Θέλεις να μάθεις γιατί το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι αγαπημένες μου εποχές; Γιατί υπάρχουν ιδανικές συνταγές για τις κρύες μέρες που λόγω του καιρού, είναι ακόμη πιο νόστιμες!

Μία από αυτές τις συνταγές είναι και τα μάφιν με κολοκύθα! Είναι από τα πιο εύκολα γλυκά που έχω μοιραστεί μαζί σας στις συνταγές του eli.gr και πιστεύω ότι αν την δοκιμάσεις, θα είναι η νέα γλυκιά απόλαυση που δεν θα μπορείς  να αντισταθείς!

Τα μάφιν με κολοκύθα για μένα είναι ένας ωραίος τρόπος να ξεκινήσω την Κυριακή, οπότε προτιμώ να είναι το πρωινό μου μαζί με τον καφέ. Ωστόσο, μπορεί να είναι και το συνοδευτικό για το απογευματινό τσάι ή ακόμα και το επιδόρπιο μετά το κυρίως γεύμα!

Δες παρακάτω λοιπόν ποια είναι τα υλικά που χρειάζεσαι για τα μάφιν και την εύκολη εκτέλεση – που δεν θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά αν ετοιμάσεις όλα τα υλικά από πριν.

Υλικά για μάφιν ♥ 

1/4 φλιτζάνι  ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
1/2 φλιτζάνι  γιαούρτι
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
περ. 1 φλιτζάνι μούσλι για topping

Οδηγίες ♥

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε την ζάχαρη (άσπρη και καστανή) μαζί με τον πουρέ κολοκύθας. Στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε για να δέσουν όλα τα υλικά καλά.

Στη συνέχεια αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσθέσεις στο μείγμα για τα κεκάκια το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε το ειδικό ταψί για μάφιν  και γεμίζουμε κάθε κενό με 2/3 από το μείγμα – δεν το γεμίζουμε όλο γιατί θα φουσκώσει πολύ και θα χαλάσει το σχήμα.

Στο τέλος προσθέτουμε τα δημητριακά ή το μούσλι – ή τους αγαπημένους σου ξηρούς καροπούς και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Για να καταλάβεις αν τα κεκάκια σου είναι έτοιμα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις μέσα μία οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, τότε μπορείς να τα βγάλεις από το φούρνο!

Σου φάνηκε εύκολη η συνταγή; Αν την δοκίμασες, πες μας κάτω στα σχόλια την γνώμη σου!

Καλή απόλαυση!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response