Είναι δύσκολο στην σημερινή εποχή, όπου θριαμβεύει ο ανταγωνισμός -όχι μόνο με τους άλλους – αλλά και με τον εαυτό μας, να βρούμε την προσωπική ευτυχία και να αισθανθούμε καλά με το σώμα και την συμπεριφορά μας. Γιατί τόση εμμονή στο κυνήγι της τελειότητας ενώ ξέρουμε ότι αυτή δεν υπάρχει; Γιατί προσπαθούμε να μοιάσουμε στις φωτογραφίες με τα μοντέλα που βλέπουμε στα περιοδικά ενώ ξέρουμε ότι το Photoshop είναι ο κύριος παράγοντας αυτής της εικόνας;

Αποτελεί τεράστια ειρωνεία και αντίθεση το γεγονός ότι τα περισσότερα δημοσιευμένα άρθρα μας δίνουμε συμβουλές για το πως να αγαπήσουμε το σώμα μας, ενώ ταυτόχρονα μας υπενθυμίζουν να αλλάξουμε ώστε να προσαρμοστούμε στα στανταρντς της κοινωνίας.

Εδώ λοιπόν θα σας μάθουμε όχι μόνο να αγαπήσετε τον εαυτό σας, αλλά και την κάθε πτυχή της προσωπικότητας σας. Για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να φτάσουμε στην πλήρη αυτογνωσία, έτσι ώστε να έχουμε επίγνωση των θετικών και αρνητικών χαρακτηριστικών μας.

1 Σύγκριση, τέλος!

Πρώτο βήμα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας είναι να σταματήσουμε φυσικά την σύγκριση με τους άλλους που βλέπουμε είτε γύρω μας, είτε στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Είμαστε αυτό που είμαστε! Το γεγονός ότι κάποιος είναι κοινωνικά πιο ευπαρουσίαστος και κερδίζει τον θαυμασμό και τα βλέμματα άλλων, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Το ότι κάποιος, επαναλαμβάνω, είναι όμορφος, δεν μας κάνει εμάς άσχημους.

2 Λάβε δράση!

Να βελτιώνετε ότι δεν σας άρεσει. Το να κάθεστε στον καναπέ και να παραπονιέστε για τα περιττά κιλά δεν βοήθησε ποτέ και δεν οδήγησε κανέναν πουθενά.  Κάντε πράγματα που θα σας βοηθήσουν να δείτε πρώτα εσείς διαφορετικά τον εαυτό σας. Η σιγουριά που θα έχετε αργότερα θα φανεί και στους γύρω σας.

 

3 Γίνε η έμπνευση του εαυτού σου!

Τοποθετήστε εικόνες και φράσεις που σας αρέσουν σε κάποιο χώρο του σπιτιού που είναι σίγουρο ότι θα τον δείτε. Έτσι θα αρχίσει η μέρα σας με χαμόγελο και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε διαφορετικά εσάς και τους γύρω σας.

4 Υπενθύμισε τα σημαντικά στον εαυτό σου

Γράψτε κάθε μέρα τρία πράγματα που σας αρέσουν στον εαυτό σας έτσι ώστε να έχετε μία μικρή υπενθύμιση. Θα διώχνετε με αυτό τον τρόπο τις αρνητικές σκέψεις που δεν σας αφήνουν να είστε ευδιάθετοι και σίγουροι για τον εαυτό σας.

5 Η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση

Ποτέ μην βασίσετε την προσωπική σας ευτυχία σε εξωτερικούς παράγοντες. Εσείς πρέπει να έχετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και να καθορίζετε το πως προβάλλετε τον εαυτό σας.

6 Δες σε τι είσαι καλός/ή!

Ανακαλύψτε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας. Σίγουρα δεν μπορείτε να είστε καλοί και να τα καταφέρνετε σε όλα, αν όμως επικεντρωθείτε στα θετικά, αυτό θα σας κάνει να σκεφτείτε πιο αισιόδοξα και να είστε ευχαριστημένοι με τις αποδόσεις σας σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα.  Είναι σημαντικό να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για τις ικανότητες και όλες τις γνώσεις που έχετε, σας κάνει ξεχωριστούς.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response