Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που αποδεικνύουν αν έχεις πάθει εμμονή με την σχέση σου, και θέλαμε να σε προτρέψουμε να διαβάσεις την παρακάτω λίστα για να δεις τι ισχύει για σένα. Η εμμονή, η ψύχωση, και η υπερβολική ζήλια δεν είναι σημάδια μιας υγιούς σχέσης, και καλό είναι να τα αποβάλλεις όσο μπορείς πιο γρήγορα.Δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία κοπέλα που νιώθει ότι θα εκραγεί από την ζήλια για τον σύντροφο της. Ωστόσο, υπάρχουν όρια που θα πρέπει να μάθεις να σεβαστείς, εαν θέλεις να κρατήσει η σχέση σου.

fd428f28c455103b7287294c8dc5a878

Πολλές φορές ο φόβος να μην χάσουμε κάποιον, είναι ο λόγος που στο τέλος τον χάνουμε.

 1. Μιλάς μόνο για εκείνον.

Ο καθένας από εμάς μιλάει για τον σύντροφο του στους φίλους του και γενικότερα στους κοντινούς του ανθρώπους, και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Το πρόβλημα ξεκινάει αν το τελευταίο καιρό ΚΑΘΕ συζήτηση που ανοίγεις έχει σχέσει με εκείνον. Μιλάς για το πόσο ωραία περνάς μαζί του, πόσο σου λείπει, και σίγουρα, αν δεν στο έχουν πει ήδη οι φίλοι, έχουν βαρεθεί να είναι ακροατές του ίδιου θέματος. Πάρε επίσης για παράδειγμα όλα τα σόσιαλ μίντια στα οποία είσαι συνδεδεμένη. Πόσα στάτους είναι γι’αυτόν; Πόσα στάτους είναι με αυτόν; 

2. Το κινητό είναι πάντα στα χέρια σου.

Τα δάχτυλα σου μονίμως βρίσκονται στην οθόνη του κινητού και του στέλνεις συνεχώς μηνύματα για να ξέρεις που βρίσκεται κάθε λεπτό. Αν δεν μπορείς να απολαύσεις μία βόλτα με την φίλη σου γιατί σκέφτεσαι ότι αυτός μπορεί να σε απατάει κάθε φορά που δεν είστε μαζί, τότε αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και αξίζει να το κοιτάξεις πριν χειροτερεύσεις τις καταστάσεις, και οδηγήσεις την σχέση σου σε αδιέξοδο.

 3. Άγχος κάθε φορά που αποχωρίζεστε.

Τι πιο φυσιολογικό από το να σου λείπει ο φίλος σου όταν είστε χώρια, έτσι δεν είναι; Η απάντηση είναι, ναι, φυσικά και σου λείπει και έτσι πρέπει να συμβαίνει και από τις δύο μεριές. ΑΛΛΑ το πρόβλημα είναι να μην σε εμποδίζει αυτό να ασχοληθείς με άλλα ενδιαφέροντα που σίγουρα θα έχεις στην ζωή σου. Αν απλά δεν θα τον δεις για δύο μέρες και εσύ έχεις τρελαθεί, τότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό ε; Ένα άλλο σύμπτωμα που δείχνει ότι έχεις εμμονή με το αγόρι σου, και σε καμία περίπτωση δεν είναι επιτρεπτή μία τέτοια συμπεριφορά.

 4. Αδιαφορείς για τους φίλους και την οικογένεια σου.

Αν απλά η ατζέντα σου έχει πάνω γραμμένο με μεγάλα γράμματα το όνομα του φίλου σου, τότε σκέψου: Πότε θα δεις τους γονείς σου; Πότε θα περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους φίλους σου; Αυτοί ήταν εκεί πριν τον γνωρίσεις, και θα είναι εκεί μια ζωή. Αξίζει λοιπόν να τους αφήσεις στο περιθώριο επειδή εσύ νομίζεις πως βρήκες τον έρωτα της ζωής σου; Μπορεί όντως να είναι ο μεγάλος έρωτας, αλλά υπάρχουν άλλα άτομα που σε αγαπούν και σε νοιάζονται, και θα ήθελαν να σε βλέπουν λίγο παραπάνω.

 5. Δεν υπάρχει προσωπικός χώρος.

Αν πιστεύεις ότι είναι επιτρεπτό να ψαχουλεύεις τα πράγματα του, το κινητό του, τον υπολογιστή του και οτιδήποτε άλλο του ανήκει, τότε που ακριβώς βασίζεται η σχέση σας; Στην εμπιστοσύνη σίγουρα όχι, γιατί αυτή δεν υπάρχει, εκ μέρους σου τουλάχιστον. Αν θέλεις να μάθεις κάτι, ρώτα. Αν υποψιάζεσαι κάτι, ρώτα. Αν έχεις περιέργεια για κάτι, ρώτα. Αλλιώς αν κάνεις όλα τα παραπάνω, δείχνεις ξεκάθαρα ότι δεν τον σέβεσαι, δεν τον υπολογίζεις, δεν τον εμπιστεύεσαι.

couple-anger

 6. Έχεις εγκαταλείψει την ανεξαρτησία σου.

Αν πιστεύεις ότι η ζωή σου έχει νόημα μόνο και μόνο γιατί έχεις σχέση με το άτομο που τόσο πολύ αγαπάς, και προσδιορίζεις την ταυτότητα σου με το όνομα του, αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Ήσουν μόνη σου πριν τον γνωρίσεις και ζούσες την ζωή σου, αν χωρίσετε, πάλι θα είσαι εσύ και θα κάνεις ότι έκανες και πριν. Ο έρωτας δεν είναι το παν στην καθημερινότητα σου, είναι ένα κομμάτι της. Ένα πολύ όμορφο, ξεχωριστό, και μοναδικό κομμάτι της. Επίσης, να θυμάσαι ότι μία σχέση αποτελείται από δύο διαφορετικούς ανθρώπους, που είναι όμως μαζί και πράττουν ως ομάδα, αλλά στο ξανά λέω, δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν είναι σωστό ούτε για σένα να χάνεις τον εαυτό σου, ούτε να έχεις την ίδια απαίτηση από τον σύντροφο σου να κάνει το ίδιο.

7. Ζηλεύεις ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

Πιάνεις τον εαυτό σου να ζηλεύεις όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συναστρέφεται, φίλους που έχει στα σόσιαλ μίντια, κοπέλες από το παρελθόν, απλές κοπέλες που τυχαίνουν να είναι μπροστά του, και δεν μπορείς να ηρεμήσεις. Μια στιγμή. Πάρε μία βαθιά ανάσα. Η ζήλια και η ανησυχία ΔΕΝ θα αποτρέψουν τον φίλο σου να σε απατήσει, αλλά θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μην αφήνεις διάφορα σενάρια που κατασκευάζεις στο μυαλουδάκι σου να σε γεμίσουν με αρνητικές σκέψεις. Από την στιγμή που επιλέγει να είναι μαζί σου, έχε λίγη εμπιστοσύνη. Αν αργότερα δεις ότι δεν την άξιζε, τότε πράττεις αναλόγως.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!