Η ζωή του καθενός μας είναι γεμάτη εμπόδια που βοηθούν στην ψυχική ενδυνάμωση και στην καλλιέργεια της κριτικής ικανότητας. Κάθε ζήτημα που μας βγάζει από το πρόγραμμα και μας προκαλεί απογοήτευση είναι ένα ακόμα στοιχείο που μας κάνει πιο δυνατούς και μας διδάσκει κάτι. Γι’αυτό πρέπει πριν αρχίσουμε να λύνουμε ένα πρόβλημα, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να κοιτάξουμε το θέμα από όλες τις πλευρές. Όπως υποστήριζε και ο ίδιος ο Αϊνστάιν, το να καταλάβουμε ένα πρόβλημα είναι το σημαντικότερο βήμα και αυτό που μας οδηγεί στην αντιμετώπισή του. Εξάλλου, αυτό ήταν και το μότο στην ζωή του, επαγγελματική, ή προσωπική!

cccrkl5juvm

Εμείς στο eli.gr δεν φοβόμαστε τις δυσκολίες, γι’αυτό και ελπίζουμε ότι μέσα από τις παρακάτω συμβουλές δοσμένες από τον μεγάλο επιστήμονα, θα μπορέσετε να βγείτε από κάθε δύσκολη κατάσταση.

Επανεξέταση του προβλήματος                                                                                                                                          

 Όταν ο υπεύθυνος πωλήσεων των αυτοκινήτων της Toyota ρώτησε τους εργάτες για καινούργιες ιδέες που θα βοηθούσαν στην παραγωγή, δεν πήρε τίποτα ως απάντηση πέρα από την σιωπή τους. Όταν όμως αργότερα τους ρώτησε πως θα μπορούσαν να δουλεύουν λιγότερο αλλά εξίσου αποτελεσματικά, είχε χιλιάδες απαντήσεις. Επομένως το σημαντικότερο είναι να ξανασκεφτείτε το πρόβλημα σας, να βάλετε τις σκέψεις σας σε μία σειρά και να πείτε τις κατάλληλες λέξεις που θα περιγράφουν με μεγαλύτερη σαφήνεια την κατάσταση.

Υιοθέτησε την οπτική γωνία ενός ”πουλιού”                                                                                                                  

 Συχνά στις δύσκολες στιγμές είμαστε τόσο προσκολλημένοι στο πρόβλημα και δεν βλέπουμε την κατάσταση καθαρά. Καλό θα ήταν να απομακρυνθούμε για λίγο, να αδειάσουμε το κεφάλι μας, να πάρουμε καθαρό αέρα και να σκεφτούμε από την αρχή ποιο είναι αυτό που πραγματικά μας ενοχλεί. Παρατηρώντας το ζήτημα από την οπτική ενός αγνώστου, ίσως δούμε κάτι παραπάνω που εμείς δεν θα προσέχαμε μόνοι μας.

large (2)

Χώρισε το πρόβλημα σε μικρά κομμάτια            

Δεν χρειάζεται να βρεις λύση σε κάποιο θέμα αμέσως και να το αντιμετωπίσεις ολοκληρωτικά. Αυτό που ίσως σας φανεί χρήσιμο είναι να λύσετε σταδιακά το πρόβλημα, χωρίζοντας το σε υποπροβλήματα, αν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έτσι.

Θετική αντιμετώπιση

Αν κάθε φορά που σκέφτεστε τι θα κάνετε σας πιάνει νευρική κρίση η οποία θολώνει την ικανότητα λήψης αποφάσεων, τότε δεν είστε στον σωστό δρόμο. Αρχίστε σιγά σιγά να σκέφτεστε αισιόδοξα και την κατάληξη του θέματος αν όλα πάνε καλά, όχι το αντίθετο. Εάν εσείς  καταδικάσετε τον εαυτό σας, αυτό θα κάνει και η ίδια η ζωή. Τίποτα δεν είναι ισχυρότερο από την θέληση του ανθρώπου που θέλει να πραγματοποιήσει τον στόχο του! Δυναμικότητα και θετικισμός, αυτοί θα είναι οι νέοι σας σύμμαχοι.

large (1)

Συζήτησέ το  

Τα σπουδαιότερα επιτεύγματα σε αυτόν τον πλανήτη υλοποιήθηκαν χάρη στην συνεργασία των ανθρώπων και στην ομαδικότητα. Γι’αυτό, προσπάθησε να συζητήσεις και να πάρεις συμβουλές από άτομα τα οποία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να λαμβάνουν σοβαρές αποφάσεις. Μπορεί βέβαια να μην σε βοηθήσουν καθόλου στην τελική, αλλά δεν βγαίνεις χαμένος, καθώς η διαδικασία να ανοιχτείς και να ακούσεις και εσύ ο ίδιος το πρόβλημα σου δίνει την ευκαιρία να το καταλάβεις καλύτερα. Αν πάλι δεν θεωρείς ότι το κοινωνικό σου περιβάλλον δεν είναι σε θέση να σου προσφέρει την απαιτούμενη βοήθεια, τότε μπορείς πολύ απλά να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Αν όμως οι ψυχολόγοι σε τρομάζουν και σου προκαλούν καχυποψία, τότε απλά εμπιστεύσου τον εαυτό σου και γράψε το πρόβλημα σε ένα χαρτί. Ξαναδιάβασέ το μέχρι να κατανοήσεις τι φταίει.

 

large (18)

Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνετε, και μην φοβάστε τα λάθη. 🙂

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response