Το άγχος, το στρες, και οι κρίσεις πανικού ολοένα και αυξάνονται, και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποφέρουν σε συχνή βάση, μη ξέροντας πως να το χειριστούν κατάλληλα και σωστά. Όπως και κάθε δυσκολία, έτσι και αυτή, είναι κάτι που πρέπει να την χειριστούμε με ψυχραιμία, και πάνω από όλα να ενημερωθούμε και να ξέρουμε τι συμβαίνει κάθε φορά που βιώνουμε μία κρίση πανικού. Άγχος είναι γενικότερα ο φόβος για το μέλλον, και μεγαλώνει όσο εμείς σχεδιάζουμε το μέλλον μας, και αναλύουμε όλες τις πιθανές εκδοχές που μπορεί να συμβούν. Σύμφωνα με έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στην Αμερική, οι περισσότεροι άνθρωποι παθαίνουν κρίσεις πανικού το βράδυ, πριν πέσουν για ύπνο, όταν σκέφτονται ΄Τι θα συμβεί αύριο; Πώς θα εξελιχθεί η μέρα μου;’

 

images

Γι’αυτό λοιπόν, είναι σημαντικό να είστε εσείς που θα ελέγχετε τις σκέψεις σας, και θα έχετε το πάνω χέρι στην ψυχολογία σας. Πρέπει να βρείτε κάθε φορά που είστε σε δύσκολη θέση αυτό που σας κάνει χαρούμενο, και συγκεκριμένα μια ανάμνηση η οποία θα σας υπενθυμίσει την ομορφιά της ηρεμίας. Το αίσθημα του τρόμου κάθε φορά που ξεκινά μια κρίση πανικού είναι αυτό που την κάνει τελικά ακόμη πιο έντονη. Συχνά, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διαχειριστείτε τον φόβο είναι να τον βιώσετε, ώσπου να μην τον αφήσετε να πάρει τον έλεγχο της ζωής σας.

αρχείο λήψης

 

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε ένα πρόσωπο που αγαπάτε για να χαλαρώσετε. Εξίσου σημαντικό, είναι να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι κάθε φορά που έχετε κρίση πανικού, δεν παθαίνετε τίποτα αρνητικό σωματικά, υπό την έννοια ότι όλα είναι στο μυαλό σας. Οι φόβοι σας, οι ανασφάλειες, οι ψευθαισθήσεις, το άγχος.

 

Να κάνετε ασκήσεις αναπνοής για να ηρεμήσετε το πνεύμα σας και να αρχίσετε να έχετε αντίληψη του τόπου και του χρόνου κάθε φορά. Αν έχετε μια κρίση πανικού, προσπαθήσετε να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Τα συναισθήματά σας από τον πανικό και το άγχος μπορεί να επιδεινωθούν εάν αναπνέετε πολύ γρήγορα. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην αργή, βαθιά αναπνοή, μετρώντας αργά (για παράδειγμα έως το τρία) σε κάθε αναπνοή μέσα και έξω (εισπνοή-εκπνοή).

images (1)

 

Δοκιμάστε να βάλετε την τακτική άσκηση στην καθημερινότητά σας, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πως εκλύει ενδορφίνες οι οποίες μας ηρεμούν, βοηθούν στον καλύτερο ύπνο και στην καλύτερη αναπνοή και εκτονώνουν τα υπερβολικά αποθέματα ενέργειας και έντασής μας.

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!