Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε την Πέμπτη τη χρήση των κεντρικών πλατειών από τους καλλιτέχνες του “Documenta 14” , μία έκθεση σύγχρονης τέχνης, μέρος της οποίας θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα τον Απρίλιο.

<<Η Αθήνα θα είναι στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος και σημαντικές ξένες εφημερίδες, όπως η Guardian και οι New York Times θα αφιερώσουν δημοσιεύσεις σ’αυτή την έκθεση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την προβολή της Αθήνας ως ένα δυναμικό κέντρο του σύγχρονου πολιτισμού και θα προτρέπουν τους αναγνώστες τους να την επισκεφθούν>>, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης .

Η Πλατεία Συντάγματος, η Πλατεία Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο και ο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα φιλοξενήσουν πρωτότυπα έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Πολιτιστικοί φορείς και πανεπιστήμια θα συνεργάστούν επίσης με την έκθεση.

Ο Γιώργος Καμίνης είπε ότι περισσότερα από 5.000 άτομα που εμπλέκονται στην τέχνη, όπως διευθυντές μουσείων και συλλέκτες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους, καθώς και 1.400 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης της Αθήνας, με τίτλο “Μαθαίνοντας από την Αθήνα», έχουν προγραμματιστεί για τις 6, 7 και 8 Απριλίου και η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου.

Όσοι art lovers, μη χάσετε την ευκαιρία για μία επίσκεψη!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response