Το να χάνεσαι σε σειρές και ταινίες στο Netflix κάθε μέρα είναι πλέον μία αγαπημένη συνήθεια, αλλά μερικές φορές πρέπει να χαλαρώσεις, να καθίσεις άνετα και να δεις ένα ντοκιμαντέρ που θα σου ανοίξει τους ορίζοντες και θα σε κάνει να πάρεις μέρος σε συζητήσεις, δείχνοντας τις νέες σου γνώσεις που κατέκτησες από την άνεση του καναπέ σου.

Από που πρέπει να αρχίσεις λοιπόν; Σου προτείνουμε τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για την φύση και τα ζώα.

1. Πλανήτης Γη (Planet Earth)

Η μητέρα όλων των ντοκιμαντέρ μπορεί να θεωρηθεί το συγκεκριμένο. Αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να το δεις; Γιατί περιλαμβάνει τα πάντα: βουνά, σπηλιές, ερήμους και κρυφά επικύνδινα σημεία του πλανήτη, ακόμη και τα πιο διάσημα ηφαίστεια στον κόσμο που είναι ακόμη ενεργά. Θα δεις επιπλέον και σπάνια ζώα, που θα σε κάνουν να πεις WOW και να μείνεις με ανοιχτό το στόμα.

2.Ο μπλε πλανήτης (The blue planet)

Μία παραγωγή του David Attenborough δείχνει τον υπέροχο και μυστήριο κόσμο των ωκεανών και των θαλασσών. Ένα ντοκιμαντέρ για τους ενήλικες που μεγάλωσαν με Finding Nemo. Aυτό το ντοκιμαντέρ θα σου μάθει τα όλα τα απόκρυφα facts για τα ψάρια, τρομερά στοιχεία που θα δυσκολευτείς να πιστέψεις!

3.Blackfish

Το ντοκιμαντέρ Blackfish μας, που γυρίστηκε το 2013 μας λέει την ιστορία της Tilikum, της όρκας, η οποία ευθύνεται για το θάνατο 3 ανθρώπων στα 30 χρόνια που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο ειδικών. Αποκαλείται ως φάλαινα δολοφόνος, και σπανιότερα και ”Μαύρο Ψάρι”.

4. Η πιο άγρια Αφρική (Wildest Africa)

Πρόκειται για μία σειρά ντοκιμαντέρ, που κάθε επεισόδιο εστιάζει σε ένα διαφορετικό ζώο της Αφρικής. Κάτι που θα μάθεις: Ο ιπποπόταμος δεν είναι φίλος σου.

5.Virunga

Παραγωγός αυτού του ντοκιμαντέρ είναι το αγόρι των ονείρων σου Λεονάρντο Ντικάπριο, και ήταν υποψήφιο για το Academy Award το 2014. Εδώ θα δεις σκηνικά από το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο του Κονγκο, που ονομάζεται Βερούνγκα. (Verunga) Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί θέμα για την πορεία του Εθνικού πάρκου, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει την αξιοποίηση του χώρου για την εξόρυξη πετρελαίου.

6. Ζωή (Life)

Ένα ακόμη πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ είναι αυτό του David Attenborough (ναι, πάλι αυτός!) Αυτό το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε διαφορετικά είδη που έχουν εξελιχθεί προκειμένου να επιβιώσουν. Σε κάθε επεισόδιο θα παρακολουθήσεις μία διαφορετική ομάδα ζώων, ερπετά, θηλαστικά, και πουλιά, και την ιστορία της καθεμίας.

7. Σκυλιά με δουλειές (Dogs with jobs)

Πρόκειται γι’αυτό ακριβώς που διάβασες. Σ’αυτό το ντοκιμαντέρ θα δεις σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί για να ασκούν μία συγκεκριμένη απασχόληση. Αν και αυτό το ντοκιμαντερ σίγουρα κερδίζει πολλές έντονες κριτικές, αξίζει να ομολογήσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σκύλο που έχει βρει το νόημα της ζωής του.

8. Παγωμένος πλανήτης (Frozen Planet)

Τελευταίο ντοκιμαντέρ του David Attenborough στη λίστα μας, το υπόσχομαι! Αν η παγωμένη ζωή των εσκιμώων στα ιγκλού σε ξετρελαίνει, μην χάσεις αυτό το ντοκιμαντέρ. Θα σου αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις την ζωή, αλλά και τον τρόπο που σκέφτεσαι για τα θαλάσσια ζώα.

Υπάρχουν τόσα που δεν ξέρουμε, και δεν μπαίνουμε στο κόπο να μάθουμε, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Η γνώση είναι δύναμη. Και η δύναμη με την σειρά της φέρνει αλλαγές, ας ελπίσουμε να είναι προς το καλύτερο.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response