Ένας πειρατής είναι ένα άτομο που διαπράττει ένα έγκλημα, ενώ βρίσκεται στη θάλασσα. Τα εγκλήματα θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν ληστεία ή άσκηση βίας.

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι γενικά συνδέουν τους πειρατές με ανθρώπους που προκαλούν προβλήματα και χάος μέσα και γύρω από την Καραϊβική στα 17ο και 18ο αιώνα, πίνοντας ρούμι και μιλώντας με προφορά Κορνουάλης (κομητεία της Αγγλίας στο πιο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας), πειρατές υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν όπου υπάρχει νερό, το οποίο είναι σχεδόν παντού. Για παράδειγμα, οι Βίκινγκς ήταν επίσης πειρατές.

Ένας από τους πιο διάσημους πειρατές είναι ο Μαυρογένης. (Blackbeard). Το πραγματικό του όνομα είναι Edward Teach, και τρόμαζε ανθρώπους να του δώσουν τον χρήμα και άλλα πολύτιμα αγαθά. Παρά το γεγονός ότι είχε φήμη ταραχοποιού, δεν υπάρχει κανένα αρχείο του που πραγματικά δείχνει τη δολοφονία των φυλακισμένων του.

Ένας άλλος διάσημος πειρατής είναι ο William Kidd, γνωστός και ως Captain Kidd. Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν ήταν πραγματικός πειρατής, απαγχονίστηκε το 1701 γιατί συμμετείχε σε πειρατικές ενέργειες. Μετά την εκτέλεσή του, το σώμα του εμφανιζόταν σε αλυσίδες που κρέμονται πάνω από τον ποταμό Τάμεση για τρία χρόνια. ΉΤαν ένας αποτρεπτικός παράγοντας για άλλους επίδοξους πειρατές. Ο  Captain Kidd λέγεται ότι έχει ταφεί με τον θησαυρό του.

Ένα αγαπημένο  ποτό των πειρατών ήταν το grog. Παραδοσιακά, το grog ήταν ρούμι αραιωμένο με νερό ή  μπύρα. Μπορούσε να καταναλωθεί κρύο ή ζεστό. Για να δώσουν γεύση σε αυτό το ποτό, πρόσθεταν ζάχαρη ή κανέλα.

Οι πειρατές εμφανίζονται σε πολλές μορφές των μέσων ενημέρωσης. Στη λογοτεχνία, το νησί του θησαυρού και ο Peter Pan χρησιμοποιούν τους πειρατές ως πηγή έμπνευσης τους. Στα video games, υπάρχουν παιχνίδια όπως ”Πειρατές του Sid Meir” . Υπάρχουν επίσης πολλές πειρατικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Hook και φυσικά τους Πειρατές της Καραϊβικής.

Κάθε χρόνο στις 19 Σεπτεμβρίου, είναι η διεθνής  μέρα ”Μίλα όπως ένας πειρατής!”  Αν θέλετε να το κάνετε όλο το χρόνο και είστε στο Facebook, μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα στο Pirate στις ρυθμίσεις λογαριασμού.

Οι πειρατές φορούσαν σκουλαρίκια, επειδή νόμιζαν ότι βελτίωσε την όρασή τους – όχι ως αξεσουάρ μόδας. Απόλαυσαν την χρυσή εποχή τους από όλο το 1620 μέχρι το 1720 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κυβέρνησαν τις επτά θάλασσες.

Δεν υπήρχαν μόνο άντρες πειρατές! Οι γυναίκες θεωρούνταν κακή τύχη στο πλοίο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε μερικές από το να πραγματοποιήσουν το πειρατικό τους όνειρο, και να φορέσουν τα ρούχα των ανδρών και αλλάζοντας τα ονόματά τους, προκειμένου να πλέουν στις επτά θάλασσες. Η Mary Read και η Anne Bonny ήταν δύο διάσημες πειρατίνες, οι οποίες θεωρούνταν και οι δύο άντρες.

Είναι μια αρκετά κοινή παρερμηνεία ότι τα μαύρα μπαλώματα που έβαζαν στο ένα μάτι φορέθηκαν για να κρύψουν την άδεια οφθαλμική κόγχη. Ο πραγματικός λόγος για τα μπαλώματα ήταν, ώστε το ένα μάτι να παραμείνει σταθερά προσαρμοσμένο στο σκοτάδι, που έκανε ευκολότερο να πολεμάνει ένας πειρατής στο σκοτάδι.  Η τεχνική ήταν τόσο αποτελεσματική που χρησιμοποιείται στο στρατό μέχρι σήμερα για να επιβιώνουν το βράδύ.

Υπήρχαν πειρατές στην Αρχαία Ελλάδα, και υπάρχουν πειρατές και σήμερα, που επιτίθονται σε
πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δεξαμενόπλοια, ακόμα και σε κρουαζιερόπλοια σε μέρη, όπως η Σομαλία και τα Στενά της Μαλάκκα, μεταξύ Σιγκαπούρης και Indon.

Η σημαία με το κρανίο στην κορυφή ενός πειρατικού πλοίου ονομάζεται Jolly Roger. Παρά το γεγονός ότι έχει χαθεί η προέλευση του ονόματος «Jolly Roger», μια θεωρία πηγάζει από τη χρήση κόκκινης σημαίας. Αιώνες πριν, μια κόκκινη σημαία χρησιμοποιούνταν συνήθως κατά τη διάρκεια του ναυτικού πολέμου για να επισημάνει ότι δεν θα πρέπει να δοθεί κανένα έλεος, και όποιος συλληφθεί θα πρέπει να θανατωθεί αμέσως. Ονομάζεται Jolie Rouge («αρκετά κόκκινο») από τους Γάλλους, και αυτό στη συνέχεια μεταφράστηκε στα αγγλικά ως Jolly Roger. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι το Jolly Roger προέρχεται από το «Old Roger», έναν όρο για τον Διάβολο. Αχ αυτοί οι πειρατές, είναι τόσο μυστηριώδεις!

Κάθε πειρατικό πλοίο είχε το δικό του σύνολο κανόνων. Σχεδόν κάθε πειρατικό πλοίο είχε τη δική του σειρά κατευθυντήριων γραμμών που όλοι οι πειρατές έπρεπε να συμφωνήσουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένας από τους πιο κοινούς κανόνες ήταν η απαγόρευση των μαχών πάνω στο πλοίο. Αν δύο πειρατές είχαν μια διαφωνία, έπρεπε να την λύσουν στη στεριά.

Arrr!

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response