FitnessTipsTRENDING

Γυμναστική Το Καλοκαίρι| Έχει νόημα; Προλαβαίνεις Να Τονώσεις Το Σώμα Σου; + TIPS Από Personal Trainer

Το καλοκαίρι ήρθε, η θερμοκρασία ανέβηκε, και συνεπώς αναζητάμε που θα περάσουμε ξέγνοιαστα τις καυτές μέρες. Φυσικά, πηγαίνουμε στη θάλασσα και στη πισίνα, αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ετοιμάσουμε καλά το σώμα μας για να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Το φαινόμενο που παρατηρούμε είναι ότι όλοι τώρα κάνουν εγγραφή στο γυμναστήριο, αλλά σε 20 μέρες μπορείς να τονώσεις το σώμα σου, αλλά η διαφορά θα είναι μικρή. Η πρώτη συμβουλή που μας δίνει ο προσωπικός μας γυμναστής είναι να κάνουμε μία ήπια γυμναστική το καλοκαίρι, με λιγότερα βάρη, και να μειώνεται η διάρκεια καθώς και η ένταση της προπόνησης.

Η προθέρμανση το καλοκαίρι

Η προθέρμανση μπορεί να περιλαμβάνει και διατάσεις για όλο το σώμα, αλλά και το γρήγορο περπάτημα για 5 με 10 λεπτά. Η αποθεραπεία είναι σημαντικοί για να πέσουν οι παλμοί και να επανέλθει ο οργανισμός στους φυσικούς του ρυθμούς. Αν καταπονέσετε το σώμα σας, πρέπει να ξεκουράσετε τους μυς για δύο μέρες.

Η καλύτερη καλοκαιρινή σωματική άσκηση

Η καλύτερη γυμναστική είναι το κολύμπι. Και με αυτό δεν εννοούμε να καθόμαστε στην θάλασσα απλά! Το κολύμπι είναι παράλληλα και αερόβια και ανερόβια άσκηση. Όσον αφορά το τρέξιμο, καλό είναι να γίνεται νωρίς το πρωί ή το βράδυ. Επίσης σημαντικό είναι με την εγγραφή στο γυμναστήριο να ακολουθούμε το πρόγραμμα που μας δίνουν, και να μην εφαρμόζουμε αυτά που εμείς θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν το σώμα μας. Μόνο έτσι θα δούμε διαφορά στο σώμα μας.

Οι περισσότεροι που πηγαίνουν στο γυμναστήριο αυτή την περίοδο είναι οι νέοι, και μεγαλύτερες ηλικίες που ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν να προσέχουν την σωματική τους κατάσταση. Οι μεγαλύτεροι επίσης είναι πιο αποφασισμένοι και διακατέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό από έντονη πειθαρχία για να χάσουν κιλά.

Ασκήσεις για όσους έχουν προβλήματα με τις αρθρώσεις

Για όσος έχουν προβλήματα με τις αρθρώσεις το ποδήλατο είναι η κατάλληλη άσκηση, με το γόνατο να είναι σε ορθή γωνία. Γυμνάζει κατά κύριο λόγο τα πόδια, ενώ η κολύμβηση στοχεύει στο όλο σώμα, και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Το beach volley στην παραλία είναι επίσης μία καλή άσκηση, αλλά πρέπει να προσέχουμε τις ακτίνες του ήλιου για να μην κινδυνεύουμε.

Ποιές είναι οι καλύτερες ώρες να γυμναστείς;

Όσον αφορά τις ώρες, αυτό εξαρτάται από τις προσωπικές ανάγκες, το πολύ αργά και το πολύ νωρίς είναι λανθασμένες στιγμές για να γυμναστείς. Συγκεκριμένα, πρέπει να έχουμε φάει πρωινό και να έχουμε χωνέψει. Άρα, η κατάλληλη ώρα είναι δύο ώρες περίπου μετά το πρωινό. Πάντα πρέπει να κάνουμε διατάσεις, και δεν πέφτουμε με τα μούτρα στα βάρη γιατί θα υπάρχουν τραυματισμοί.

Σημαντικό είναι πριν το καλοκαίρι να κάνεις μία επίσκεψη στον γιατρό και ύστερα να κάνεις εγγραφή στο γυμναστήριο για να λάβεις το καλύτερο για σένα πρόγραμμα, κυρίως σε έναν καρδιολόγο ή παθολόγο.

Τα παιδιά που είναι στην ανάπτυξη πρέπει να αποφεύγουν τα βάρη, γιατί θα επηρεάσει την ανάπτυξη των μυών. Τα παιδιά κάτω των 14 χρονών δεν συνιστούνται να γυμνάζονται στα γυμναστήρια. Ο ασκούμενος που στοχεύει στον όγκο πρέπει να κάνει 30 με 60 δευτερόλεπτα διάλειμμα κατά την διάρκεια που κάνει τα σετ γυμαστικής με βάρη.

Αυτοί που θέλουν να χάσουν κιλά πρέπει να κάνουν αερόβια άσκηση αλλά σε ένα μήνα μην περιμένετε να δείτε αποτελέσματα που θα είχατε αν γυμναζόσασταν όλη την χρονιά. Πολύ σημαντικό είναι να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους. Γυμναστές και ειδικοί συμβουλεύουν ότι πρέπει να χάσουμε μισό με ένα κιλό την εβδομάδα.

Οι υπερβολές τώρα το καλοκαίρι οδηγούν σε υπερπροπόνηση, ο οργανισμός έχει μεγάλα επίπεδα στρες, και ξαφνικούς τραυματισμούς. Ένα άλλο θέμα που πρέπει να θίξουμε είναι οι ουσίες που καταναλώνουν πολλοί, τα λεγόμενα συμπληρώματα διατροφής. Βέβαια, αν κάνεις μία ισορροπημένη διατροφή με φρέσκες, βιολογικές και καθαρές τροφές, το σώμα σου δεν έχει ανάγκη από άλλα συμπληρώματα.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response