Σπιτικά πατατάκια στο φούρνο, τραγανά και καλύτερα και από τα Lay’s!

Έχω μοιραστεί αυτή τη συνταγή με όλες τις φίλες μου, και όλες έχουν μείνει έκπληκτες. Είναι δυνατόν σπιτικά πατατάκια να είναι τόσο νόστιμα και τραγανά; Και όμως!

Έχω βρει την τέλεια συνταγή και θα την μοιραστώ και με όλους εσάς, για να κάνετε ένα πεντανόστιμo snack για τα βράδια που θέλετε να κάτσετε στο σπίτι και να χαλαρώσετε με τους φίλους βλέποντας ταινία.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε συσκευασμένα πατατάκια, καθώς τα δικά σας θα είναι ακόμα πιο νόστιμα, και μπορείτε να κάνετε όσα τσιπς θέλετε. (Η μισή σακούλα πατατάκια ποτέ δεν είναι αρκετή!)

Δες το βίντεο που σου δείχνει βήμα βήμα αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις για τα σπιτικά πατατάκια, καθώς και τις οδηγίες παρακάτω, τις οποίες μπορείς να εκτυπώσεις για να κρατήσεις τη συνταγή και για το μέλλον.

Μία πιο υγιεινή επιλογή στα πατατάκια σε περιμένει! Μπορείς παρακάτω να διαβάσεις επίσης πόσες θερμίδες θα καταναλώσεις αν ακολουθήσεις αυτή την συνταγή για σπιτικά πατατάκια φούρνου.

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος για να ψηθούν: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος για τα σπιτικά πατατάκια στο φούρνο: 35΄

  • 3 μεσαίες κόκκινες πατάτες, ξεφλουδισμένες
  • αλάτι, πιπέρι, και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • σκόρδο και ό,τι μπαχαρικά σου αρέσει στα φαγητά
  • 2 κουταλιές λάδι

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ

Το πρώτο βήμα για να κάνουμε τα σπιτικά πατατάκια είναι να προθερμάνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάζουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.

Το επόμενο βήμα – και το πιο σημαντικό – είναι να κόψεις σε πολύ λεπτές φέτες τις ξεφλουδισμένες πατάτες.

Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα με βρασμένο νερό, ρίχνεις τα κομμένα πατατάκια για 3 με 5 λεπτά. Μετά, αφού τα βγάλεις, τα στραγγίζεις καλά και τα αλοίφεις με λάδι, αλάτι και τα μπαχαρικά που θέλεις και τα ανακατεύεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Το τελευταίο βήμα για τα σπιτικά πατατάκια δεν είναι άλλο από το να τα τοποθετήσεις στο ταψί και να τα αφήσεις να ψηθούν στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλεις θα είναι τραγανά, θα έχουν αυτό το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και θα μπορείς να τα σερβίρεις στο μπολ!

Μην ξεχάσεις απλά να τα αφήσεις να κρυώσουν για λίγα λεπτάκια – θα σε κάψουν αν τα δοκιμάσεις!

Μπορείς να ετοιμάσεις και dips και να τις βουτήξεις για να απολαύσεις ακόμη περισσότερο τα σπιτικά πατατάκια, αν και μόνα τους είναι το ίδιο νόστιμα, και καλύτερα και από τα Lay’s! Προσωπικά δεν αποχωρίζομαι τη κέτσαπ, παραμένω κλασσική και σταθερή στον τρόπο που καταναλώνω τις πατάτες!

Ξέρεις ότι τα σπιτικά τσιπς είναι πολύ πιο υγιεινά όταν τα ετοιμάζεις εσύ, ειδικά αν αυτά είναι στο φούρνο, όπως τα παραπάνω. Αν όμως θέλεις να μάθεις πόσο πιο υγιεινά είναι και αναρωτιέσαι για τις θερμίδες που έχουν, τότε θα σου λύσω και αυτή την απορία:

Αν ακολουθήσεις αυτή την συνταγή για σπιτικά πατατάκια, τότε όλα έχουν 813 θερμίδες. Τα λιπαρά είναι 5.5 g και οι υδατάνθρακες 102.6.

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!