Κανείς δεν είναι τέλειος! Αν και όλοι το ξέρουμε αυτό, πολλές φορές στην προσπάθεια μας να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι, εγκαταλείπουμε τον αγώνα και χάνουμε την πίστη στον εαυτό μας.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα γνώρισμα που χαρακτηρίζει όλες τις σπουδαίες προσωπικότητες της ιστορίας. Όσοι κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο πίστευαν στον εαυτό τους και στις ικανότητες τους. Βέβαια, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τον κόσμο για να έχουμε αυτοπεποίθηση. Μας χρειάζεται όμως για να κατορθώσουμε τους στόχους μας, να έχουμε αναβασμένο ηθικό, να πετυχαίνουμε σε όλους τους τομείς, και να κάνουμε πρώτα απ’όλα τον εαυτό μας περήφανο.

Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί στην προσωπική ολοκλήρωση και στην ευτυχία. Κανείς δεν γεννιέται με αυτήν, και σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε πως μπορείτε απλά και αποτελεσματικά να τονώσετε και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας για να πετύχετε στην ζωη σας.

αυτοπεποιθηση

1.Στην αρχή απλά προσποιήσου.

Το φαίνεσθαι πολλές φορές είναι πιο σημαντικό από το είναι στην κοινωνία. Η εμφάνιση που κάνουμε αφήνει το στίγμα μας και δηλώνει το ποιοι είμαστε. Αν δεν έχουμε πλήρη αυτοπεποίθηση, αρχικά μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να την έχουμε. 10 λεπτά το πρωί μπορούμε να αφιερώσουμε στην εξωτερική μας παρουσία, και να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω για την εμφάνιση μας. Αν φαινόμαστε καλά, θα αισθανθούμε καλύτερα.

Σταδιακά, αυτή η νέα συμπεριφορά θα φέρει αλλαγές στο κοινωνικό μας περιβάλλον και στον τρόπο που μας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι και θα αρχίσει να γίνεται ένα με τα άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά. Αν ο κόσμος βλέπει μία δυναμική εικόνα, θα φερθεί αναλόγως, με αποτέλεσμα να τονώσει την αξία που έχουμε τοποθετήσει στον εαυτό μας.

2. Χαμόγελο.

Το χαμόγελο μας κάνει πιο προσιτούς και μας φέρνει πιο κοντά με τους άλλους ανθρώπους. Πώς μπορεί το χαμόγελο να τονώσει την αυτοπεποίθηση μας; Περισσότεροι άνθρωποι θα μας πλησιάζουν και θα ανανεώσουμε τους κοινωνικούς μας κύκλους. Αν είμαστε αρεστοί, μας ανεβαίνει το ηθικό και αυτομάτως νιώθουμε καλύτερα.

Μαζί με το χαμόγελο, οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς βοηθάνε επίσης. Απλές κινήσεις που δηλώνουν το ήθος μας, εκδηλώνουν το ήθος και τον δυναμισμό μας.

3. Eye-contact.

Στις συζητήσεις που κάνουμε είναι σημαντικό να κοιτάμε τον συνομιλητή στα μάτια, ώστε να δηλώσουμε την δική μας θέση και την σιγουριά που έχουμε στον εαυτό μας. Ακόμη και αν δεν είματσε 100% σίγουροι, θα νιώσουμε περισσότερο αυτοπεποίθηση αν δεν φοβηθούμε ή ντραπούμε να κάνουμε eye contact.

Και γενικότερα η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί μπορεί να απωθήσει ή να προσελκύσει τους άλλους.

4. Αυτογνωσία.

Καλό είναι να ξέρουμε όλα τα θετικά που έχουμε για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε αναλόγως. Αν για παράδειγμα έχεις καλή αίσθηση του χιούμορ, γιατί να μην κερδίζεις τους ανθρώπους σου με αυτό το ατού; Αν όμως ξέρεις ότι το χιούμορ δεν είναι το δυνατό σου σημείο, το να αποφύγεις να το χρησιμοποιήσεις θα σε βγάλει από δύσκολες θέσεις και δεν θα νιώθεις έξω από τα νερά σου στην διαδικασία να κάνεις κάτι με το οποίο δεν είσαι αρκετα εξοικοιωμένος.

5. ΝΑΙ σε προκλήσεις.

Την επόμενη φορά που θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα ρίσκο ή με μία δοκιμασία για την οποία φοβάσαι την έκβαση της αν πεις ναι, τόλμησε το. Πες ναι και θα αποκτήσεις καινούργιες εμπειρίες. Το αποτέλεσμα θα είναι μόνο γνώσεις, οι οποίες στο μέλλον θα σου εγγυηθούν την αυτοπεποίθηση σε πολλές δραστηριότητες και αποφάσεις που θα πάρεις. Όσο δύσκολο και να είναι, βάλε τον εαυτό σου σε νέες καταστάσεις.

Μπορείς να αρχίσεις ένα νέο άθλημα, μία συνδρομή στο γυμναστήριο, ένα χόμπι στο σπίτι, η ανάπτυξη ενός καλλεχνικού ενδιαφέροντος.

6. Μάθε να δέχεσαι κομπλιμέντα.

Αν κάποιος σου πει ότι είσαι καλός σε μία δραστηριότητα, ή σε επαινέσει για κάτι που κατάφερες να κάνεις, πες ευχαριστώ και μην προσπαθήσεις να υποτιμήσεις την αξία σου. Απέφυγε φράσεις όπως ‘δεν ήταν κάτι σπουδαίο’ ή ‘ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει!’

Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει αυτό που μπορείς εσύ. Έχεις ξεχωριστές δεξιότητες και ο εγκέφαλος κάθε ανθρώπου λειτουργεί διαφορετικά. Πες ευχαριστώ την επόμενη φορα που κάποιος θα εκτιμήσει αυτό που είσαι ή αυτό που κάνεις!

Εσύ ποιό πιστεύεις ότι είναι το πιο σημαντικό βήμα; Τι θέλεις περισσότερο από τον εαυτό σου; Άφησε ένα σχόλιο παρακάτω!

Δες επίσης:

Οι ομορφότερες λέξεις της ελληνικής γλώσσας!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response