Oι κατάλληλες ώρες για να τρώμε τα αγαπημένα μας φαγητά

Όλοι ξέρουμε πως η διατροφή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την φυσική μας κατάσταση, αλλά αυτό που ίσως να μην γνωρίζουμε είναι ότι εξίσου σημαντικό δεν είναι μόνο το τι καταναλώνουμε, αλλά και το πότε. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων στις σωστές ώρες μας βοηθάει να παίρνουμε τις μέγιστες διατροφικές αξίες από το καθένα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για κάποια από τις πιο βασικές τροφές που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συχνά στο σπίτι μας.

Ας ξεκινήσουμε από το αγαπημένο μας γλυκό, την σοκολάτα! Ας προτιμήσουμε όμως την μαύρη σοκολάτα, και οι κατάλληλες ώρες για να την καταναλώσουμε είναι οι πρωινές. Γιατί; Γιατί πολύ απλά λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό που καθυστερεί την γήρανση και είναι καλή για την λειτουργία της καρδιάς.

Το κόκκινο κρέας πρέπει να καταναλώνεται το μεσημέρι, καθώς είναι πηγή σιδήρου, ψευδάργυρου, πρωτεΐνης, αλλά και βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Μειώνει επίσης τα επίπεδα της κούρασης και μας προστατεύει από διάφορες ασθένειες. Εάν καταναλωθεί βραδινές ώρες, θα επηρεάσει αρνητικά το πεπτικό μας σύστημα, αφού χρειάζεται τουλάχιστον 5 ώρες για να επεξεργαστεί από τον οργανισμό, και θα δυσκολέψει την διαδικασία του ύπνου.

30 γραμμάρια ξηρούς καρπούς αρκούν για να εφοδιάσει τον οργανισμό μας ω-3, ασβέστιο, ενέργεια αλλά και να ισορροπήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Καθώς όμως είναι υψηλά σε λιπαρά, είναι σημαντικό να μην τα καταναλώνουμε το βράδυ γιατί θα συμβάλλουν στην απόκτηση βάρους.

Τα πορτοκάλια αντίθετα δεν πρέπει να καταναλώνονται το πρωί, ιδιαίτερα με άδειο στομάχι, γιατί αυξάνουν τις πιθανότητες γαστρίτιδας, και μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Γι’αυτό, αν τα χρησιμοποιείσετε σαν σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας.

Τα ζυμαρικά καλό είναι να αποφευχθούν να καταναλώνονται το βράδυ, γιατί έχουν αρκετές θερμίδες, και δεν θα προλάβουμε να τις κάψουμε πριν κοιμηθούμε.

Τέλος, όσον αφορά τα κολοκυθάκια, οι κατάλληλες ώρες είναι οι βραδινές, κυρίως αν είχατε ένα βαρύ γεύμα το μεσημέρι.

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Comments are closed.