1.Σε απαλλάσει από το άγχος.

Όλοι βρίσκούμε τρόπους να αντιμετωπίζουμε το άγχος. Όμως ο Terrence Monte, καθηγητής γιόγκα, υποστήρίζει ότι ”το να λιώνεις στα γυμναστήρια και να βαράς ένα σάκο μπορεί να σε κάνει πιο επιθετικό ή να σε κουράσει περισσότερο. Η γιόγκα, από την άλλη, εμπεριέχει ένα μεγάλο αριθμό τεχνικών, που με συχνή άσκηση, μπορούν να σε κάνουν πιο ήρεμο. Ο Sadie Nardini από την εκπομπή ”Rock your Yoga” προσθέτει ότι εκτός από την γυμναστική για το σώμα σου, η γιόγκα προσφέρει την άσκηση του μυαλού για να δείς τα πράγματα από μία διαφορετική οπτική γωνία, και να δρας μέσα από την ψυχή σου, καθώς θα καταλαβαίνεις καλύτερα τις ανάγκες σου.

Young Man Doing Yoga on Pier

2.Γίνεσαι ευλύγιστος.

Τα περισσότερα asanas (φυσικές στάσεις) περιέχουν μία ή δύο στροφές της σπονδυλικής σου στήλης. Αυτό μπορεί να βελτιώσει για παράδειγμα τις ικανότητες σου στο τέννις, προωθεί την αποτοξινωση, και την καλή πέψη. Ο Cameron Alborizan, συγγραφέας του best – seller ‘Ένα σχέδιο”, δηλώνει ”Σκέψου το σώμα σου σαν ένα σφουγγάρι γεμάτο με βρώμικο νερό. Μικρές στροφές το βοηθάνε να απομακρύνει τις βρωμιές.”  Η αύξηση της ευλυγισίας με την άσκηση της γιόγκα οδηγεί σε κίνηση με περισσότερη άνεση και λιγότερους τραυματισμούς. Για τους αθλητές φυσικά αυτό είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αλλά και ίσως ο κυριότερος λόγος  να εξασκήσεις την γιόγκα.

guys-yoga_feature

 

3. Βοηθάει στην δημιουργία μυών.

Στη γιόγκα χρησιμοποιούμε το ίδιο μας το σώμα σαν βάρος που σηκώνουμε ή κρατάμε σε διαφορές στάσεις.  Η ενδυνάμωση στη γιόγκα χρειάζεται τη συμμέτοχη ολοκλήρου του σώματος σαν μια μονάδα, έτσι η ενδυνάμωση μιας μυϊκής ομάδας συνδέεται με την ενδυνάμωση κάποιας άλλης και ούτω καθεξής. Αυτό βελτιώνει την αίσθηση της συνολικής δύναμης.

yoga-for-men_1

4.Καλύτερο σεξ.

Μπορείτε να ενισχύσετε τη διάθεσή σας για σεξ, κάνοντας asanas καθημερινά, σύμφωνα με μελέτη του Journal of Sexual Medicine. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε καθημερινά γιόγκα, δύο ώρες την εβδομάδα μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Είναι σημαντικό να είναι γυμνασμένοι οι πυελικοί μύες σας γιατί είναι αυτοί που συμμετέχουν στη διάρκεια του σεξ. Οι ασκήσεις γιόγκα δυναμώνουν το συγκεκριμένο μέρος του σώματός σας με αποτέλεσμα κάθε ερέθισμα να το αντιλαμβάνεστε καλύτερα.

 

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!