Ανακαλύψτε την πιο χαρούμενη πόλη στον πλανήτη

Δεν υπάρχει εγκληματικότητα, κοινωνικές διακρίσεις, βία, και ανεργία. Όχι, δεν είναι ένας μαγικός και ουτοπικός χώρος, αλλά μία αληθινή πόλη, την οποία βρίσκουμε στην Ισπανία, και λέγεται Marinaleda. Δεν είναι πυκνοκατοικημένη, αλλά οι κάτοικοι της έχουν ιδρύσει την δικής τους σόσιαλ-δημοκρατική κοινωνία, και δηλώνουν απόλυτα ευτυχισμένοι με τον τρόπο ζωής τους. Πάμε να την γνωρίσουμε και εμείς!

Tα πιο πολλά έχουν επιτευχθεί χάρη στον δήμαρχο Juan Manuel Sánchez Gordillo. Το 2008 , όταν στην χώρα επικρατούσε μια οικονομική αστάθεια και η κρίση είχε φτάσει στα ύψη, ο Gordillo οργάνωσε συμφωνίες με τα σούπερ μάρκετ της περιοχής και κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα με σκοπό την αναδιανομή τους στους ανήμπορους που δεν είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε τα βασικά τρόφιμα για την επιβίωση τους. Λάδι, ρύζι, ψωμί ήταν τα κυριότερα από αυτά που συγκέντρωσε.

Aυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα επτά φορές! Αναρωτιέστε γιατί; Όχι, δεν έκανε κάποια εγκληματική πράξη, απλώς ήταν ο κύριος διοργανωτής απεργιών και εξεγέρσεων στη χώρα του! Πολιτικός και επαναστάτης γίνεται; Προφανώς ναι!

Υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στους αγρότες, οι οποίοι μοιράζονται τα έσοδα τους και υπολογίζεται ότι ο καθένας από αυτούς λαμβάνει το ποσό των 1.200 ευρώ μηνιαίως. Όχι άσχημα ε;

Να σημειωθεί ότι στην κάθε οικογένεια διανέμεται ένας χώρος των 192 τ.μ. και μπορεί να χτίσει το σπίτι της με τα υλικά υποδομής της πόλης, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει γι’αυτά. Επίσης, όλοι οι κάτοικοι βοηθούν στο χτίσιμο. Η μόνη προϋπόθεση είναι η πληρωμή των 15 ευρώ κάθε μήνα για μια ζωή ώστε να εξασφαλίσουν το σπίτι και να είναι νόμιμα δικό τους.

Ο δήμαρχος δηλώνει: ” Πρέπει να αναθεωρήσουμε τις αρχές πάνω στις οποίες ιδρύονται οι κοινωνίες μας. Τα χρήματα έχουν την ύψιστη αξία και αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε.”

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!