”Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός” – αυτό το επιχείρημα θέτουν όσοι επιλέγουν να εμπλακούν ερωτικά με κάποιον με τον οποίον τους χωρίζουν λίγα ή αρκετά χρόνια. Οι απόψεις πάνω στις σχέσεις όπου η διαφορά ηλικίας είναι υπαρκτή διίστανται. Όπως και να έχει, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, οι οποίες σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι συνειδητές και βασισμένες στις δικές του επιθυμίες, με λίγη δόση πραγματικότητας και λογικής. Πριν αποφασίσουμε να είμαστε με κάποιον ο οποίος είτε μας περνά μερικά χρόνια, ή από την άλλη, είναι νεότερος μας, καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό τα παρακάτω πράγματα, τα οποία θα ξεκαθαρίσουν από την αρχή πολλές μελλοντικές παρεξηγήσεις και θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε αν όντως μία τέτοια σχέση είναι για μας και μπορούμε να την χειριστούμε με τον κατάλληλο τρόπο.

rsz_couple_by_lake

1. Πρέπει να έχετε κοινούς στόχους.

Αν εσύ είσαι έτοιμος να κάνεις οικογένεια και παιδιά, τότε πρέπει να σιγουρευτείς ότι το άτομο με το οποίο έχεις σχέση έχει κοινές φιλοδοξίες. Αν όμως δεν μπορείς να αφήσεις πίσω σου τα πάρτι, την ανεμελιά, και η λέξη ”υποχρεώσεις” σου κάθεται στο λαιμό, δεν θα ήταν σοφό να ξεκινήσεις μία ερωτική σχέση με κάποιον που σχεδιάζει το μέλλον του μαζί σου. Πολλές φορές αν θέλεις να είσαι με κάποιον αρκετά μεγαλύτερο σου, να είσαι έτοιμος για τέτοιες συζητήσεις. Αν τρομάζεις μόνο στην ιδέα, τότε κάνε μία χάρη στον εαυτό σου αλλά και στον σύντροφο σου, και μην συνεχίσεις να τον κοροϊδεύεις. Καμία ενήλικη απόφαση δεν επιτρέπει την ανευθυνότητα.

2. Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι.

Σίγουρα κάποιος από τους δύο θα έχει περισσότερες εμπειρίες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το άτομο με τα λιγότερα βιώματα δεν θα έχει ολοκληρωμένη προσωπικότητα, δικές του ανάγκες, δικές του απαιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση μην αφήνεις κάποιον να καθορίσει την ταυτότητα σου. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, αν σου λείπει η αυτογνωσία, μην αρχίζεις καμία σχέση. Και αυτό μας πάει στην επόμενη συμβουλή.

3. Να θυμάσαι ότι πρόκειται για μία ερωτική σχέση, όχι γονεϊκή.

Η έλλειψη εμπειριών και η νεαρή σου ηλικία δεν σε κάνουν κατώτερο, και σίγουρα δεν είναι λόγος να μην γίνονται σεβαστές οι δικές σου απόψεις. Τα δύο μέλη είναι διαφορετικά, αλλά σε κάθε περίπτωση ίσα. Το ίδιο ισχύει και με το αντίθετο. Η ωριμότητα που έχεις κερδίσει λόγω των αρκετών χρόνων που ζεις σε αυτό το πλανήτη, δεν είναι λόγος να χειραγωγείς τον σύντροφο σου, και να του συμπεριφέρεσαι σαν παιδί. Αν πιστεύεις ότι δεν είναι αρκετά ικανός να πάρει τις δικές του αποφάσεις και να ενεργεί σύμφωνα με την δική του κρίση, τότε το λάθος είναι δικός σου. Προτίμησε κάποιον της ηλικίας σου την επόμενη φορά, κάποιον που δεν θα σε αναγκάζει να λειτουργείς σαν κηδεμόνας.

stacks-image-a2922d6

Τέλος, σε κάθε σχέση, ανεξαρτήτως συνθηκών, πρέπει να θυμάστε να αγαπάτε πρώτα τον εαυτό σας και να είστε με κάποιον που σέβεται την προσωπικότητα σας. Κάποιον που εκτιμά ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, κάποιον που γελάει με τις αδέξιες κινήσεις σας, και σίγουρα κάποιον που δεν αφήνει χώρο αμφιβολίας για τα συναισθήματα του. 

Μην ρίχνετε ρηχούς ανθρώπους σε βαθιά συναισθήματα, πνίγονται.

 

 

 

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!