Η ζωή όταν έχεις κατάθλιψη παύει να είναι φυσιολογική και αρχίζει μία δύσκολη πορεία, γεμάτη αρνητικές σκέψεις, ματαιοδοξία, έλλειψη αυτοπεποίθησης, απομόνωση και αυτοκαταστροφικές σκέψεις/τάσεις. Όσοι δεν χρειάστηκε να το αντιμετωπίσουν ποτέ δεν είναι σε θέση να φανταστούν τα καθημερινά προβλήματα που εμφανίζονται στην ζωή των πασχόντων. Ένα απλό ‘Μην στεναχωριέσαι΄ δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η κατάθλιψη είναι μία σοβαρή ψυχική ασθένεια, που πρέπει να λαμβάνεται κάθε φορά με σοβαρότητα, και αγγίζει άτομα από κάθε κοινωνική ομάδα.

Την επόμενη φορά που κάποιος γνωστός, σας εμπιστευτεί και σας μιλήσει για την ψυχική του διαταραχή, αποφύγετε τα αποκάτω σχόλια

giphy

 1. Δεν είναι τίποτα, θα περάσει.


2. Μην πας σε ψυχολόγο.


3. Κοιμήσου, και αύριο θα είσαι καλύτερα.


4. Απλά υπερβάλλεις. Σταμάτα να κλαίγεσαι.


5. Μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά.


6.Μην το αναλύεις τόσο πολύ. Όλα στα μυαλό σου είναι.


7. Δεν πάσχεις από κατάθλιψη, απλά θες όλοι να σε λυπούνται.


8. Βγες έξω και διασκέδασε.


9. Σκέψου θετικά.


10. Μα είσαι συνέχεια με ένα χαμόγελο στο στόμα, αποκλείεται.


11. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι με πιο σοβαρά προβλήματα.


12. Δεν εκτιμάς τα καλά που έχεις. Φέρεσαι ανώριμα.


13. ”Αγάπα” τον εαυτό σου.


14. Είσαι σίγουρος ότι απλά δεν περνάς μία αγχωτική  εβδομάδα;


15. Δηλαδή κάθεσαι σπίτι και κλαις όλη μέρα χωρίς λόγο;


16. Οι γονείς σου δεν θα είναι περήφανοι γι΄αυτό.


17. Τι συνέβη και έχεις κατάθλιψη;


18. Ποιός σου έκανε διάγνωση; Διάβασες μήπως κάποιο άρθρο και μπήκαν διάφορες ιδέες στο μυαλό σου;


19. Άρχισε ένα νέο χόμπι και θα σου περάσει.


20.Στο χέρι σου είναι να είσαι ευτυχισμένος.

 

Μπορεί μερικά να σας φαίνονται ότι δεν έχουν κάποια αρνητική έννοια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο καθένας από εμάς αντιμετωπίζει τα προβλήματα του διαφορετικά, δεν είμαστε το ίδιο δυνατοί και πολλοί χρειαζόμαστε ένα χέρι βοήθειας για να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας. Να αγαπάτε τους ανθρώπους σας, και να τους το δείχνετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!