Άσπρες τρίχες στα μαλλιά σου; Δες γιατί!

Μπορεί να μην σκέφτεσαι τις άσπρες τρίχες στα μαλλιά σου όταν κάνεις μπάνιο ή όταν τα ισιώνεις αλλά κάποια στιγμή όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να το έρθουμε αντιμέτωποι με αυτό. Υπάρχουν τόσοι μύθοι που κυκλοφορούν για τις άσπρες τρίχες στα μαλλιά, που δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε!


Δες πρώτα αυτή την σούπερ καλοκαιρινή δίαιτα!


Ας δούμε όμως αρχικά μερικά facts γύρω από τα γκρίζα μαλλιά. Αρχικά, η ηλικία που οι γυναίκες αρχίζουν να παρατηρούν μερικές άσπρες (ή γκρι) τρίχες είναι γύρω στα 30. Στην ηλικία των 50, το 50% των τριχών είναι άσπρες!

Όταν το σώμα μας σταματάει να δημιουργεί μελανίνη, οι τρίχες στα μαλλιά μας σταματάνε να έχουν το μαύρο χρώμα. Κατά συνέπεια, οι άσπρες τρίχες μεταμορφώνονται σε γκρι, καθώς ”συνυπάρχουν” μαζί με τις μαύρες, ή πιο σκούρες φυσικές τρίχες.

Δες αναλυτικά παρακάτω γιατί έχεις ή θα έχεις άσπρες τρίχες στα μαλλιά σου!

#1

Κληρονομικότητα. Διαφέρει από άτομο σε άτομο λοιπόν, και η ηλικία που θα αρχίσουν τα μαλλιά σου να ασπρίζουν εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από τους γονείς σου. Πότε άσπρισαν τα μαλλιά τους; Υπολόγισε περίπου την ίδια ηλικία και για εσένα!


Μην χάσεις το τέλειο βίντεο που σου δείχνει πως να κάνεις τα πιο εύκολα ντόνατ σοκολάτας!


#2

Προβλήματα υγείας, τα οποία οδηγούν στο να ασπρίσουν τα μαλλιά σου σε νεαρή ηλικία. Μερικές ασθένειες που έχουν αποδειχτεί επιστημονικά ότι αποτελούν παράγοντες για τις άσπρες τρίχες είναι τα καρδιακά προβλήματα, τα οποία, όσο πιο σοβαρά, τόσο λιγότερη η μελανίνη που παράγεται από το σώμα σου, άρα λιγότερες φυσικές σκούρες τρίχες στα μαλλιά σου. Άλλες ασθένειες είναι ο διαβήτης, η αναιμία, και προβλήματα με τον θυρεοειδή.

#3

Η καταγωγή σου παίζει ρόλο. Οι καυκάσιες φυλές είναι οι πρώτες που βλέπουν τα μαλλιά τους να ασπρίζουν, μεταξύ των οποίων, οι κοκκινομάλλες, στις οποίες από νωρίς η μελανίνη σταματάει  να είναι παραγωγική. Δεύτερη στη λίστα είναι οι ασιατικές φυλές, και τέλος οι αφρικανικές.

#4

Το στρες;  Οι ανησυχίες και το άγχος στην ζωή σου δεν έχουν άμεσα επίδραση στις άσπρες τρίχες, αλλά συνδέονται περισσότερο με την υγεία της επιδερμίδας σου. Έμμεσα όμως, και σταδιακά, συμβάλλουν στο να ασπρίσουν τα μαλλιά σου.


Μοιραζόμαστε μαζί σου 10 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μακρύνεις τα μαλλιά σου.


#5

Ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας: το κάπνισμα. Το καθημερινό κάπνισμα συμβάλλει στο να χάσουν οι τρίχες στα μαλλιά σου το φυσικό τους χρώμα, με αποτέλεσμα να ασπρίσουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η κατανάλωση υπερβολικής καφεΐνης και του αλκοόλ.

#6

Καθημερινές συνήθειες. Για παράδειγμα, όταν λούζεις τα μαλλιά σου, απόφυγε το καυτό νερό, γιατί βλάπτει το τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, ποτέ μην χτενίζεις τα μαλλιά σου αν είναι βρεγμένα, ή μετά το ντουζ.

Τι μπορείς να κάνεις για να κρατήσεις τα μαλλιά σου υγιή και να τα φροντίζεις όσο μπορείς περισσότερο;

Διατροφή

Οι τρίχες στα μαλλιά σου αποτελούνται από πρωτεΐνες, κερατίνη δηλαδή. Άρα καταλαβαίνεις ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, αν δεν το κάνεις ήδη, είναι να καταναλώνεις τρόφιμα υψηλά σε πρωτεΐνες, όπως ψάρια και αυγά. Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αμινοξέα (μερικά βασικά και μερικά μη απαραίτητα). Τα βασικά αμινοξέα βρίσκονται σε ζωικές πρωτεΐνες και απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό.

Οι ελλείψεις του σιδήρου, του ασβεστίου, του ψευδαργύρου, της βιταμίνης D, της Β12 και της Β6 είναι αρκετά συνήθεις, γι ‘αυτό είναι σημαντικό η διατροφή σας να αποτελείται από τρόφιμα που περιέχουν αυτές τις βιταμίνες ή αν είστε χορτοφάγοι, μπορεί να χρειαστεί να τα λαμβάνετε σε συμπληρωματική μορφή.

Δεδομένου ότι η ποιότητα και η κατάσταση των μαλλιών μας αποτελεί δείγμα της γενικής μας υγείας και τρόπου ζωής, οι βελτιώσεις που αυξάνουν την γενική μας ευεξία, είναι ένα μπόνους για τα μαλλιά μας.

Μασάζ

Ξέρουμε ότι η άσκηση είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του μυαλού μας, οπότε το ίδιο ισχύει και για την υγεία της τρίχας. Είναι σημαντικό δηλαδή να κάνεις μασάζ στο κεφάλι σου όταν λούζεις τα μαλλιά συ, για ένα υγιέστερο τριχωτό της κεφαλής.

Λάδι καρύδας

Μία σπιτική συνταγή που μπορείς να κάνεις σαν μάσκα για τα μαλλιά σου είναι με λάδι καρύδας. Λατρεύουμε το λάδι καρύδας γιατί κάνει θαύματα στην επιδερμίδα μας. Έχει αποδειχτεί όμως ότι είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό στο να διατηρήσει το φυσικό χρώμα της τρίχας. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις σε ένα μπολ λάδι καρύδας μαζί με χυμό λεμονιού και να κάνεις μασάζ από την κορυφή μέχρι τις άκρες.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι το αγαπάμε γιατί ανακουφίζει και ηρεμεί. Μπορείς όμως να το χρησιμοποιείς και ως προϊόν ομορφιάς, και να καταπολεμήσεις τις άσπρες τρίχες. Βράσε χαμομήλι και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου 5 λεπτά.

Λάδι αμυγδάλου

Έχει αποδειχτεί ότι τα σαμπουάν, οι μάσκες, τα λαδάκια και όλα τα προϊόντα που περιέχουν λάδι αμυγδάλου κάνουν θαύματα στα μαλλιά σου, γιατί πέρα από την λάμψη που θα προσφέρουν, θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις άσπρες τρίχες.

Να θυμάσαι ότι όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζεις εσύ. Τα γκρι μαλλιά έχουν την δική τους ομορφιά, και μπορεί να είναι γοητευτικά σε πολλές γυναίκες. Είναι επίσης άλλη μία τάση μόδας στα μαλλιά που πολλοί υιοθετούν. Μπορείς να δεις εδώ πολλά μοντέρνα χτενίσματα για γκρι μαλλιά.

Eli :Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!