Είναι γεγονός πλέον πως οι επισκέψεις στους ψυχολόγους έχουν αυξηθεί. Είναι η νέα τάση της μόδας η μήπως τα προβλήματα του σημερινού ανθρώπου γίνονται ολοένα και περισσότερα;  Εμείς πιστεύουμε ότι είναι ένας συνδυασμός και των δύο καθώς η πίστη στους παραδοσιακούς μεθόδους θεραπείας έχει κλονιστεί και επιζητούμε πιο εναλλακτικούς τρόπους, πιο μοντέρνους με την σκέψη ότι θα καλύψουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις ανάγκες μας και θα είναι πιο αποτελεσματικοί.

Woman with psychologist

Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε το συνεχώς αυξανόμενο άγχος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, οι ανησυχίες είναι περισσότερες, οι ανάγκες μεγαλύτερες και είναι λογικό επομένως να αναζητήσουμε μια εξωτερική βοήθεια, η οποία σήμερα είναι η συζήτηση με έναν ειδικό, που θα μας ακούσει υπομονετικά και σύμφωνα με τις γνώσεις που κατέχει θα μας προσφέρει τις ανάλογες συμβουλές και υποδείξεις, έτσι ώστε να μας απαλλάξει η έστω να μειώσει τα προβλήματα μας. Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πώς η επίσκεψη στον ψυχολόγο δεν θα δώσει μαγικές λύσεις στα θέματα που έχουμε, αντιθέτως μας εξοπλίζει με αρετές όπως μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, ηρεμία, και πίστη στις ατομικές δυνάμεις, με σκοπό να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο τα καθημερινά μας προβλήματα η τραύματα που μπορεί να έχουμε.

 

psychologist-feature
Ο καθένας από εμάς έχει μια ιστορία. Όλοι κουβαλάμε γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή μας, και με άσχημο τρόπο πολλές φορές. Δεν πρέπει να νιώθουμε ντροπή και να τα κρύβουμε. Για να προχωρήσουμε παρακάτω και να είμαστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό μας πρέπει να τα αποδεχτούμε, και να συγχωρέσουμε ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν πει ποτέ συγνώμη, και να καταλάβουμε ότι η ζωή δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης. Οτιδήποτε λοιπόν σας ενοχλεί και εμποδίζει την προσωπική σας ευτυχία, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπισετε, γιατί είμαστε πιο δυνατοί από τις δυσκολίες που περνάμε. Πιο δυνατοί από τους φόβους μας. Πιο δυνατοί από τους ανθρώπους που μας πλήγωσαν. Πολλές φορές για να βρούμε αυτή την δύναμη ίσως χρειαστούμε βοήθεια. Αυτή μπορεί να είναι η οικογένεια μας, ένας φίλος, η στην δική μας περίπτωση ένας άγνωστος που δεν κρίνει τις επιλογές και οι γνώσεις του θα κάνουν να δούμε την ζωή από μια άλλη οπτική γωνία. Οτιδήποτε και να επιλέξετε είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τα πιο σοβαρά προβλήματα του κόσμου για να σκεφτούμε την θεραπεία, και ούτε σημαίνει πως είμαστε συναισθηματικά αδύναμοι. Είμαστε αρκετά δυνατοί για να ξεπεράσουμε τα πάντα. Το πώς το διαλέγει ο καθένας, σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, ιδέες και συνθήκες.

 

terapia-y-sicologo

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response