Τι να κάνεις στο Λονδίνο; 9 must Αξιοθέατα και Μουσεία!

Λονδίνο – η ευρωπαϊκή πόλη που λατρεύουμε

Το Λονδίνο είναι ιδανικός προορισμός για όλο τον χρόνο και αν ακολουθήσεις τον παρακάτω ταξιδιωτικό προορισμό είναι σίγουρο ότι θα περάσεις τέλεια!

Όσες μέρες και αν έχεις βάλει στο πρόγραμμά σου για να περάσεις στο Λονδίνο, δεν είναι ποτέ αρκετές για να απολαύσεις την πρωτεύουσα της Αγγλίας και να χορτάσεις την κλασσική ομορφιά, κουλτούρα και αξιοθέατα που σου προσφέρει.  Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να εμπιστευτείς την παρακάτω λίστα που θα σου λύσει τα χέρια, ακόμη και αν βρίσκεσαι έστω και για ένα σαββατοκύριακό στο Λονδίνο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Τα κλασσικά αξιοθέατα που σίγουρα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι:

  • Βig Ben (Πύργος του Ρολογιού)
  • London Eye, όπου μπορείς να απολαύσεις την υπέροχη θέα από ψηλά. Πρόκειται για τον ψηλότερο τροχό σε ολόκληρο τον κόσμο, και απέχει μόλις μισή ώρα από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. – Η είσοδος ανέρχεται στα €23.
  • Παλάτι Westminster – Η είσοδος ανέρχεται στα 25€ για 45 λεπτά ξενάγηση.

Άλλες προτάσεις που ξεφεύγουν από τα κλασσικά είναι αυτά παρακάτω:

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει  τα πιο συναρπαστικά events και δραστηριότητες στο Λονδίνο που μπορείς να κάνεις έστω και ένα Σ/Κ, ώστε να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χρόνο και να εξερευνήσεις όλους τους θησαυρούς αυτής της μαγικής πόλης.

#1 Kensington Gardens

Το Kensington Gardens βρίσκεται στο Hyde Park και προσφέρει περισσότερα από ένα ευρύ ανοιχτό πράσινο χώρο, ένα ήσυχο μέρος μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία, όπου θα νιώσεις την απόλυτη χαλάρωση, ηρεμία και ξεκούραση.

Χωρίς να ξεχνάμε τους όμορφους ιταλικούς κήπους και, φυσικά, το παλάτι Κένσινγκτον – η επίσημη κατοικία του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Αν θέλεις, μπορείς πάντα να ετοιμάσεις ένα πικ-νικ και να βρεις ένα ωραίο σημείο στο γρασίδι για λίγες ώρες.

#2 Μουσείο φυσικής ιστορίας

Φιλοξενεί πάνω από 70 εκατομμύρια αντικείμενα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσεις ένα απόγευμα Σαββάτου. Χωρίζεται σε πέντε τμήματα:

  • βοτανική
  • εντομολογία
  • ορυκτολογία
  • παλαιοντολογία
  • ζωολογία

Το μουσείο φυσικής ιστορίας στο Λονδίνο είναι γεμάτο από συναρπαστικά θεάματα και υπέροχα πράγματα για να δεις. Η εντυπωσιακή έκθεση των σκελετών δεινοσαύρων και η όμορφη αρχιτεκτονική είναι δύο μικρά παραδείγματα που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Με λίγα λόγια, είναι αδύνατο να μην εντυπωσιαστείς από αυτό και πρέπει να είναι σίγουρα στο to do list σου.

Που βρίσκεται; Cromwell Road, South Kensington

#3 Βρετανικό Μουσείο

Με περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα ιδανικό μέρος για να περάσεις ώρες ολόκληρες σε ένα ταξίδι στην ιστορία, αφήνοντας τις εκθέσεις που διαθέτει να σε διαφωτίσουν και να σε συναρπάσουν.

Κάποια παγκοσμίου φήμης αντικείμενα που φιλοξενεί το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο είναι το Rosetta Stone και τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Με μια συλλογή με περίπου 8 εκατομμύρια αντικείμενα, είναι το κατάλληλο εκπαιδευτικό αλλά και ευχάριστο μέρος για να μάθεις περισσότερα σχετικά με την ανθρώπινη ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Πού βρίσκεται: Great Russell Street, Bloomsbury, Λονδίνο

#4 Tate Modern

Συνεχίζοντας με τα μουσεία, η λίστα δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την αναφορά στο Tate Modern.

Ως Εθνική Πινακοθήκη του Ηνωμένου Βασιλείου της σύγχρονης τέχνης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Tate Modern δέχεται περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Οι μόνιμες συλλογές της Πινακοθήκης μπορεί να έχουν μεγάλα ονόματα όπως Pablo Picasso, Henri Matisse και Barbara Hepworth, αλλά συνεχώς χαρακτηρίζεται από μεταβαλλόμενες σύγχρονες επιδείξεις, ποτέ δεν αποτυγχάνουν να καταπλήξουν το πλήθος.

Και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει ασχοληθεί με το θέμα της ισότητας στα δύο φύλα, και την σημασία να δίνονται ίσες ευκαιρίες και στις γυναίκες καλλιτέχνιδες. Έτσι, έχει διασφαλίσει να υπάρχει ίσος αριθμός εκθέσεων 50/50 μεταξύ ανδρών και γυναικών καλλιτεχνών.

Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες για την πινακοθήκη στο Λονδίνο εδώ.

#5 Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων

Το µμουσείο κέρινων ομοιωμάτων στο Λονδίνο, το Madame Tussads, το οποίο βρίσκεται στο Marylebone, είναι ένα από τα top μέρη που πρέπει να δεις όσο είσαι στην μεγάλη πρωτεύουσα, καθώς θα έχεις την ευκαιρία να φωτογραφηθείς με τους διάσημου αστέρες της καλλιτεχνικής παγκόσμιας σκηνής.

Η είσοδος είναι €35, ωστόσο σου προτείνουμε να κάνεις κράτηση των εισιτηρίων online για να επωφεληθείς µε έκπτωση 25%.

#6 Soho

Αν μετά από μία ολόκληρη μέρα σε μουσεία και πινακοθήκες στο Λονδίνο, θέλεις να δεις την νυχτερινή ζωή και να απολαύσεις το ποτό σου, δεν υπάρχει καλύτερη περιοχή από το Soho. Εκεί θα βρεθείς ανάμεσα σε πολλές επιλογές σε μπαρ και εστιατόρια, που ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις.

#7 Hyde Park

Ένα ακόμη μέρος που σίγουρα αξίζει να δεις από κοντά στο Λονδίνο είναι το Hyde Park, που σου προσφέρει την δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με την φύση και να κάνεις ένα διάλειμμα από την φασαρία του κέντρου. Είναι μία πραγματική βρετανική όαση που καταπλήσσει ακόμη και τους ντόπιους, όσε φορές και αν το επισκέπτονται.

Το πάρκο περιλαμβάνει πάνω από 4.000 δέντρα, χώρο για να ιππεύσεις, ένα πανέμορφο λιβάδι και μία λίμνη.

#8 Notting Hill

Αν είσαι cinephil και λατρεύεις τις ταινίες της Julia Robberts, μην παραβλέψεις μία βόλτα στο Notting Hill. Ακόμη και αν αυτό το όνομα ωστόσο σου είναι παντελώς άγνωστο, στο Notting Hill θα βρεις την αγορά Portobello, όπου διαθέτει φρέσκα λαχανικά και φρούτα, αλλά όχι μόνο.

Μπορείς να βρεις αντίκες, κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα.

#9 Για όσους λατρεύουν τα ψώνια, ή το ‘window shopping’

Μην παραλείψεις μία βόλτα στην πιο γνωστή αγορά, που βρίσκεται στο διάσημο δρόμο του Oxford Street. Μπορείς απλά να πάρεις ένα καφέ και να απολαύσεις τις όμορφες βιτρίνες, να βγάλεις φωτογραφίες και να δεις καλοντυμένους ανθρώπους. Ένα από τα πιο Instagram-ικά μέρη που αξίζει να επισκέψεις.

Τα καταστήματα βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο, σε μία διαδρομή 1,5 χλμ.

Εσύ ποιο θα επισκέψεις πρώτα; Πες μας κάτω στα σχόλια!

Αν λατρεύεις και εσύ τα ταξίδια, δες εδώ τον επόμενο προορισμό σου:

9 αξιοθέατα στη Βιέννη – τι να δεις & τι να κάνεις

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!