TRENDING

Ποιό νησί απαγόρευσε την εισαγωγή γλυκών και πρόχειρου φαγητού από το εξωτερικό;

Στην περίπτωση του Torba, μια επαρχία του Βανουάτου, η Guardian αναφέρει ότι το νησί θέλει να θέσει περιορισμούς στις εισαγωγές δυτικών τροφίμων στους ντόπιους, απολαμβάνοντας το προϊόν και τους πόρους που είναι ήδη διαθέσιμα.

Πρόκειται για ένα νησί του Βανουάτου, που τοποθείται στον Ειρηνικό Ωκεανό και δέχεται εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Βανουάτου συμπεριλαμβάνει στην έκταση του συνολικά 82 νησιά, τα οποία συνορεύουν με τα νησιά Φίτζι. Οι 113 γλώσσες που χρησιμοποιύνται κατατάσσουν τα νησιά του Βανουάτου στις χώρες με την μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μια διείσδυση πρόχειρου φαγητού από το εξωτερικό” είπε ο Luc Dini, επικεφαλής του τοπικού τουρισμού στο συμβούλιο. Ο περιορισμός αυτός θα ισχύει για γλυκά, αλλά και τροφές όπως ρύζι, ζυμαρικά, μπισκότα, και ψάρι και κρέας σε κονσέρβες. Αντ ‘αυτού, ελπίζουν η απαγόρευση να ενθαρρύνει τους 10.000 ανθρώπους να επωφεληθούν από τα τοπικά ψάρια, οστρακοειδή και τις πατάτες. Δεν είναι ένα νομοσχέδιο από το οποίο θα επωφεληθεί μόνο ο οργανισμός των ανθρώπων, αλλά θα φέρει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

“Είναι εύκολο να βράσει κανείς ζυμαρικά ή ρύζι, αλλά δεν έχουν σχεδόν καμία θρεπτική αξία και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να τρώνε τα εισαγόμενα τρόφιμα, όταν έχουμε τόσα πολλά τοπικά φαγητά που καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο στα νησιά μας,” εξηγεί ο Dini.
Ενώ οι ντόπιοι του Torba είναι σχετικά υγιείς, o Dini ελπίζει ότι αυτό θα τους ενθαρρύνει να κρατήσουν μέχρι τη συνήθεια.

“Σε άλλες επαρχίες που έχουν υιοθετήσει τις δυτικές δίαιτες, βλέπετε αρκετά νεαρά κορίτσια που έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης να έχουν πρόβλημα με την λευκότητα των δοντιών τους” δήλωσε στην εφημερίδα ο Dini. ”Δεν θέλουμε να συμβεί αυτό εδώ και δεν θέλουμε να αναπτύξουμε τις ασθένειες που έρχονται στον τόπο μας μέσω των έτοιμων φαγητών, των γλυκών και των διαφόρων ειδών κρεάτων.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Μέχρι το 2020, το νησί Torbas ελπίζει να είναι η πρώτη βιολογική επαρχία του Βανουάτου.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response