Πατατοσαλάτα με μπέικον και αυγά! Η πιο νόστιμη & απλή συνταγή

Θα μοιραστώ μαζί σου την αγαπημένη μου συνταγή για μία χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα, η οποία δεν είναι άλλη από την πατατοσαλάτα! Το μυστικό συστατικό για την πατατοσαλάτα είναι το μπέικον που προσθέτω και η πάπρικα. Θεωρώ πως αυτά τα 2 υλικά κάνουν αυτή τη συνταγή να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες!

Παρακάτω θα σου δείξω βήμα βήμα πως να ετοιμάσεις και εσύ την πατατοσαλάτα με μπέικον. Ο χρόνος που θα χρειαστείς είναι 20 λεπτά (κυρίως μέχρι να γίνει το μπέικον και να βράσουν οι πατάτες)

Η παρακάτω συνταγή είναι για 5 άτομα (δες στο τέλος και πόσες θερμίδες έχει ανά θερμίδες η πατατοσαλάτα)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

  • 3-4 μεσαίες πατάτες
  • 6-7 κομμάτια μπέικον
  • 1 κτγ αλάτι
  • σέλινο (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο σου αρέσει)
  • 1/2 κρεμμύδι
  • κρεμμυδάκια
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα (προαιρετική)
  • 1 κουταλιά μουστάρδα (πικάντικη αν σου αρέσει)
  • 1/4 κτσ μαύρο πιπέρι
  • μαϊντανό
  • 1/2 κτσ πάπρικα

♡ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ♡

Πρώτα ετοιμάζω το μπέικον (sorry σε όλους τους vegans) Προτιμώ να το βάζω στο φούρνο για 20 με 30 λεπτά, γιατί έτσι γίνεται ακόμα πιο τραγανό και έχει περισσότερο την αίσθηση του κρίτσι κρίτσι. (καταλαβαίνεις τι εννοώ) Μην ξεχάσεις να καλύψεις τα κομμάτια του μπέικον με αλουμινόχαρτο (χάρη σε αυτό γίνεται τραγανό)

Στη συνέχεια, αυτό που κάνω για να ετοιμάσω την πιο yummi πατατοσαλάτα είναι να κόβω φυσικά τις πατάτες σε κανονικά κομματάκια. Προτιμώ να μην τα κάνω πουρέ στη συνέχεια. Δεν είναι ανάγκη να τα ξεφλουδίζεις. Μετά τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό για να βράσουν. Δεν ξεχνάμε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε το αλατάκι μας. Μετά από 15 λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5′.

Αφού βράσουν οι πατάτες, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία κουτάλα και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Από πάνω βάζω λίγο ξύδι (για να γίνει ακόμη πιο νόστιμη η πατατοσαλάτα) Τα αυγά τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 5 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την μαγιονέζα (η οποία όπως είπαμε είναι προαιρετική, αλλά αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, σου συνιστώ να την προσθέσεις γιατί πραγματικά κάνει την διαφορά), την μουστάρδα (πικάντικη, αν αισθάνεσαι σε πιο spicy mood), το αλατοπίπερο και τέλος την πάπρικα. Τα ανακατεύουμε όλα καλά.

Το επόμενο βήμα για την πατατοσαλάτα είναι να προσθέσεις στο μπολ το σέλινο, τα κομμένα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, και τις πατάτες. Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με προσοχή για να μην διαλυθούν οι πατάτες.

Σέρβιρε με λίγη πάπρικα πάνω και σέλινο. Η πατατοσαλάτα είναι έτοιμη και μπορείς να την απολαύσεις!

Επειδή ωστόσο μερικοί από εσάς ενδιαφέρεστε να μάθετε και για τις θερμίδες (υπάρχουν και αυτοί οι περίεργοι μωρέ που κάνουν δίαιτα) θα σου πω παρακάτω όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν να μάθεις:

Θερμίδες πατατοσαλάτας: 365 ανά μερίδα

Λιπαρά: 29g

Χοληστερόλη: 106mg

Υδατάνθρακες: 15g

Η πατατοσαλάτα αυτή περιέχει βιταμίνη Α και C.

Επειδή το φαγητό είναι κρίμα να το πετάμε, μπορείς να διατηρήσεις ότι περισσέψει στο ψυγείο και την επόμενη μέρα να ετοιμάσεις ένα γρήγορο γεύμα, έχοντας έτοιμη την πατατοσαλάτα, ετοιμάζεις λίγο κοτόπουλο και τρως ένα απλό και νόστιμο μεσημεριανό. Επίσης μπορείς να ετοιμάσεις ένα σάντουιτς ή ένα snack.

Αν θέλεις να δεις και μία ακόμη νόστιμη σαλάτα, τότε σου προτείνω να δεις μία ακόμη αγαπημένη μου επιλογή που είναι:

Η σαλάτα με αβοκάντο! ( + κοτόπουλο)

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!