Οι περισσότεροι από εμάς θα παραδεχτούν ότι είναι εθισμένοι στο κινητό τους, στον υπολογιστή, στο iPad,  σε κάθε συσκευή που τους επιτρέπει την πρόσβαση στο ίντερνετ γενικά, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειδικότερα. Με λίγα λόγια, όλες αυτές οι συσκευές έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας. Δεν πάμε πουθενά χωρίς αυτά, δεν κάνουμε τίποτα χωρίς αυτά.
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε από τον CEO James Steyer στο Washington Post, “η ηλεκτρονική επανάσταση έχει μεταμορφώσει τις ανθρώπινες σχέσεις, την ανθρώπινη επαφή,  και τον τρόπο που επικοινωνούμε.”  Αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στους νέους η στους έφηβους, αλλά σε όλες τις ηλικίες, καθώς το ίντερνετ παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες που ικανοποιούν κάθε ανάγκη του ανθρώπου, ανεξάρτητα την ηλικία, την χώρα, ή τις συνθήκες στις οποίες αυτός βρίσκεται. Η ερώτηση που τίθεται λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση είναι η εξής: Τι μπορούμε να κάνουμε για να κερδίσουμε τον έλεγχο και να μην αφήνουμε την ζωή μας να αποκτά νόημα μόνο όταν είμαστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ;  Υπάρχει τρόπος; Αν ναι, ποιος είναι αυτός; Εμείς σας προτείνουμε μια μικρή αποτοξίνωση, δείτε το ως “κάθαρση”  από τα σοσιαλ μίντια!
Εάν πιστεύετε ωστόσο ότι δεν είστε εξαρτημένοι, μπορεί αυτή η απομάκρυνση να αποτελέσει μια ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τον κόσμο γύρω σας, να ξεκινήσετε ένα νέο άθλημα, να αφιερώσετε χρόνο σε εσάς και στον εαυτό σας!
Πώς μπορείτε επομένως να πραγματοποιείσετε την “ηλεκτρονική σας αποτοξίνωση” με επιτυχία;

large

 

Αρχικά, είναι σημαντικό να το πάρετε απόφαση! Έτσι μπορείτε να θέσετε μια ημερομηνία όπου θα αρχίσετε να βάζετε στην άκρη τις ηλεκτρονικές συσκευές και να ηρεμήσετε!  Μην ξεχάσετε να ορίσετε και την ημερομηνία λήξης! Θα κρατήσει μια εβδομάδα; Δέκα μέρες;  Κάθε Κυριακή;  Πρέπει το χρονικό περιθώριο να είναι ρεαλιστικό έτσι ώστε να μπορέσετε να το ολοκληρώσετε.

Ύστερα, αποφασιστε ποιες συσκευές θα απομακρύνετε από την καθημερινότητα. Θα πάτε διακοπές μια εβδομάδα και αφήσετε πίσω το λαπτοπ; Θα διαγράψεις τα σοσιαλ μίντια από το κινητό σου;  Κάντε τις επιλογές σύμφωνα με τις υποχρεώσεις σας.

large (1)

Ενημερώστε την οικογένεια, τους συγγενείς, και τους φίλους σας για να μην ανησυχούν αν δεν μπορούν να σας στείλουν μήνυμα η να σας βρουν στο Facebook!  Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και δηλώσει την εξαφάνιση σας!

Κάντε σχέδια!  Πως σκοπεύετε να ξοδέψετε τις ώρες που δεν θα είστε δικτυωμένοι;  Περισσότερες βόλτες με φίλους;  Ταξίδια;  Γυμναστήριο;  (Υπενθύμιση: Το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ότι πιστεύουμε!)  Μην περιορίζετε τον εαυτό σας!

Ο χρόνος σας ανήκει,  η ζωή σας ανήκει. Δημιουργήστε αναμνήσεις, χωρίς να νιώσετε την ανάγκη να κάνετε check in και να ανεβάσετε φωτογραφίες. Εξάλλου, το ίντερνετ δημιουργήθηκε για να βελτιώνει την καθημερινότητα μας, όχι να γίνει ολόκληρη η ζωή μας και κάθε σημαντική στιγμή να εξαρτάται από αυτό.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!