Έχεις αρχίσει να σχεδιάζεις το νέο πρόγραμμα γυμναστικής σου; Θα θέλεις να δημιουργήσεις κάτι που να σου ταιριάζει και να έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, γι’αυτό και ίσως έχεις την εξής απορία: Να γυμνάζομαι πρωί, η το βράδυ μετά την δουλειά; Αν αυτή είναι η απορία σου, τότε οι παρακάτω πληροφορίες θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις ποιο είναι το ιδανικό σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες.

Πλεονεκτήματα της πρωινής γυμναστικής

  • Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της North Carolina, Appalachain State University, έδειξε ότι η γυμναστική τις πρωινές ώρες είναι κατάλληλη για να μειώσει την πίεση του αίματος. Ο καθηγητής Δρ Scott Collier συγκέντρωσε μία ομάδα ατόμων ηλικίας 40-60 χρονών, και κάθε μέλος της ομάδας έκανε γυμναστική 3 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά  κάθε φορά.
  • Όσοι επιδιώκουν να χάσουν κιλά, πρέπει να αρχίσουν να βάζουν το ξυπνητήρι να χτυπά λίγο πιο νωρίς από το κανονικό, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν αποτελεσματικά σε συνδυασμό με την σωστή διατροφή να απαλλαχθούν από τα περιττά κιλά στο σώμα τους.
  • Ο ύπνος περιλαμβάνει ξεκούραση, ανάπλαση κυττάρων, δημιουργία νέων, και την μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια, οπότε το πρωί που θα ξυπνήσεις θα είσαι έτοιμος να γυμναστείς, και θα έχεις τις κατάλληλες αντοχές.
  • Επίσης, βοηθάει τους ανθρώπους να βάλουν σε πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις που έχουν κατά την διάρκεια της ημέρας, αυξάνοντας την παραγωγικότητα τους και τα επίπεδα οργάνωσης.

large (5)

Πλεονεκτήματα της βραδινής γυμναστικής 

  • Αν είσαι γραμμένος σε γυμναστήριο, θα αποφύγεις το πλήθος και θα μπορείς να γυμνάζεσαι πιο άνετα, χωρίς να περιμένεις την σειρά σου να χρησιμοποιήσεις κάποιο όργανο.
  • Μία έρευνα το 2013 έδειξε ότι οι μυς του σώματος διαμορφώνονται καλύτερα τις βραδινές ώρες, κυρίως στους άντρες.
  • Αποβάλλει το στρες της ημέρας και μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα και ευκολότερα.
  • Δεν είμαστε όλοι πρωινοί τύποι! Η γυμναστική πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας, με τους γύρω μας, και να έχουμε μία ισορροπημένη ζωή. Εάν λοιπόν ξεκινάμε κάθε φορά έχοντας αρνητική ενέργεια, και την αίσθηση ότι κάποιος μας αναγκάζει, τότε σίγουρα πρέπει να εγκαταλείψεις κάθε προσπάθεια και να ακολουθήσεις το πρόγραμμα του σώματος σου, και το βράδυ όταν θα νιώσεις έτοιμος, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια, την φόρμα και ξεκίνα!

large (7)

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!