TRENDING

Πονάει Το Τατουάζ; 5 Πράγματα Που Πρέπει Να Κάνεις Πριν Το Τατουάζ! Όλες οι Πληροφορίες Που Χρειάζεσαι Να Ξέρεις

Πονάει το τατουάζ; Τι μπορώ να κάνω για να μην πονέσω; Πώς ακριβώς λειτουργεί το μειχάνημα; Σου απαντάμε σε όλες τις απορίες! Αν θέλεις να μάθεις όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα τατουάζ, διάβασε παρακάτω! ↓

Από που προέρχεται η λέξη τατουάζ; Τι σημαίνει;

Το τατουάζ είναι ένα σχέδιο που χαράζεται για πάντα στο δέρμα με βελόνες και μελάνι. Η λέξη τατουάζ προέρχεται από τον Ταϊτιανό όρο “tatua”, που σημαίνει “να σηματοδοτήσει”. Τα Τατουάζ έχουν εμφανιστεί από ανθρώπους όλων των πολιτισμών εδώ και αιώνες, αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα διάφορα στερεότυπα για τους ανθρώπους με πολλά τατουάζ, και γίνονται διακρίσεις στους χώρους εργασίας.

Πώς γίνονταν παλιά;

κοπελα με τατουαζ στον ωμο

Η προσθήκη διακοσμητικών εικονογραφήσεων στο δέρμα είναι μια δημοφιλής πρακτική από την αρχαιότητα. Διαβάστε παρακάτω όμως πόσο διέφεραν από πολιτισμό σε πολιτισμό και θα σοκαριστειτε!

 •  Πήλινες κούκλες έχουν βρεθεί που δείχνουν ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν τατουάζ ήδη από το 4000 π.Χ. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, διάφορες μορφές τέχνης τατουάζ έχουν ασκηθεί από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου.
 • Γύρω στα 500 π.Χ., οι Ιάπωνες άρχισαν τα τατουάζ τόσο για αισθητικούς όσο και για θρησκευτικούς σκοπούς. Χρησιμοποίησαν ακόμη και τατουάζ για να γνωστοποιούν γνωστούς εγκληματίες ως μέρος της τιμωρίας τους. Η ιαπωνική μέθοδος περιελάμβανε διάτρηση του δέρματος με λεπτές μεταλλικές βελόνες για τη δημιουργία πολύχρωμων σχεδίων.
 • Οι φυλές του Εσκιμώων ανέπτυξαν τη δική τους τεχνική χρησιμοποιώντας βελόνες οστών για να τραβήξουν το νήμα που καλύπτεται από αιθάλη μέσω του δέρματος.

Τι συμβαίνει σήμερα όμως; Τα τατουάζ έχουν συσχετισθεί ιστορικά με τους ναυτικούς, τους μοτοσικλετιστές και τους φυλακισμένους, επειδή τα καταστήματα τατουάζ θεωρήθηκαν επικίνδυνα και κοινωνικά απαράδεκτα. Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1980 αυτή η νοοτροπία έχει αλλάξει σημαντικά και τα τατουάζ γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή μεταξύ ανδρών και γυναικών όλων των ηλικιών.

Τι πρέπει να ξέρετε οπως και δήποτε  ΠΡΙΝ κάνετε το τατουάζ

τατουαζ στο χερι αντρικο

Κατά την επιλογή ενός σχεδίου είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον ειδικό για να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο μέγεθος και την τοποθεσία για το τατουάζ.

Ο ειδικός μπορεί επίσης να βοηθήσει να αποφασίσετε σχετικά με τα σχέδια χρωμάτων που θα καθορίσουν την τιμή της τελικής τέχνης.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψιν για να βρείτε μια αξιόπιστη αίθουσας τατουάζ που ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζονται από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τατουάζ (APT στα αγγαλικά).

Σύμφωνα με την APT, οι ειδικοί τατουάζ θα πρέπει να ακολουθούν αυτά τα μέτρα προφύλαξης:

 1. Να συμπληρώσουν οι πελάτες τα έντυπα συγκατάθεσης πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία.
 2. Πλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας αμέσως πριν και μετά την εργασία στον πελάτη. Να φοράτε γάντια από λατεξ.
 3. Να χρησιμοποιούν μόνο όργανα που έχουν αποστειρωθεί. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες με απολυμαντικό ή βιοκτόνο καθαριστικό.
 4. Και να απομακρύνουν τα απορρίμματα σε ειδικό δοχείο ασφαλείας για να περιορίζουν τη μετάδοση ασθενειών που μεταδίδονται στο αίμα.

Ποιό είναι το μυστικό για ένα σωστό και πετυχημένο τατουάζ;

σεξι τατουαζ στο μπουτι γυναικειο

Το κλειδί για ένα επιτυχημένο τατουάζ είναι να το φροντίζετε σωστά τις πρώτες ώρες και μέρες. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τατουάζ, η περιοχή πλένεται με ήπιο σαπουνιού και στη συνέχεια καλύπτεται με αντιβιοτική αλοιφή και επίδεσμο γάζας.

 • Αφού αφήσετε την περιοχή να θεραπευτεί για περίπου δύο ώρες, πρέπει να αφαιρεθεί ένας επίδεσμος, ώστε να απομακρυνθεί το αποξηραμένο αίμα.
 • Για την πρώτη εβδομάδα, εφαρμόστε καθημερινά μια λοσιόν στην περιοχή. Το τατουάζ πρέπει να μείνει μακριά από ζεστό νερό, πισίνες και ζεστά λουτρά έως ότου το δέρμα θεραπευτεί πλήρως. Η επαφή με νερό σύντομα μπορεί να καταστρέψει το τατουάζ.
 • Γενικά, η φροντίδα του τατουάζ είναι σαν να αντιμετωπίζετε ένα μικρό κάψιμο. Η αρχική διαδικασία επούλωσης συνήθως διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες.

Πώς ακριβώς γίνονται τα τατουάζ;

γυναικειο τατουαζ στα πλευρα

Οι βελόνες μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη και σχήματα και να συσσωρεύονται μαζί σε μια βελόνα σε διαφορετικά σχέδια ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου τέχνης. Η μονάδα είναι συνδεδεμένη με τροφοδοτικό που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός πεντάλ ποδιού στο πάτωμα δίπλα στο χώρο που εργάζεται ο ειδικός. Όταν πιέζεται το πεντάλ, η βελόνα κινείται πάνω-κάτω πολύ γρήγορα όπως η βελόνα σε μια μικρή ραπτομηχανή. Διεισδύει στο δέρμα για να εγχύσει τη βαφή 3000 φορές ανά λεπτό.

ΠΡΙΝ την διαδικασία….

αντρικο τατουαζ στο χερι

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο tattoo artist θα πρέπει να λάβει ένα χαρτί όπου ο ενδιαφερόμενος να δείχνει ότι είναι άνω των 18 ετών, όπως επίσης να κατανοήσει ότι η διαδικασία είναι μόνιμη και να συνειδητοποιήσει ότι θα δημιουργήσει ανοιχτή πληγή ή τριβή. Μετά την υπογραφή, ο τατουάζ επιθεωρεί το δέρμα για να βεβαιωθεί ότι είναι απαλλαγμένο από κοψίματα και γρατζουνιές. Μετά ψεκάζει έπειτα το δέρμα με ένα αντισηπτικό για να σκοτώσει τα μικρόβια και να μειώσει την πιθανότητα μόλυνσης.

Στη συνέχεια ο tattoo artist ξυρίζει την περιοχή και απομακρύνει αμέσως το ξυράφι. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο καλλιτέχνης μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ποικιλία πρόσθετων προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων των απολυμαντικών πανιών, των ξυραφιών μιας χρήσης, των επιδέσμων, της βαζελίνης και των βιοκτόνων.

Τι μπορείς να κάνεις για να πονέσεις λιγότερο; 4 αποτελεσματικά tips που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

 • Αν και το αλκοόλ ή το να είσαι υπό την επήρεια οποιωνδήποτε φαρμάκων και ουσιών μπορεί να φανεί σαν ένας εύκολος τρόπος να μειώσεις τον πόνο, θα κάνει πραγματικά το τατουάζ σου πολύ πιο επώδυνο.
 • Το αλκοόλ κάνει το αίμα πιο λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι θα αιμορραγείτε περισσότερο και ότι το μελάνι δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό πάνω στην περιοχή.

γυναικειο τατουαζ λουλουδια στον ωμο

 • Επίσης, σημειώστε ότι τα φάρμακα για την καταπολέμηση του πόνου και αλλά και η καφεΐνη θα οδηγήσουν επίσης στην αραίωση του αίματός σας οπότε αποφύγετε τον καφέ και τα ενεργειακά ποτά πριν από το ραντεβού με τον tattoo artist.Ενώ συμβουλεύουμε κατά την κατανάλωση αλκοόλ, συνιστούμε να πίνετε πολύ νερό.

 • Ξεκινώντας τη νύχτα πριν από τη συνεδρία σας για το τατουάζ, ενυδατώστε τον εαυτό σας όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό θα επιτρέψει στην πραγματικότητα το δέρμα να δεχτεί τη μελάνι πιο εύκολα λόγω της ενυδάτωσης και να επιτρέψει τη διαδικασία τατουάζ να συμβεί πιο γρήγορα.

 • Βεβαιωθείτε ότι θα πάτε στο ραντεβού για το τατουάζ με γεμάτο στομάχι, δεδομένου ότι θα συμβάλει στην αύξηση της αντοχής σας. Την ημέρα της συνεδρίασης πρέπει να θυμάστε ότι όση περισσότερη γλυκόζη, τόσο το καλύτερο!

 • Ένα μεγάλο τατουάζ σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως τα χέρια, τα πόδια, τα πλευρά, ή το στήθος μπορεί να είναι πραγματικά οδυνηρό για εσάς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει διαλείμματα καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνεδρίας. Στις σύντομες χρονικές περιόδους που θα κάνετε διάλλειμμα φάτε κάτι προτού επιστρέψετε κάτω από τη βελόνα. Σας προτείνουμε ένα μικρό σνακ όπως χυμό πορτοκαλιού και μια μπάρα σοκολάτας.

Προσοχή όμως βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε πάρα πολλά διαλείμματα μεγάλης διάρκειας. Η περιοχή θα αρχίσει να διογκώνεται πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια των διακοπών σας και η συνεχής εκκίνηση και διακοπή θα διακόψει πολλές διαδικασίες τατουάζ και η αδρεναλίνη θα συγκεντρωθεί.


 

 • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response