Το τρέξιμο είναι ένας τέλειος τρόπος να γυμνάσεις όλο σου το σώμα και να κάψεις το περιττό λίπος. Η γιόγκα, από την άλλη σου δίνει την ευκαιρία να συνδυάσεις την φυσική εγρήγορση με την πνευματικότητα και την ηρεμία. Τι συμβαίνει επομένως όταν οι αθλητές, και συγκεκριμένα όσοι τρέχουν αποφασίζουν να κάνουν γιόγκα; Θαύματα! Γιατί; Διαβάστε και θα δείτε!

running

1.Βελτιώνει το εύρος της κίνησης και της κινητικότητας. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, το 60% των δρομέων είναι τραυματίες.  Οι τραυματισμοί μπορούν να προκληθούν από μια ποικιλία παραγόντων συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης κινητικότητας και της ευελιξίας. Είτε πρόκειται γιατί δεν περπατάει όσο πρέπει, ή κάθεται σε ένα γραφείο όλη την ημέρα, οι μυς και τις αρθρώσεις σας μπορεί να γίνει σκληροί και άκαμπτοι. Η γιόγκα κινεί το σώμα σας μέσα από ένα ευρύ φάσμα ασκήσεων, την επιμήκυνση και την ενίσχυση των μυών σας και διατηρεί την ελαστικότητα στο σώμα σας που σας επιτρέπει να συνεχίσει να τρέχετε ολοένα και πιο γρήγορα.

2.Αναπτύσσει την επίγνωση του σώματος. Η γιόγκα αναπτύσσει την αίσθηση της  αίσθηση της προσωπικής ταυτότητας- την αίσθηση του ότι το σώμα σας είναι στο χώρο. Αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη επίγνωση του πώς το σώμα σας κινείται όταν τρέχετε, από τον τρόπο που το πόδι σας προσγειώνεται στο έδαφος.

3. Η γιόγκα σε βοηθάει να ζεις στο τώρα. Να έχεις απόλυτο έλεγχο του σώματος σου, των σκέψεων σου, και αυτομάτως της διάθεσης σου. Γίνεσαι αμέσως επικεφαλής για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείς να συγκεντρωθείς πιο εύκολα, και να είσαι αφοσιωμένος στο στόχο σου. Αν πρέπει να τρέξεις μερικά χιλιόμετρα, και πιστεύεις ότι δεν αντέχεις άλλο, μέσω των ασκήσεων της γιόκα θα έχεις μάθει να σκέφτεσαι θετικά και να ορίζεις εσύ τα αποτελέσματα που θα έχεις. Οπότε, την επόμενη φορά η φράση ‘Δεν μπορώ να τρέξω άλλο’ θα αντικατασταθεί με την φράση ‘Μπορώ να τρέξω πολύ παραπάνω!’

yoga-for-runners

4. Βελτιώνει την αναπνοή. Η γιόγκα σας διδάσκει να δώσετεπροσοχή και να συνδέσετε την αναπνοή σας με τις μετακινήσεις σας, καθιστώντας πιο αποτελεσματική για να μεταφέρετε την αναπνοή από μέσα και έξω από το σώμα σας. Η βαθιά αναπνοή μπορεί επίσης να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό σας – κάτι που μπορείτε να συμβεή κατά τη διάρκεια σκληρής προπόνησης και αγώνων.

5. Αναπτύσσει τη συμπόνια. Δύσκολα συναισθήματα και σκέψεις μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης σας. Μέσω της γιόγκα, μπορείτε να μάθετε να παρατηρείτε αυτές τις σκέψεις και να μάθετε πώς να να τις πετάτε στα σκουπίδια κάθε φορά γιατί σας είναι απολύτως άχρηστα. Αυτό πραγματοποιείται με επίπονες ασκήσεις που απαιτούν την απόλυτη προσοχή και αφοσίωση σας.

yogaforrunners1

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους οι δρομείς και οι αθλητές θα πρέπει να κάνουν γιόγκα. Υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορείτε να πάρετε από την πρακτική της γιόγκα και να ισχύουν για το τρέξιμο, και πολλά αθλήματα, καθώς όλα αυτά απαιτούν πειθαρχία, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρχει η φιλοσοφία της γιόγκα αλλά και επίσης κανείς δεν θα μπορούσε να ασκήσει επιτυχώς κανένα άθλημα.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!