TRENDING

Οι φοιτητές αποδίδουν καλύτερα υπό την χρήση της μαριχουάνας; Αυτό υποστηρίζει μία νέα έρευνα!

Η χρήση μαριχουάνας μεταξύ των φοιτητών  έχει λάβει τεράστια διάσταση. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα υποστηριζεται ότι η καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση μαριχουάνας στους φοιτητές επιταχύνεται πιο γρήγορα από ποτέ, φτάνοντας το 10,1% το 2016, από 5,9% μόλις πριν από δύο χρόνια.

 

Δεν εχει αυξηθεί μόνο η καθημειρινή άλλα και περιστασιακή χρήση παρουσιάζει άνοδο μεταξύ των φοιτητών. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι μαθητές στρέφονται προς την μαριχουάνα και απομακρύνονται από το αλκοόλ.

Άλλα ευρήματα από την έρευνα περιλαμβάνουν:

  –10,1% του συνόλου των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν την χρήση μαριχουάνας καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά (που ορίζεται ως πάνω από 20 φορές / μήνα)
– 
24,8% του συνόλου των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν χρήση μαριχουάνας μία ή περισσότερες φορές στις προηγούμενες 30 ημέρες
– 
47% του συνόλου των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν χρήση μαριχουάνας μία ή περισσότερες φορές στους προηγούμενους 12 μήνες
75,2 % των φοιτητών που ταξινομούνται στην καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση δήλωσαν ότι αισθάνονται πιο παραγωγικοί υπό την επήρεια μαριχουάνας.

1182817

Υπεύθυνη χρήση της κάνναβης μπορεί να ωφελήσει τους μαθητές.

«Πολλοί φοιτητές και απόφοιτοι κάνουν χρήση κάνναβης χωρίς προβλήματα και  αποδίδουν καλά στην σχολή τους. Αυτό ίσχυε για πολύ, πολύ καιρό τώρα », σημείωσε ο Μίκι, υπεύθυνος της έρευνας.  “Το βασικό ζήτημα δεν είναι αν, αλλά πώς οι φοιτητές μπορούν να κάνουν υπεύθυνη χρήση. Αυτό περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά πράγματα – χρήση για διασκέδαση, για τη συγκέντρωση, για χαλάρωση, για την ιατρική ανακούφιση, για πνευματικά οφέλη, κ.λπ. Μπορείτε να καταναλώνετε υπεύθυνα, τηρώντας παράλληλα τις υποχρεώσεις σας και την ικανοποίηση των προσωπικών σας στόχων, και να  το απολαύσετε για μια ζωή, αν το κάνετε σωστά.

giphy

Δύο προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Πρώτα απ ‘όλα είναι το ζήτημα της ανεύθυνης χρήσης και πώς θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ακαδημαϊκή ή την προσωπική ζωή του μαθητή.

Δεύτερο ζήτημα είναι οι νομικές συνέπειες της παράνομης χρήσης:  το νόμιμο όριο ενηλικίωσης στα 21 ετών και άνω επιτρέπει την χρήση, ενώ πολλοί φοιτητές είναι κάτω των 21. Δεδομένου ότι παίρνουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, τα περισσότερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απαγορεύουν την χρήση μαριχουάνας στην πανεπιστημιούπολη.

1y

Ο Νόρις πιστεύει ότι το πρώτο πρόβλημα είναι σχετικά εύκολο να επιλυθεί, δίνοντας στους ανθρώπους τη σωστή πληροφόρηση σχετικά με τη χρήση κάνναβης βοηθά και οδηγεί στην υπεύθυνη χρήση.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι πιο σύνθετο, καθώς ιατρικές μελέτες έχουν αποδείξει πως το ανθρώπινο σώμα μετά την ηλικία των 15 μπορεί να χειριστεί υπεύθυνα την χρήση της μαριχουάνας, αν το άτομο φυσικά δεν υπερβεί τα όρια. Το νομικό πλαίσιο ωστόσο θέτει κοινωνικές προκαταλήψεις και δυσκολεύει την κατάσταση γι’αυτό τίθεται το όριο της ηλικίας.

Ποιά είναι η δική σας άποψη; Αφήστε ένα σχόλιο και πείτε μας την γνώμας σας, μετράει!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!