Είναι σημαντικό να ξέρει ο καθένας από εμάς ζητήματα που αφορούν την ζωή μας, την ποιότητα της, και το μέλλον στον πλανήτη μας. Δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί, ή επιστήμονες, για να γνωρίζουμε καταστάσεις που εμείς οι ίδιοι με έμμεσο η άμεσο τρόπο δημιουργούμε. Είναι ευκαιρία σε αυτό το ποστ να διαβάσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη, και να κάνεις επιλογές που βοηθούν τον πλανήτη μας. Είναι οι μικρές κινήσεις που μετράνε και κάνουν την διαφορά! Τι θα πρέπει να γνωρίζεις λοιπόν;

download-4

1.Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

 


2. Αν οι άνθρωποι επέλεγαν ενεργειακά αποδοτικές λάμπες σε όλο τον κόσμο, μόνο στις ΗΠΑ το κέρδος θα αναδειχθεί σε 120 δισεκατομμύρια $ ετησίως.


3. Το AIDS είναι τώρα η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των εφήβων στην Αφρική.


4. Η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας ανέβηκε κατά 19 εκ. από το 1901 έως το 2010, καθώς οι ωκεανοί επεκτάθηκαν λόγω της θέρμανσης και το λιώσιμο των πάγων.

broward-sea-level-rise


5. 1 στους 5 ανθρώπους στον κόσμο δεν έχει ακόμα πρόσβαση σε σύγχρονες μορφές ηλεκτρικής ενέργειας.


6. 1 στους 3 ανθρώπους δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγιεινής, βασικό δικαίωμα του καθενός.


7. Έως 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες υπηρεσίες τηλεφωνίας.


8.Το ποσοστό των παιδιών που εγκαταλείπουν το δημοτικό σχολείο σε εμπόλεμες ζώνες ανήλθε σε 50% το 2011.

2a9b911900000578-3164917-francine_7_outside_her_home_hadrian_3_slum_francine_s_father_-a-31_1437114589786


9. Από το 2008, η υποβάθμιση του εδάφους επηρεάζει 1,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο.


10. 79% (!) των εισαγωγών από τις αναπτυσσόμενες χώρες εισάγεται στις ήδη ανεπτυγμένες χώρες χωρίς φόρους.


11. 80% των ανθρώπων που ζουν σε αγροτικές περιοχές στις αναπτυσσόμενες χώρες βασίζονται σε παραδοσιακά φάρμακα φυτικής προέλευσης για τη βασική υγειονομική περίθαλψη.

chinese medicine


12. 66 εκατομμύρια παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο παρακολουθούν μαθήματα πεινασμένοι.


13. Το ένα πέμπτο της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στον κόσμο το 2013 ήταν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


14. 828 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε παραγκουπόλεις σήμερα και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται.

people_of_slum


15. Η παγκόσμια ανεργία αυξήθηκε από 170 εκατομμύρια το 2007 σε σχεδόν 202 εκατ. το 2012.


16. Κάθε χρόνο, υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται, καταλήγει να σαπίζει στους κάδους των καταναλωτών και των εμπόρων λιανικής πώλησης, ή να αλλοιώνεται.


17. Η ενέργεια είναι η κυρίαρχη συμβολή στην αλλαγή του κλίματος, που αντιπροσωπεύει περίπου το 60% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.


18. Μόνο οι μισές γυναίκες στις αναπτυσσόμενες περιοχές λαμβάνουν τη συνιστώμενη ποσότητα της υγειονομικής περίθαλψης που χρειάζονται για την άδεια μητρότητας.

Working for the baby's future

 

 

 


19. 6 δις. κιλά απόβλητα υπολογίζονται ότι βρίσκονται στον ωκεανό κάθε χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά είναι πλαστικά.


20. Οι Αμερικανοί αποτελούν το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, και όμως, παράγουν το 30% των αποβλήτων του κόσμου και χρησιμοποιούν το 25% των πόρων του πλανήτη.


21. Για κάθε 1 εκ. τόνο πετρελαίου που μεταφέρεται, 1 τόνος χύνεται.


Οι παραπάνω πληροφορίες που μόλις διάβασες είναι από μελέτες που έχει διεξάγει το κέντρο ερευνών των Ηνωμένων Εθνών, και αποφάσισε να τα δημοσιεύσει για την ενημέρωση και την διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι το εξής: Η συνεχής ανθρώπινη ανάπτυξη μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την διακοπή της φυτικής παραγωγής.

slide3

Εσένα ποιο στοιχείο σε ταρακούνησε περισσότερο; Πιστεύεις ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να λυθούν αν όλοι λάβουμε δράση ή είναι αργά; Πες μας την άποψη σου, μετράει!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!