Στυλιστικές Συμβουλές για Λεπτή Μέση

Λατρεύουμε τα παπούτσια και τα όμορφα συνδυασμένα ντυσίματα. Υπάρχει όμως ένα θέμα στον χώρο της μόδας, που απασχολεί όχι μόνο τον απλό κόσμο, αλλά και τους μεγαλύτερους στυλίστες και οίκους μόδας. Ο μισός πληθυσμός ψάχνει για λύση στο αιώνιο ζήτημα: Πώς να κάνω την μέση μου πιο λεπτή. Δεν έχει σημασία αν ακολουθείς τα πρότυπα της πασαρέλας, ή θεωρείς τις καμπύλες πιο ελκυστικές, η λεπτή μέση θεωρείται αναγκαία για τα πρότυπα ομορφιάς.

12 ριγέ φορέματα που θα σε κάνουν να φαίνεσαι εκθαμβωτική!

Σου προτείνουμε παρακάτω τις πιο αποτελεσματικές στυλιστικές συμβουλές για να αναδείξεις την μέση σου με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

#1  Πρόσεξε τα χρώματα που διαλέγεις

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να διαλέγουμε τα σωστά χρώματα; Όλοι οι σχεδιαστές, και οι οίκοι μόδας περνάνε ώρες ατελείωτες για να διαλέξουν την σωστή απόχρωση για τις δημιουργίες τους. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο για να ακολουθήσουν τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αλλά και για να κάνουν τα ρούχα τους να κολακεύουν τα γυναικεία σώματα, κάτι που είναι προτεραιότητα στον χώρο της μόδας.

Δες παρακάτω το total black σύνολο.

Ξέρεις τον κανόνα: οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις προσθέτουν όγκο, σε αντίθεση με τα σκουρόχρωμα, που έχουν ως αποτέλεσμα να αφαιρούν. Το ιδανικό είναι να επιλέγεις ένα μονόχρωμο φόρεμα, ή ένα ντε πιες για να κολακεύσεις την μέση σου. Αν επιλέξεις να φορέσεις ένα ντε πιες, δηλαδή ένα σύνολο που αποτελείται από δύο κομμάτια, φρόντισε το τοπ να είναι πιο σκούρο από το παντελόνι ή φούστα που θα φορέσεις.

#2 Πειραματίσου με διάφορα μοτίβα.

Τα χρώματα δεν είναι μόνο αυτά που παίζουν σημαντικό ρόλο, την ίδια δύναμη έχουν και τα μοτίβα στα ρούχα σου. Υπάρχουν όμως και μερικά στυλιστικά tips που σίγουρα ξέρεις μέχρι τώρα και έχεις παρατηρήσει και εσύ στην σιλουέτα σου: όπως για παράδειγμα, σύνολα με κάθετες γραμμές προσθέτουν όγκο, δεν ισχύει όμως πάντα αυτό. Βρες το σωστό φόρεμα με ρίγες και δες την διαφορά.

Οι στιλίστες επίσης συμβουλεύουν να αποφεύγεις οτιδήποτε με πουά γιατί έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τις κάθετες ρίγες. Αυτό που μπορείς, και συνιστάται να κάνεις είναι να δοκιμάσεις μικρά μοτίβα, animal prints για πιο σέξι εμφανίσεις, ή ακόμα και διάφορα cuts στα ρούχα.

#3 Τα αξεσουάρ θα γίνουν οι νέοι σου φίλοι

Ορισμένα αξεσουάρ όπως οι φαρδιές ζώνες μπορούν να κάνουν θαύματα. Τα καλά νέα είναι ότι η μόδα εξελίσσεται συνεχώς και, μπορείτε να τολμήσετε να φορέσετε μια φαρδιά ζώνη πάνω από οτιδήποτε, ακόμα και πάνω από μια ζακέτα. Το σημαντικό είναι να το υποστηρίξετε.
Σχέδιο Β. Αν έχετε ανασφάλειες και δεν θέλετε η μέση σας να είναι το επίκεντρο της προσοχής των θεατών, επενδύστε σε κοσμήματα με έντονο χρώμα, κασκόλ ή τσάντες.

Δες παρακάτω την χρυσή ζώνη και την διαφορά που κάνει στο σώμα. Χωρίς αυτό, η εμφάνιση θα ήταν baggy και όχι τόσο κολακευτική.

#4 Σακάκια

Και συγκεκριμένα τα κοντά για να αναδείξεις την μέση σου. Συγκεκριμένα, ο οίκος μόδας Dior έχει δημιουργήσει σακάκια συγκεκριμένα για να κολακεύουν την μέση και την κάνουν να δείχνει πιο λεπτή.

#5 Ψηλόμεσα παντελόνια

Έχεις ανασφάλειες για την κοιλιά σου; Εύχεσαι να υπήρχε κάτι που να κρατούσε σταθερή την κοιλιά και να περπατάς με αυτοπεποίθηση χωρίς να ανησυχείς για το πως θα φανεί αν κάτσεις; Υπάρχει λύση σε αυτό, και θα την βρεις αν φοράς ψηλόμεσα τζιν παντελόνια.

Τα ριγέ παντελόνια επίσης θα κάνουν τα πόδια σου να φαίνονται πιο ψηλά, και το πιο σημαντικό: δίνουν την εντύπωση ότι το πάνω μέρος του σώματος είναι πιο αδύνατο. Ένα μαύρο παντελόνι, με λεπτές λευκές ρίγες, όπως το παρακάτω, είναι το ιδανικό.

STYLING TIP: Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μέσα από το παντελόνι ή τη φούστα την μπλούζα που φοράς. Η εμφάνιση σου θα είναι πιο κομψή και κολακευτική.

Το denim είναι ένα σφιχτό υλικό, που σημαίνει ότι θα εφαρμόσει πάνω σου και θα κρύψει τις ατέλειες στην περιοχή της μέσης σου. Εκτός από ψηλόμεσα τζιν, το ίδιο ισχύει και για ψηλόμεσες φούστες. Κράτα στο μυαλό σου ότι τα denim κομμάτια που θα επιλέξεις πρέπει να εφαρμάζουν σωστά πάνω στο σώμα σου, αλλιώς θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το να κάνουν την μέση σου να φαίνεται πιο λεπτή.

Το ντύσιμο στην παραπάνω φωτογραφία δεν καλύπτει μόνο ατέλειες στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, αλλά και στην περιοχή της περιφέρειας. Μακραίνει επίσης τα πόδια σου!

Αν σου αρέσουν οι φούστες, τότε πρέπει να δοκιμάσεις τις pencil φούστες, όπως παρακάτω.

#6 Ψηλοτάκουνα

Μπορείτε να έχετε μερικά περιττά κιλά, αλλά να μην φαίνονται στην εμφάνιση λόγω του ύψους. Το ύψος κάνει την σιλουέτα μας πιο αδύνατη, άρα και την μέση μας. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο λατρεύουμε τα ψηλα παπούτσια και είναι αγαπημένα στον χώρο της μόδας.
Επιλέξτε επίσης nude χρώματα στα ψηλοτάκουνα. Όσο πιο κοντά το χρώμα είναι στον τόνο του δέρματός σας, τόσο πιο φυσικό και το ύψος που προσθέτει στην σιλουέτα.

Αν θέλετε μία μόνιμη λύση, δείτε τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για μία πιο λεπτή μέση εδώ.

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!