοδεύεις τα περισσότερα (μην συμπεριλάβεις τα έξοδα για το ενοίκιο για παράδειγμα, ή λογαριασμούς, που είναι αναγκαία) Μήπως ο καθημερινός καφές από έξω σε επιβαρύνει χωρίς να το καταλαβαίνεις; Μήπως τρως από έξω πιο πολλές φορές από ότι θα έπρεπε;

Βρες επομένως που ”πετάς” κυρίως τα λεφτά και βάλε τα δυνατά σου να τα μειώσεις!

4 Μην το παρακάνεις

Είναι σημαντικό να αγαπάς τον εαυτό σου και να σε φροντίζεις, με κάθε τρόπο! Ένας καλός τρόπος να αισθανθείς όμορφα, όπως ξέρουμε όλες, είναι το shopping therapy!

Ωστόσο, μην το παρακάνεις! Μην παίρνεις όλα τα μαγαζιά με την σειρά και χάνεις τον έλεγχο. Αν ξέρεις ότι δεν μπορείς να αντισταθείς, περιόρισε τις εμφανίσεις σου στα καταστήματα! Οι δραστικές υποθέσεις, χρειάζονται δραστικά μέτρα!

5 Εβδομαδιαίο check

Όταν ξεκινήσεις να θέσεις τα παραπάνω βήματα σε εφαρμογή, μην ξεχάσεις να κάνεις τακτικά ένα check.

Με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις περήφανη για τον εαυτό σου που κατάφερες να βάλεις το σχέδιο ”αποταμίευση” σε δράση! Όσο μικρό και να είναι το ποσό, σημασία έχει η κίνηση και οι συνήθειες που αποκτάς, οι οποίες θα σε ακολουθήσουν για το υπόλοιπο της ζωής σου. Στο εβδομαδιαίο τσεκ που θα κάνεις, δες τα έσοδα και τα έξοδα που είχες, και επίσης κάνε ένα πλάνο για τις μέρες που ακολουθούν, έτσι ώστε να έχεις μία γενική εικόνα!

6 Ξεκίνα τώρα

Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις τον εαυτό σου να πει ‘Θα ξεκινήσω να αποταμιεύω την Δευτέρα’

Είναι μία δικαιολογία που δεν δουλεύει ούτε στις δίαιτες, αλλά ούτε και σε αυτή την περίπτωση. Βάλε επιτέλους το πρόγραμμα σε εφαρμογή και ξεκίνα ΤΩΡΑ! Μετά από καιρό το αίσθημα ικανοποίησης που θα νιώσεις θα είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση που θα πάρεις. Όταν φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο ποσό, μπορείς να τα ξοδέψεις όπως εσύ νομίζεις! (Φρόντισε να είναι μία καλή επένδυση! Ο σκοπός είναι να μάθεις να μην ”πετάς” τα χρήματά σου σε άσκοπες αγορές!)

Εσύ ποιο σύστημα ακολουθείς για να αποταμιεύσεις τα χρήματά σου; Άφησέ μας παρακάτω ένα σχόλιο και μοιράσου τα tips μαζί μας!

Τέλος, μην ξεχάσεις να δεις παρακάτω:

11 πράγματα που θα κάνουν το 2018 καλύτερο!
Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!