TRENDING

Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί για τους Έλληνες; Διάβασε τι γνώμη έχει ο μέσος Αμερικάνος για την Ελλάδα!

Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα στον κόσμο, με μεγάλη επιρροή όμως σε πολλούς τομείς. Η ιστορία της χώρας μας κάνει διάσημους παντού, και φυσικά με τον καιρό έχουν δημιουργηθεί πολλές προκαταλήψεις για τους Έλληες μετά την μετανάστευσή τους σε διάφορες ξένες χώρες, αλλά και με τον τουρισμό, ο οποίος φέρνει σε επαφή διαφορετικούς λαούς μεταξύ τους. Μέσα από την επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και καθημερινών συνηθειών αναπτύχθηκαν σταδιακά οι απόψεις των ξένων χωρών για την Ελλάδα. Η χώρα μας σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη!

Πολλά άλλαξαν, ωστόσο, μετά την οικονομικοπολιτική κρίση που χτύπησε την χώρα μας και άλλαξε τα δεδομένα. Η κρίση της Ελλάδας μεταδόθηκε στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία μέσα από τον γραπτό τύπο και τις τηλεοτπικές εκπομπές κάθε χώρας. Ακόμα και στο διαδύκτιο ελέυθεροι δημοσιογράφοι σχολίαζαν την κατάσταση και εξέφραζαν την γνώμη τους. Ως αποτέλεσμα φυσικά, η κρίση έκανε την Ελλάδα ένα θέμα συζήτησης σε πολλές διεθνείς εκπομπές και επηρέασε την διαμόρφωση κοινής γνώμης.

Η Αμερική είναι μία τεράστια χώρα με ισχυρή επιροή στα διεθνή ζητήματα, που αν και μακρινή, οι εξελίξεις της έχουν έντονη επίδραση σε όλες τις ηπείρους. Η Ελλάδα έχει διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει δεχτεί οικονομική βοήθεια, και έχει στείλει εργατικό δυναμικό. Από την άλλη, οι Αμερικανοί απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά, γεύονται τα ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, και βλέπουν την Ελλάδα ως μία μικρή, όμορφη, και ηλιόλουστη χώρα, με κέντρο την Ακρόπολη.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις πολιτείες της Αμερικής, η οποία χρειάστεικε 7 μήνες για να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, πολλές ήταν οι απαντήσεις που σόκαραν, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που απάντησαν ‘Η Ελλάδα είναι πολιτεία της Αμερικής;’, ‘Που ακριβώς είναι η Ελλάδα;’ και ‘Τι γλώσσα μιλάνε στην Ελλάδα;’ Ευτυχώς όμως, βρέθηκαν άνθρωποι ενημερωμένοι και με επίγνωση της ελληνικής κατάστασης που έδωσαν ειλικρινείς, προσωπικές απαντήσεις βασιζόμενοι στις σπουδές τους, στις διακοπές που έκαναν σε κάποιο ελληνικό νησί, Έλληνες φίλους, και τις ειδήσεις στην τηλεόραση.

Η Ελλάδα, όμως, δεν αποτελείται μόνο από θάλασσα και ήλιο. Σίγουρα, οι ξένοι όταν σκέφτονται την Ελλάδα, δεν περνάει μόνο η Ακρόπολη στο μυαλό τους, για τους περισσόερους τουλάχιστον. Τι ακριβώς όμως πιστεύουν για τον ελληνικό λαό; Τι γνώμη έχουν διαμορφώσει για την χώρα μας; Μετά από την τελευταία έρευνα των Ηνωμένων Εθνών, δείτε παρακάτω τι απάντησαν.

Ένας μορφωμένος Αμερικάνος έχει ιστορικές γνώσεις για την Ελλάδα. Θεωρεί τους σύγχρονους Έλληνες ως κληρονόμους της μεγάλης παράδοσης που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, και σέβονται αυτή την κληρονομιά που αντανακλάται στους σύγχρονους θεσμούς.


Η φιλοξενία των Ελλήνων εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα τους Αμερικάνους. Η επίσκεψή τους στα ελληνικά νησιά τους δίνει μία γεύση για την φιλική διάθεση και το χαμόγελο που χαρακτηρίζουν όσους εργάζονται στον τουριστικό τομέα.


Οι Έλληνες, σύφμωνα με τους Αμερικάνους, ξέρουν να τρώνε. Αλλά και να μαγειρεύουν, επίσης. Γνωρίζουν για τον διάσημο γύρο, το σουβλάκι, το ούζο, αλλά και τα γλυκά, τα οποία όμως τα ονόματα δεν μπορούν να θυμηθούν!


Οι Αμερικάνοι γνωρίζουν ελάχιστα την ελληνική αλφάβητο, καθώς υπάρχει στις μαθηματικές φόρμουλες, αλλά και στα ονόματα των πανεπιστημιακών εστιών.


Ξέροντας την σύγχρονη Ελληνική κρίση, θεωρούν ότι οι Έλληνες περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές και αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να αντέχουν ακόμα αυτή την κατάσταση. Διακατέχονται από συναισθήματα ανησυχίας, αλλά και άγνοιας.


Για πολλούς, η λέξη ‘ Έλληνας ‘ είναι συνώνυμο της διασκέδας, του χορού και της μουσικής. Η αλήθεια είναι ότι ξέρουμε να περνάμε καλά. Για ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού, οι Έλληνες ζουν όλοι κοντά στην Ακρόπολη, κοντά σε θάλασσα και δεν ξέρουν τι θα πει κρύος καιρός.


Επίσης, σύμφωνα με τους Αμερικάνους, ο σύγχρονος Έλληνας αγαπάει πολύ την πατρίδα του, την υπερσπίζεται κάθε φορά που κάποιος την επικρίνει, δείχνει αφοσίωση στα ήθη και στα έθιμα, και παραμένει πιστοί στην μακροχρόνια παράδοση.


Oι Έλληνες στην Αμερική έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα, είναι φιλικοί και κοινωνικοί, σύμφωνα με ανθρώπους που ζουν κοντά σε ελληνικές οικογένειες.


Ένα σημαντικό γεγονός είναι η άποψη τους για την Ελληνική αστυνομία. Για ένα μεγάλο ποσοστό των Αμερικάνων που επισκέπτηκαν την χώρα μας εντυπωσιάστηκαν από την φιλοξενία των κατοίκων, αλλά η αστυνομία από την άλλη δεν τους άφησε καλές εντυπώσεις. Πολλοί είναι αυτοί που τους χαρακτήρισαν διεφθαρμένους, και αρκετά επιθετικούς. Σε πολλές περιπτώσεις ανέφεραν την έλλειψη συνεργασίας και την αδιαφορία εκ μέρους των αρχών.


Η έντονη θρησκευτική πίστη και αφοσίωση των Ελλήνων στην θρησκευτική παράδοση είναι ένα επιπλέον στοιχείο που εκφράζει τον ελληνικό λαό σύμφωνα με τους Αμερικανούς. Ανέφεραν ότι η θρησκεία επηρεάζει τις ατομικές αλλά και κοινωνικές εξελίξεις των Ελλήνων, και πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν εγκαταλείπουν ακόμη και αν ζουν σε ξένες χώρες. Όσοι γνωρίζουν ελληνικές οικογένειες στην Αμερική παρατηρούν την στενή τους σχέση με την ορθόδοξη εκκλησία.

 

Εσάς πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας; Αφήστε μας ένα σχόλιο με τις εντυπώσεις σας!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response