1. Είναι δύσκολο για τον καθένα, στην αρχή.

Δεν υπάρχει άτομο που είναι “από μόνος του” καλός  στην γιόγκα, που μπορεί να κάνει αμέσως όλες τις ασκήσεις με τέλεια στάση του σώματος. Ο καθένας αγωνίζεται γιατί πολύ, πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να κρατήσουν το βάρος τους σε ένα σωρό διαφορετικές θέσεις και να είναι σούπερ ευέλικτοι χωρίς προσπάθεια. Απλά κάντε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε και να τροποποιήσετε τις θέσεις, αν χρειαστεί, δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό, και με το καιρό θα σας είναι όλο και πιο εύκολο.

giphy


2. Θα βελτιωθείτε πολύ γρήγορα.

Η καλή πλευρά της γιόγκα είναι  η ταχύτητα με την οποία μπορείτε να βελτιώσετε κάθε φορά τις στάσεις του σώματος σας. Αν κάνετε ασκήσεις 20 λεπτών καθημερινά για μια εβδομάδα, η τελευταία ημέρα της εβδομάδας θα είναι σημαντικά διαφορετική από την πρώτη ημέρα. Το σώμα σας θέλει να είναι υγιές και να έχει αντοχή και ευελιξία, έτσι θα δείτε πως η καθημερινή ενασχόληση θα βελτιωθεί γρήγορα και θα εκπλαγείτε με το πόσες στάσεις θα μπορείτε να κάνετε χωρίς δεύτερη προσπάθεια.

giphy-2


3. Τα περιοδικά σχετικά με την Γιόγκα  μπορεί να είναι ο εχθρός.

Λατρεύω την ανάγνωση για το πώς μπορώ να βελτιώσω την πρακτική μου, αλλά οι εικόνες των τέλειων γυναικών που ζουν την τέλεια ζωή τους και έχοντας τέλεια τεχνική σε προχωρημένες στάσεις είναι αποθαρρυντικές για μένα, τόση τελειότητα δεν μπορώ να την ανεχτώ! ‘Ετσι πήρα την απόφαση να σταματήσω την ανάγνωση για λίγο, μέχρι να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι καλύτεροι δάσκαλοι θα σας πουν ότι δεν πρέπει να μιμηθείτε το σχήμα του σώματος κάποιου άλλου, αλλά να το διαμορφώσετε σύμφωνα με τις δικές δυνατότητες.

giphy-3


4. Σημασία έχει το είναι, και όχι το φαίνεσθαι.

Δεν ντρέπομαι να ομολογήσω ότι είχω ονειρεύεται να γίνω ο τέλειος γιόγκι – να τρώω τα σωστά τρόφιμα και να κυκλοφορώ φορώντας μόνο οργανικά βαμβακερά ρούχα. Αλλά αυτό δεν είναι γιόγκα πλέον για μένα. Είναι η αναπνοή μου καθώς προσπαθώ νέες στάσεις, ειδικά αυτές που δεν μπορούσα να κάνω πριν που, και αυτό μου έδειξε την αλήθεια. Το άγχος στη ζωή μου με συνοδεύει πολλές φορές και στις ασκήσεις δυστυχώς, αλλά αυτό σημαίνει πως πρέπει να συγκεντρώνομαι στο πως μπορώ να βελτιώσω την ψυχική μου διάθεση και όχι για το πως θα φαίνομαι την ώρα που κάνω μία άσκηση.

giphy-4


 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!