Ξέρουμε ότι αγαπάς τη γιόγκα-επειδή το εξασκεί η κοπέλα σου ή η γυναίκα σου και δεν σταματάει να σου λέει πόσο ωραία νιώθει, πόσο ευλύγιστη είναι, και πόσο την ηρεμεί. Το άρχισες και εσύ λοιπόν και όντως έχει δίκιο, νιώθεις απίστευτα με το σώμα σου, ανακουφισμένος, ξεκούραστος και νιώθεις τους μυς του σώματος σου πιο δυνατούς. Χαίρομαι επομένως που για πολλούς άντρες η γιόγκα δεν αποτελεί πλέον ταμπού και μία γυναικεία απασχόληση, αλλά μία δραστηριότητα που τους βοηθάει ψυχικά και σωματικά.

Ωστόσο, το πρόβλημα ξεκινάει όταν η σύντροφος σου έχει πολλές επιλογές και μπορεί να κάνει άπειρες στάσεις γιόγκα,και είναι λογικό να θέλεις και εσύ να βρεις κάποιες στάσεις οι οποίες θα είναι διαμορφωμένες για σένα και θα βοηθήσουν περισσότερο το δικό σου σωματότυπο.

Ξεκινάμε επομένως με την πρώτη στάση, η οποία λειτουργεί σαν προθέρμανση για κάθε είδους γυμναστικής, και σε συνδυασμό με την σωστή αναπνοή θα δείτε ότι θα απαλλαχτείτε από πονοκεφάλους και από τον πόνο στους ώμους ή στον αυχένα, αν τυχόν έχετε. Κάντε την παρακάτω άσκηση για 30 δευτερόλεπτα, με 3 επαναλήψεις.

men-yoga-poses-1

Συνεχίζουμε με την δεύτερη στάση γιόγκα, η οποία επικεντρώνεται στους ώμους, στις γάμπες και στις πατούσες. Χαλάρωσε το κεφάλι και το λαιμό σου και άσε τους ώμους σου ελεύθερους να ”πέφτουν” προς τα κάτω. Να έχεις το βλέμμα σου στραμμένο προς τα πόδια σου, και κατά την διάρκεια αυτής της στάσης μην ξεχνάς να ρουφάς την κοιλιά σου.Κάνε την παρακάτω στάση για 3 λεπτά, και επανέλαβε για μία φορά.

men-yoga-poses-2

Η επόμενη στάση,  η λεγόμενη ”στάση καρέκλα” , είναι ιδανική γιατί χάρη σε αυτήν θα μάθεις να τεντώνεις σωστά τους μυς του σώματος σου. Συγκεκριμένα, τους ώμους και το στήθος σου. Πάρε βαθιές αναπνοές και σήκωσε τα χέρια σου όπως στην εικόνα και όσο πιο ψηλά μπορείς, χωρίς όμως να κουράζεις πολύ τον εαυτό σου. Καθώς θα εκπνέεις, λύγισε τα γόνατα σου με τέτοιον τρόπο όπως θα έκανες αν καθόσουν σε μία καρέκλα. Κάνε αυτή την άσκηση για 30 δευτερόλεπτα και επανέλαβε 3 φορές.

men-yoga-poses-3

Η επόμενη στάση ονομάζεται ”στάση του πολεμιστή” και βλέποντας κανείς την εικόνα, δεν αναρωτιέται γιατί. Με αυτή την άσκηση γυμνάζεις και σφίγγεις τους μυς των ποδιών σου και και γενικότερα το κάτω μέρος του σώματος σου. Η μέση σου πρέπει να είναι τεντωμένη, και τα χέρια σου όσο ψηλότερα μπορείς. Η άσκηση αυτή πρέπει να γίνεται για ένα λεπτό.

men-yoga-poses-5

Η επόμενη στάση, γνωστή σε όλους ως ”γέφυρα” και κάτι που κάναμε ως παιδιά όταν παίζαμε. Η συγκεκριμένη στάση που βλέπετε παρακάτω, βοηθάει στην εκγύμναση των μυών του στήθους, της μέσης, του λαιμού και των γοφών. Κάνε την στάση για 45 δευτερόλεπτα, και με κάθε εισπνοή, ανέβασε τους γοφούς σου λίγο πιο ψηλά. Κάνε 3 επαναλήψεις.

men-yoga-poses-6

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!