TRENDING

Το γράμμα του Μπαράκ Ομπάμα για την γυναίκα του, τις κόρες του και τον φεμινισμό.

Προφανώς έχεις ακούσει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα στην τελευταία του προεκλογική εκστρατεία είχε καταφέρει να κερδίσει τις ψήφους των γυναικών. Σε όλες τις ομιλίες του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρεται ότι τα δικαιώματα των γυναικών είναι δικαιώματα όλων των ανθρώπων, γι’αυτό και δεν χωράει κανένας διαχωρισμός ή άνιση μεταχείριση. Συγκεκριμένα, αυτό τον βοήθησε να δημιουργήσει βελτιωμένες παροχές υγιειονομικής περίθαλψης, και να εγκαταστήσει την ισότητα γάμου ακόμα και για ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Η Μισέλ Ομπάμα κατά την διάρκεια των 8 χρόνων χαρακτηρίστηκε ως μία δραστήρια γυναίκα, που δεν συνόδευε απλά τον σύζηγο της, αλλά συμπλήρωνε τις πολιτικές του, και ιδίως αυτές που σχετίζονταν με τις γυναικείες υποθέσεις.

 

Πρέπει να καταψηφίσουμε την συμπεριφορά που τιμωρεί τις γυναίκες για τη σεξουαλικότητά τους και επιβραβεύει τους άνδρες για την δική τους.

Σε ένα άρθρο που έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα κινητοποιεί τους άνδρες να εκτιμήσουν τον ρόλο των γυναικών και να ταχθούν υπερ του φεμινισμού. Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω τα λόγια του.

Υπάρχουν πολλές δύσκολες πτυχές του να είναι κανείς Πρόεδρος. Αλλά υπάρχουν κάποιες πάρα πολυ καλές απολαβές. Συνάντηση με εξαιρετικούς ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα. Ένα γραφείο που σου επιτρέπει να πάρεις αποφάσεις που θα επιρεάσουν ένα ολόκληρο έθνος.

Αλλά ίσως το μεγαλύτερο απροσδόκητο δώρο της εργασίας αυτής σήμαινε ότι έπρεπε να εργαστώ ακόμη πιο σκληρά για να καταφέρω να γίνω ο σύζηγος και ο πατέρας που άξιζε η οικογένεια μου. Τα τελευταία 8 χρόνια ήμουν σε θέση να περνάω πολύ περισσότερο χρόνο βλέποντας τις κόρες μου να μεγαλώνουν και να γίνονται υπέροχες νεαρές γυναίκες.


Η πρόοδος που έχουμε κάνει τα τελευταία 100 χρόνια, 50 χρόνια, και, ναι, ακόμη και τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει κάνει τη ζωή πολύ καλύτερη για τις κόρες μου από ό, τι ήταν για γιαγιάδες μου. Και το λέω αυτό όχι μόνο ως Πρόεδρος, αλλά και ως ένας πατέρας, σύζηγος, που υποστηρίζει το φεμινισμό.

Στη διάρκεια της ζωής μου, έχουμε περάσει από μια αγορά εργασίας η οποία ουσιαστικά τοποθετεί τις γυναίκες σε μια χούφτα με συχνά ανεπαρκώς αμειβόμενες θέσεις, σε μια στιγμή που οι γυναίκες όχι μόνο αποτελούν περίπου το ήμισυ του εργατικού δυναμικού, αλλά προοδεύουν σε κάθε τομέα, από τον αθλητισμό μέχρι το διάστημα, από το Χόλιγουντ στο Ανώτατο Δικαστήριο.Γι ‘αυτό και δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το πόσο μακριά έχουμε έρθει. Ταυτόχρονα, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τις προοπτικές των γυναικών και των κοριτσιών εδώ και σε όλο τον κόσμο. Και ενώ  θα συνεχίσω να δουλεύω για ορθές πολιτικές, από την ίση αμοιβή για ίση εργασία, υπάρχουν κάποιες αλλαγές που δεν έχουν να κάνουν με την ψήφιση νέων νόμων. Στην πραγματικότητα, η πιο σημαντική αλλαγή μπορεί να είναι η δυσκολότερη όλων, και αυτό είναι να αλλάξουμε τον εαυτό μας.

Πολύ συχνά εγλωβιζόμαστε σε στερεότυπα σχετικά με το πώς οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να συμπεριφέρονται. Μία από τις ηρωίδες μου είναι η βουλευτής Shirley Chisholm, η οποία ήταν η πρώτη Αφρο-αμερικανή που έθεσε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές ενός μεγάλου κόμματος. Εκείνη είπε κάποτε, ” Ξέρουμε ότι αυτά τα στερεότυπα επηρεάζουν τον τρόπο τα κορίτσια βλέπουν τους εαυτούς τους από πολύ νεαρή ηλικία. Στην πραγματικότητα, τα στερεότυπα φύλου επηρεάζουν όλους μας, ανεξάρτητα από το φύλο ή την ταυτότητα φύλου.”

Τώρα, οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μου ήταν πάντα γυναίκες. Μεγάλωσα με την μητέρα μου, η οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της εργαζόμενη για την ενδυνάμωση των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Έχω δει πώς η Michelle έχει να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις μιας πολυάσχολης σταδιοδρομίας και την ανατροφή μιας οικογένειας. Και η πραγματικότητα ήταν ότι όταν τα κορίτσια μας ήταν μικρά, ήμουν συχνά μακριά από το σπίτι υπερετώντας στο κρατικό νομοθετικό σώμα. Το βάρος δυσανάλογα και άδικα έπεσε πάνω στη Michelle.

Και αυτά τα ίδια τα στερεότυπα επλήγησαν δική μου συνείδηση ως νεαρός άνδρας. Μεγαλώνοντας χωρίς πατέρα, πέρασα πολύ χρόνο προσπαθώντας να καταλάβω ποιος ήμουν, και τι είδους άνθρωπος θα ήθελα να είμαι. Είναι εύκολο να απορροφήσει κανείς όλα τα είδη μηνυμάτων από την κοινωνία σχετικά με την αρρενωπότητα και να έχει λανθασμέν εντύπωση. Αλλά όταν κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ένας σωστός ή λάθος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσω ως άντρας, η ζωή έγινε πολύ πιο εύκολη. Πρέπει λοιπόν να σπάσουμε αυτούς τους περιορισμούς.

Αποτελεί και ευθύνη των ανδρών η καταπολέμηση του σεξισμού. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και δημιουργήσουμε πραγματικά ισότιμες σχέσεις.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response