Είναι σίγουρο ότι περνάμε δύσκολες στιγμές στην χώρα μας, και η αναζήτηση εργασίας είναι ένα κομμάτι που δέχεται πολλές προκλήσεις, και συναντάει αρκετά εμπόδια.

Υπάρχουν ωστόσο μερικές λεπτομέρειες που έχω μάθει τόσα χρόνια που πιστεύω ότι θα σας βοηθήσουν, και θα μετατρέψουν την αναζήτηση εργασίας σε μία πρόκληση, την οποία μπορείτε να ξεπεράσετε. Διαβάστε παρακάτω απλές συμβουλές που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα.

Το πρώτο tip που θα ήθελα να αναφέρω είναι το εξής:

  • Όταν κοιτάζετε μία αγγελία στο ίντερνετ, βλέπετε την περιγραφή, και αν στείλετε το βιογραφικό σας, έτσι απλά, μαζί με ένα cover letter που έχετε φτιάξει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, και λογικό είναι να στείλουν και άλλοι υποψήφιοι στην ίδια δουλειά. Αυτό όμως που πρέπει να σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους υποψήφιους, είναι ότι θα πρέπει να διαβάσετε την περιγραφή της εργασίας και θα πρέπει να μετατρέψετε το βιογραφικό σας έτσι ώστε να ταιριάζει και να είναι σαν απάντηση σε αυτό που ζητάει η εταιρεια.

Για παράδειγμα, αν διαβάζετε για μία εργασία που σχετίζετε με την εξυπηρέτηση πελατών, και εσείς έχετε εμπειρία πάνω σε αυτό, αυτό που θα κάνετε είναι να δώσετε έμφαση πάνω σε αυτό το γεγονός. Κάτι τέτοιο, θα σας κάνει ανταγωνιστικό υποψήφιο. Είναι χρονοβόρο, αλλά πιστέψτε με είναι ένας τρόπος με μεγαλύτερες πιθανότητες να τραβήξει την προσοχή.Προσωπικά, είχα 20 διαφορετικές εκδοχές του βιογραφικού μου, και τα προσάρμοζα έτσι ώστε να ταιριάζει με την κάθε αγγελία, και να είναι κατάλλλες για την δουλειά που στόχευα.

Σε περίπτωση που σας καλούν σε συνέντευξη, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι:

  • Να μπείτε στην σελίδα της εταιρείας, και να ψάξετε γι’αυτήν. Να βρείτε κάποια επιτεύγματα που μπορείτε να αναφέρετε κατά την διάρκεια της συνέντευξης.
  • Το δεύτερο στάδιο, είναι να προσπαθήσετε να μάθετε ποιός θα σας πάρει συνέντευξη, έτσι ώστε να ξέρετε ποιόν θα έχετε απέναντι σας. Αναζητήστε το προφίλ του στο Linkedin, και κάντε το homework πριν την μεγάλη μέρα. Θα εντυπωσιάσετε πραγματικά τον υπεύθυνο, γιατί όλοι ψάχνουν ένα άτομο δραστήριο, που θα έχει ένα διαφορετικό στοιχείο που τον κάνει ξεχωριστό.

Προσωπικά, δεν ήμουν από τις κοπέλες που ήθελαν να κάνουν οικογένεια και παιδιά, αλλά στόχευα στην δημιουργία μίας καριέρας, όσο δύσκολο και να είναι αυτό στην χώρα μας. Αυτό όμως που είχα πάντα στο μυαλό μου ήταν να ασχοληθώ με ένα αντικείμενο το οποίο μου προσφέρει ευχαρίστηση και με ολοκληρώνει σαν προσωπικότητα. Οι απολαβές έρχονταν πάντα δεύτερες σαν κριτήριο.

Μην σκέφτεστε τις δουλειές που κάνουν οι φίλοι σας, ή τις ιδέες που έχουν οι γονείς σας, ή στερεότυπα που επικρατούν όπως ”η εργασία του δικηγόρου είναι ακριβοπληρωμένη”.  Αυτό που σας δίνω ως συμβουλή είναι να ακολουθήσετε αυτό που αγαπάτε και να αφοσιώενεστε στο πάθος σας, έτσι ώστε να μην νιώσετε ότι εργάζεστε.

Η εξέλιξη και η βελτίωση πάνω στο αντικείμενο/Επικοινωνία με τον προϊστάμενο

Ένα ακόμη tip που κάνει την διαφορά είναι να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους, πάνω στους οποίους θα δουλέψετε σκληρά. Μιλήστε λοιπόν με τον μάνατζερ σας, και μοιραστείτε μαζί του τις φιλοδοξίες σας, τις οποίες πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε πραγματικότητα, και να κερδίσετε την αύξηση ή την προαγωγή που κυνηγάτε.

Πολλές φορές όμως ο προϊστάμενος  σας μπορεί να μην είναι δεκτικός και να μην σας αφήνει χώρο να βελτιώνεστε και να εξελίσσετε την δουλειά σας ακόμη και μετά από χρόνια. Μην διστάσετε να ψάξετε μία θέση εργασίας σε κάποια άλλη εταιρεία, η οποία θα εκτιμήσει το προφίλ σας, και θα σας δώσει την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας.

Έχεις άλλα tips; Περιμένουμε το σχόλιό σου παρακάτω!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response