Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για όλους τους χορτοφάγους, ή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό στην μαγειρική τους. Μπορείτε να καλέσετε τους φίλους σας και οι τηγανίτες θα είναι έτοιμες μέχρι να έρθουν! Τα υλικά που απαιτούνται είναι απλά, συστατικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Ακόμη και να περισσέψουν μερικά, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο, και την επόμενη μέρα να τα ζεστάνετε στους 350 βαθμούς.
Τα υλικά:
2 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ή 1 κουταλάκι του γλυκού κατεψυγμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα (ή περισσότερα αν χρειαστεί) ψίχουλα ψωμιού
λάδι για τηγάνισμα
γιαούρτι ή ξινή κρέμα για το γαρνίρισμα
1. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το αυγό, άνηθο και αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε ψίχουλα ψωμιού και ανακατέψτε. Εάν το μίγμα φαίνεται πάρα πολύ υγρό, προσθέστε περισσότερα ψίχουλα ψωμιού. Πλάθουμε μικρά μπιφτέκια.
2. Βάζουμε λίγο λαδάκι στο τηγάνι, αρκετό ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Προσθέστε τις τηγανιτούλες. Θα πρέπει να αρχίσουν να ψήνονται. Αν όχι, αφήστε το λάδι λίγο περισσότερο να ζεσταθεί. Μετά από μερικά λεπτά δοκιμάστε τα, και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.Αφήστε τα μέχρι το κάτω μέρος να είναι τραγανό και να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά, προσοχή όμως να μην τα κάψετε. Γυρίστε τα μπιφτέκια από την άλλη μεριά και κάντε το ίδιο.
3. Αφαιρέστε από το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το περιττό λάδι. Σερβίρετε αμέσως με λίγο γιαούρτι ή ξινή κρέμα (sour cream).
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!