Πίεση, άγχος στην δουλειά, κρίση και δεν έχω λεφτά. Τέρμα οι δικαιολογίες, συνηθίστε το, οι καθημερινές δυσκολίες δεν πρέπει να σας νικήσουν. Ένα δυναμικό πρωινό θα σας κάνει να δείτε την πρωινή γυμναστική πολύ διαφορετικά. Τι πρέπει να κάνετε: Σηκωθείτε από το κρεβάτι, βάλτε δυνατά την αγαπημένη σου μουσική και πωρωθείτε. Η πρωινή άσκηση προσφέρει σωματική και ψυχική ικανοποίηση.

1694502

Οι ασκήσεις αντοχής (jogging, ποδήλατο κ.α) μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό σας έως και για 48 ώρες, γι’ αυτό είναι ένας καλός λόγος να ξεκινήσετε τη μέρα σας με γυμναστική, εξασφαλίζοντας έτσι το κάψιμο θερμίδων όλη την υπόλοιπη μέρα σας. Οι ασκήσεις αντοχής επίσης είναι σημαντικές για την δημιουργία μιας καλής φυσικής κατάστασης στο τρέξιμο αλλά και για την αποφυγή τραυματισμών.

Young woman wearing armband drinking water

Η άσκηση επίσης προάγει την έκκριση ενδορφινών στον εγκέφαλο, οποίες μας γεμίζουν δύναμη, ευεξία, ενέργεια, αυξάνουν τη διάθεση, μειώνουν τη νευρικότητα και το άγχος. «Διεγείροντας» αυτές τις ορμόνες το πρωί σας βοηθά να αντιμετωπίσετε περισσότερο θετικά την ημέρα που μόλις ξεκινά ενώ η πνευματική σας διαύγεια και η καλύτερη απόδοση θεωρούνται δεδομένες καθώς ο εγκέφαλός σας θα έχει οξυγονωθεί αρκετά μετά την άσκηση και θα αποδίδετε παντού καλύτερα, βάζοντας μάλιστα τέλος στην καραμέλα που λέει πως η άσκηση το πρωί θα εξαντλήσει και το τελευταίο απόθεμα ενέργειας και θα σας μετατρέψει σε «ζόμπι του γραφείου».

hiit-training-vetverbranding-workout

Το να έχετε οργανώσει και προετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ το τι θα χρειαστείτε για την πρωινή σας γυμναστική, όπως αθλητική ενδυμασία, αθλητικά παπούτσια, σχοινάκι κ.α., είναι προτιμότερο από το να τα ψάχνετε τελευταία στιγμή το πρωί και να καθυστερείτε την προπόνηση σας. Επιπλέον με αυτή τη τακτική θα εξασφαλίσετε ένα χωρίς άγχος ύπνο και χωρίς άγχος πρωινό ξύπνημα. Επίσης μπορείτε από το προηγούμενο βράδυ να ετοιμάσετε μια νέα λίστα μουσικής που σας ευχαριστεί να ακούσετε στην προπόνηση σας ή να ξεκινήσετε το πρωινό σας ξύπνημα με ένα δυναμικό τραγούδι που σας αρέσει πολύ και σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση.

s58-1163x800

Τέλος, ενισχύει την σκέψη και την αποδοτικότητα σας. Μελέτες έχουν δείξει πως η πρωινή άσκηση ενισχύει την οξυδέρκεια σας και κατά συνέπεια την αποδοτικότητα σας στη δουλειά και σε ό,τι άλλο κάνετε.

Τι περιμένετε λοιπόν;

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response