Όλες θέλουμε υγιή, λαμπερά, πλούσια και μακριά μαλλιά. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε θηλυκές, όμορφες και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Όπως και να εναλλάσονται οι τάσει τις μόδας, τα μακριά μαλλιά θα είναι πάντα in! Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου και να καταφεύγεις στις τρέσες, υπάρχουν τεχνικές που μπορείς να αρχίσεις να κάνεις από τώρα για να δεις τα μαλλιά σου να αποκτούν μήκος μέρα με την μέρα!

Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις πως να μακρύνεις τα μαλλιά σου, τότε εφάρμοσε τις παρακάτω τεχνικές και θα δεις την διαφορά που θέλεις!

1.Θυμίσου ότι θαύματα δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Ειδικοί λένε ότι τα μαλλιά σου κατά μέσο όρο μακραίνουν 1,25 εκ. κάθε μήνα, δηλαδή 15 εκατοστά όλο το χρόνο. Και αυτό θα συμβεί μόνο αν κρατάς τα μαλλιά σου υγιή και δεν τα φορτώνεις με χημικά.

2.Το ψαλίδι πρέπει να γίνει ο καλύτερος σου φίλος. Ειρωνεία; Ίσως, αλλά πρέπει να ξέρεις πως είναι σημαντικό να απαλλαγείς από τις άκρες και να ανανεώνεις τα μαλλιά σου κάθε 10 με 12 εβδομάδες. Αυτό θα δώσει ζωή στα μαλλιά σου, και θα αποκτήσεις το μήκος που επιθυμείς πολύ πιο γρήγορα.

3.Χρησιμοποίησε μαλακτικό κάθε φορά που λούζεις τα μαλλιά σου. Το βάψιμο και η χρήση ψαλιδιών ταλαιπωρούν τα μαλλιά σου, και κάνουν θαμπές τις άκρες με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να φαίνονται λαμπερά στην κορυφή αλλά αδύναμα στο τελείωμα τους. Βρες ένα καλό μαλακτικό για το τύπος των μαλλιών σου και χρησιμοποίησε το μετά από κάθε λούσιμο. Αυτό θα ενισχύσει τα μαλλιά και θα δώσει την πρωτείνη που χρειάζεται η τρίχα για να δυναμώνει και να μακραίνει.

4.Μην λούζεις τα μαλλιά σου κάθε φορά που κάνεις ντουζ. Είναι εκπληκτικό πόσες γυναίκες συνεχίζουν να έχουν την ψευδαίσθηση ότι με το καθημερινό λούσιμο τα μαλλιά μακραίνουν και είναι υγιή. Γιατί είναι λάθος το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών; Ο σκοπός είναι να πλένεις τα μαλλιά σου για να απομακρύνεις την λιπαρότητα και την βρωμιά που μπορεί να έχει συγκεντρωθεί, αλλά με την καθημερινή χρήση σαμπουάν, διώχνεις σημαντικά έλαια που βρίσκονται στην κορυφή των μαλλιών σου και τα τρέφουν, με αποτέλεσμα να είναι αυτά που βοηθούν στο να μακρύνουν τα μαλλιά σου.

5.Μην ξεχνάς να κάνεις ένα δώρο στα μαλλιά σου και να τα φροντίζεις εβδομαδιαίως με μία μάσκα θρέψης. Τα μαλλιά που ξεπερνούν το ύψοςς των ώμων χρειάζονται περισσότερη θρέψη και φροντίδα. Πέρα από την χρήση μαλακτικού, μία φορά την εβδομάδα άπλωσε μία μάσκα στα μαλλιά σου, ή διάφορα έλαια στις άκρες για να τα περιποιηθείς λίγο περισσότερο.

6.Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν τρέφεσαι σωστά δίνεις στο σώμα σου τα απαραίτητα εφόδια να έχει λαμπερή επιδερμίδα, υγιή νύχια και φυσικά υγιή και μακριά μαλλιά. Το νερό πρέπει να είναι πάντα μαζί σου και να μην αποχωρίζεσαι τα φρούτα και τα λαχανικά. Αν θέλεις κάτι έξτρα, μπορείς να συμβουλευτείς τον γιατρό σου και να δοκιμάσεις συμπληρώματα διατροφής, για να πάρεις τις βιταμίνες που χρειάζεσαι για τα μαλλιά σου.

7.Το συχνό βούρτσισμα καταστρέφει τα μαλλιά, και ειδικότερα τις άκρες. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν έχεις μόλις βγει από το ντουζ. Αν έχεις ίσια λεπτά μαλλιά, το χτένισμα θα αφαιρέσαι τον όγκο που θέλεις, με αποτέλεσμα αυτά να δείχνουν πιο flat από ποτέ όταν στεγνώσουν. Αν από την άλλη έχεις σγουρά μαλλιά, τότε με το χτένισμα μετά το ντουζ το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τα μαλλιά σου να φριζάρουν.

8. Ποτέ μα ΠΟΤΕ μην μαζέψεις τα μαλλιά σου με μία μεγάλη πετσέτα πάνω μετά το ντουζ. Γιατί; Αν θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, το τελευταίο που θέλεις είναι να ταλαιπωρήσεις τις άκρες. Χρησιμοποίησε λεπτές και απαλές πετσέτες που δεν θα φριζάρουν τα μαλλιά σου.

9.Μην κάνεις συχνές κοτσίδες και μαζεύεις τα μαλλιά σου πάνω σε ponytails, γιατί ”σπας” την τρίχα και χάνουν την λάμψη τους, με αποτέλεσμα την επόμενη φορά που θα τα αφήσεις κάτω, να μην είναι τόσο λαμπερά.

10.Στο τέλος καθέ λουσίματος μην παραλείψεις να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό. Το κρύο νερό αφήνει τα μαλλιά πιο απαλά, και μειώνει την πιθανότητα να φριζάρουν. Αν δεν βιάζεσαι, άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς πιστολάκι.

Αν έχεις κάποια άλλη συμβουλή, μην ξεχάσεις να το μοιραστείς μαζί μας στα σχόλια, και αν σου άρεσε το άρθρο, μοιράσου το με τις φίλες σου!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response