Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για τον υποθυρεοειδισμό

Από την αύξηση του σωματικού βάρους στην κατάθλιψη και την κούραση, μια υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία σας γενικότερα.

Ο θυρεοειδής  βρίσκεται στη μέση του λαιμού σας. Παράγει μία ορμόνη, που παίζει τεράστιο ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος, τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, και τη διατήρηση του μεταβολισμού.

Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς προκαλεί μια κατάσταση που ονομάζεται “υποθυρεοειδισμός” ενώ ένα υπερδραστήριο θυρεοειδή οδηγεί σε “υπερθυρεοειδισμό”.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν υποθυρεοειδισμό. Αυτοάνοσο νόσημα, ορισμένα φάρμακα, ακόμα και ελλείψεις θρεπτικών συστατικών μπορεί επίσης να ευθύνονται.

Το χειρότερο από όλα, ο μακρύς κατάλογος των συμπτωμάτων που προκαλούνται από την υπολειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να είναι καταστροφικές. Κόπωση, ξηρό δέρμα, λέπτυνση των μαλλιών, ευαισθησία στο κρύο, δυσκοιλιότητα, αύξηση του σωματικού βάρους, μυϊκή αδυναμία και πόνο στις αρθρώσεις είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που προκύπτουν από τον υποθυρεοειδισμό.

Έχω συντάξει για εσάς τους κορυφαίους πέντε τρόπους για την καταπολέμηση της υπολειτουργίας του θυρεοειδούς!

1. Πάρτε ένα προβιοτικό

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η υγεία του θυρεοειδή αδένα σας θα μπορούσε πραγματικά να αρχίσει στο πεπτικό σας σύστημα. Στην πραγματικότητα, η καλή υγεία του εντέρου είναι επίσης το μυστικό για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η συμπλήρωση με προβιοτικά μπορεί να αποτρέψει ασθένειες με την τόνωση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τρόφιμα όπως το λάχανο τουρσί ή γαλακτοκομικά χωρίς γιαούρτια με προσθήκη προβιοτικών είναι ένας καλός τρόπος για την ενίσχυση της υγείας του εντέρου σας. Ή, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα προβιοτικό συμπλήρωμα στην καθημερινή ρουτίνα σας για να δείτε τα οφέλη του από μόνοι σας.


2. De-stress

Οι περισσότεροι από εμάς υποφέρουν από το στρες σε καθημερινή βάση, αλλά ξέρατε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει σε προβλήματα του θυρεοειδούς σας;
Όταν αγχωνόμαστε υπερβολικά, οι ορμόνες που ευθύνονται γι’αυτό- όπως η κορτιζόλη – μπορούν να εκτιναχθούν. Όταν η κορτιζόλη είναι αυξημένη, μπορεί να προκαλέσει μια άλλη ορμόνη γνωστή ως ορμόνη διέγερσης του θυρεοειδούς (TSH)  να αυξηθεί πάρα πολύ.
Τα υψηλά επίπεδα της TSH σε συνδυασμό με μειωμένα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να οδηγήσουν στον υποθυρεοειδισμό.

Είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, το ξέρω, αλλά η μείωση του στρες μπορεί να είναι ακριβώς η απάντηση που ψάχνετε για το πώς να αποκαταστήσετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας.
Δοκιμάστε το διαλογισμό ή την γιόγκα, η τακτική σωματική δραστηριότητα για να απαλλαγείτε από το στρες.


3. Μακριά από την ζάχαρη.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το θυρεοειδή αδένα σας; Η εξάλειψη της γλουτένης από τη διατροφή σας.
Το πρόβλημα είναι ότι οι πρωτεΐνες στην γλουτένη έχουν μια πολύ παρόμοια δομή πρωτεΐνης με εκείνη του θυρεοειδούς ιστού.
Για να διατηρήσετε το θυρεοειδή σας σε άριστη κατάσταση, θα ήθελα να συστήσω να αποκόψετε το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα δημητριακά από τη διατροφή σας και και να τα αντικαταστήσετε με προϊοντα χωρίς ζάχαρη.


4. Πάρτε τα σωστά συστατικά.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκεφτήκατε τα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως το σελήνιο ή το ιώδιο;
Αυτά τα δύο είναι απαραίτητα και απαιτούνται από το θυρεοειδή αδένα για να παράγει αρκετά από τις ορμόνες που χρειάζεται
το σώμα μας.
Το ιώδιο βρίσκεται σε φύκια, τα αυγά, πατάτες, τα βατόμουρα, και τα φασόλια, ενώ το σελήνιο είναι άφθονο στα ψάρια,το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, το μοσχάρι, και τα καρύδια.


5. Μακρία επίσης και απο τα γαλακτομικά.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα γαλακτοκομικά είναι αρκετά δύσκολα στην πέψη. Αλλά όταν έχετε μια αυτοάνοση ασθένεια, όπως ο υποθυρεοειδισμός, μπορεί να προκαλέσεουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για το γαστρεντερικό σωλήνα σας.
Μία εναλλακτική λύση είναι το γάλα αμυγδάλου, που μπορεί να κάνει θαύματα, όταν πρόκειται για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τη συνολική λειτουργία του θυρεοειδούς.


Πίστεψέ με, ξέρω ακριβώς πόσο τρομακτική είναι η διάγνωση του υποθυρεοειδισμού, πόσο μάλλον να πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες των πολλών παρενεργειών της. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες για υποθυρεοειδισμό που μπορούν να κάνουν την διαδικασία πιο εύκολη, όπως οι απλές συμβουλές που μόλις διαβάσατε.

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Comments are closed.