Η απόφαση να ξεκινήσετε ένα blog δεν είναι καν το κυριότερο θέμα όσον αφορά το blogging.

Ένα blog ή ένας προσωπικός ιστότοπος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε τα ενδιαφέροντά σας, τα χόμπι, και να αλληλεπιδράσετε με τον κόσμο. Αλλά για να μπορέσετε να απολαύσετε τα μεγαλεία του blogging, θα πρέπει να κάνετε μια μεγάλη επιλογή:

Που μπορώ να γίνω blogger;

Αν και υπάρχουν πολλές υπηρεσίες εκεί έξω, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι το WordPress, το Tumblr, και το Blogger είναι οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες  κατά την ευρύτατη αποδοχή στο ίντερνετ. Επιπλέον, κάθε πλατφόρμα blog είναι προσαρμοσμένο για διαφορετικό χρήστη και για διαφορετικό κοινό.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το WordPress είναι το καταλληλότερο για τους επαγγελματίες χρήστες που θέλουν να εξοπλίσουν το blog τους με αναβαθμίσεις και plugins, το Tumblr είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος blogging που συνήθως τα posts είναι επενδεδυμένα με εικόνες.

Και το Blogger βρίσκεται στη μέση λύση μεταξύ των δύο, διακεκριμένο για την απλότητα και την ευκολία στη χρήση σχεδιασμού του blog σας.

Πριν γίνεις blogger, σκέψου:

  • Ποιός είναι ο κυριότερος λόγος που θέλετε να γίνετε blogger;
  • Τι είδους posts θα δημοσιεύετε στο blog; Ποιο θα είναι το περιεχόμενο τους;
  • Σε τι κοινό θα απευθύνεστε;
  • Πώς θα διαφέρει το blog σας από τα όλα τα υπόλοιπα;
  • Γιατί να διαβάσουν οι αναγνώστες τις δημοσιεύσεις σας;
  • Τι περιμένετε να κερδίσετε από το blogging;
  • Θα σας βοηθήσει κάποιος στην σύσταση της σελίδας; ´Η θα είστε μόνο εσείς υπεύθυνος για την δημιουργία του μπλογκ;
  • Είστε αρκετά πρόθυμοι να δημιουργήσετε ένα blog και να συνεχίσετε την προσπάθεια σας ακόμη και αν στην αρχή δεν αποφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε;

Τι domain να διαλέξω;

Το όνομα του blog είναι κάτι που θα σας ακολουθήσει καθ’όλη την διάρκεια της ύπαρξης του, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε ένα domain που χαρακτηρίζει σωστά την δουλειά σας και εκπροσωπεί πλήρως το περιεχόμενο που θα δημοσιεύετε.

Είναι σημαντικό να διαλέξετε επίσης κάτι που θα είναι διαχρονικό και σταθερό, για να σας χαρακτηρίζει για πάντα, και να μην χρειαστεί να το αλλάξετε σε μερικούς μήνες ή χρόνια. Για παράδειγμα, αν θέλετε να γίνεται travel blogger και το domain σας είναι solo traveller, αυτό πολύ πιθανόν να αλλάξει γιατί μπορεί να αρχίσετε να ταξιδεύετε με τον μελλοντικό σας σύντροφο ή με τους φίλους κτλ. Επομένως καλό είναι να αποφύγετε τις δεσμευτικές λέξεις, όπως είναι εδώ το solo.

Αντίθετα, ούτε οι μεγάλες γενικεύσεις κάνουν καλό. Σκεφτείτε ή επιλέξτε κάτι που με σαφήνεια εκφράζει το blog που θα έχετε, και παράλληλα σας προσφέρει την δυνατότητα να επεκταθείτε χωρίς να είστε απόλυτα δεσμευμένοι με αυτό. Αποφύγετε επίσης τα δύσκολα ονόματα, χαρακτηρισμούς που μπορεί να προσβάλλουν κάποιον.

Blogging στο Tumblr; Γιατί όχι!

Το Tumblr είναι μια microblogging πλατφόρμα μία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης που ιδρύθηκε από τον David Karp το 2007, και ανήκει στο Yahoo! από το 2013.

Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύσουν πολυμέσα και άλλα περιεχόμενα σε μια σύντομη μορφή στο blog. Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν τα blogs των άλλων χρηστών. Οι Bloggers μπορούν επίσης να κάνουν τα blogs τους ιδιωτικά.

Όπως έδειξαν στατιστικά της 1ης Φεβρουαρίου 2017, το Tumblr φιλοξενεί πάνω από 334.100.000 blogs. Από τον Ιανουάριο του 2016, η ιστοσελίδα είχε 555 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες. Το Tumblr είναι δωρεάν. Υπάρχει μια σειρά από premium θέματα για το μπλογκ σας που μπορείτε να αγοράσετε καθώς και μερικά plugins, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία υπηρεσία premium που προσφέρεται όπως στο WordPress.com.

Το ταμπλό του Tumblr, δηλαδή το background αυτής της πλατφόρμας είναι αρκετά μινιμαλιστική. Θα παρατηρήσετε ένα τολμηρό μπλε φόντο με όλα τα εικονίδια πάνω, από τα οποία διαλέγουμε κάθε φορά αν η δημοσίευση μας θα είναι μία εικόνα, ένα βίντεο, ένα κείμενο ή ένα λινκ ή κάτι άλλο.

Αναλυτικότερα, σας δίνεται η ευκαιρία για:

  • Δημιουργία κειμένου
  • Δημιουργία Φωτογραφία
  • Δημιουργία ενός quote
  • Δημιουργία συνδέσμου
  • Δημιουργία Chat
  • Δημιουργία ήχου
  • Δημιουργία βίντεο
  • Προσαρμόστε το θέμα σας ή να δημιουργήσετε τη δική σας
  • Να στείλετε μηνύματα στους followers σας

Ποιος επιλέγει συνήθως το Tumblr σαν πλατφόρμα για το blog του;

Προτιμάται συνήθως από καλλιτέχνες, ποιητές, μελλοντικούς συγγραφείς, δημιουργικά άτομα που ενδιαφέρονται για το DIY και για από ένα μεγάλο ποσοστό φωτογράφων. Αν έχεις καλλιτεχνική φλέβα, μπορεί να είναι η ιδανική πλατφόρμα για εσένα.

Αν έχεις απορίες, μπορείς να μας ρωτήσεις και θα σου τις λύσουμε.

Δες εδώ τα posts μας αν θέλεις να γίνεις fashion blogger, για να πάρεις ιδέες και έμπνευση!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response