Ποιος δεν λατρεύει μία νόστιμη και σπιτική σοκολατόπιτα; Είναι το πιο εύκολο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, για τον εαυτό σας ή τους καλεσμένους. Ένα απλό κέικ με σοκολάτα, που όμως είναι αγαπημένο σε όλους. Αν θέλετε να φτιάξετε μία εύκολη σοκολατόπιτα για περιόδους νηστείας, το παρακάτω vegan κέικ είναι ότι πιο γευστικό θα δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω τα συστατικά που χρειάζεστε για την σοκολατόπιτα, και έπειτα διαβάστε τις οδηγίες και μην διστάσετε να το κάνετε στο σπίτι. Είναι το πιο νόστιμο κέικ σοκολάτας που έχουν δοκιμάσει οι vegans!
Συστατικά για την σοκολατόπιτα
- 2½ φλιτζάνι ντίνκελ (αλλιώς αλεύρι όλυρας)
- 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1½ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας (ή απλή ζάχαρη)
- 1½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή οποιαδήποτε άλλο μη-ζωικής προέλευσης, όπως γάλα καρύδας)
- ⅓ φλιτζάνι ζεστό νερό
- ¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 80 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
- 1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ⅓ φλιτζάνι λάδι καρύδας
- 1 Κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- μια πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη της σοκολατόπιτας:
- 2 Κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου
- 60 γρ μαύρη σοκολάτα
Ο χρόνος προετοιμασίας του μείγματος είναι περίπου 15 λεπτά, και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ψηθεί η σοκολατόπιτα 45-50 λεπτά.
Ακολουθούν οι οδηγίες για να φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη σοκολατόπιτα!
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε το ταψί του κείκ με ένα ειδικό πινέλο.Προσεκτικά λιώστε την μαύρη σοκολάτα και αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτάΣ’ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι καρύδας και το φυστικοβούτυρο. Προσθέστε μετά την λιωμένη σοκολάτα.
- Σ’ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σοκολάτα σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε στο μείγμα με το αλεύρι, το γάλα, το νερό, την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύετε μέχρι να δέσουν όλα καλά μεταξύ τους.
- Τελευταίο βήμα για την σοκολατόπιτα είναι να προσθέσετε το μηλόξυδο, και μετά ρίχνετε το μείγμα ταψί του κέικ. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά. Για να τσεκάρετε αν έχει ψηθεί το κέικ, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι η μέθοδος της οδοντογλυφίδας, δηλαδή να την καρφώσετε στην σοκολατόπιτα, και αν βγει καθαρή, σημαίνει ότι είναι έτοιμη.
Για το topping της σοκολατόπιτας, λιώνετε τα 60 γρ μαύρης σοκολάτας, και αφού κρυώσει, προσθέτετε το γάλα αμυγδάλου στο μείγμα και είναι έτοιμη η επικάλυψη του κέικ!
Λάτρεις της σοκολάτας, είναι η σειρά σας να προσπαθήσετε να φτιάξετε την δικιά σας σοκολατόπιτα! Άφήστε μου τα σχόλιά σας παρακάτω, και τις δικές σας προτάσεις!
View Comments (2)
to fistikovouturo pragmatika kanei tin diafora! yummii
Ευχαριστούμε για το feedback Αναστασία! Είναι όντως από τα αγαπημένα μου κέικ!