Ήξερες ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο πίσω από την τελευταία τάση της μόδας; Το όνομα της είναι Monica Rose, και είναι γνωστή για τις στυλιστικές επιλογές της Kendall Jenner, Bella και Gigi Hadid, Chrissy Teigen, και τις αδερφές Kardashian. Είναι η στυλίστρια που ενέμπευσε τα παλτό και τα oversized πανωφόρια πάνω από pencil φορέματα και σορτσάκια, και φυσικά η στυλίστρια που μπορεί να μετατρέψει κάθε μονόχρωμο σύνολο σε μία σικάτη εμφάνιση αλλάζοντας μόνο τα παπούτσια.

Η Monica Rose έχει καταφέρει να συνδυάσει την μόδα της πασαρέλας με την μόδα στους δρόμους. Πετυχαίνει πολύ εύκολα ένα σικάτο σύνολο χρησιμοποιώντας απλά βασικά ρούχα, που όμως ταιριάζουν και αναδεικνύουν το μοντέλο που έχει μπροστά της. Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει και η συλλογή για τα κοσμήματα της.

Ποιά είναι η τάση που κυκλοφόρησε τελευταία χάρη στις επιλογές της Monica Rose; Το ”Greek fisherman hat”, μία τάση εμπευσμένη από τους Έλληνες ψαράδες, το παραδοσοσιακό ναυτικό καπέλο. Τέτοια καπέλα έκαναν την εμφάνιση τους τον 19ο αιώνα, και αποτελούσε μία φθηνή και πρακτική επιλογή για τους ναύτες και τους εργάτες στα εργοστάσια στην Ευρώπη. Υπήρξαν ιδιαίτερα διαδεδωμένα στην Ρωσία, κυρίως στην κοινότητα των Εβραίων.

Η Monica Rose στις εντυπωσιακές και μοντέρνες εμφανίσεις της στις συναυλίες Coachella, υποστήριξε ότι πρόκειται για μία διάσημη τάση της μοδας το 2000. Η Christina Aguilera και η Paris Hilton υπήρξαν οι πιο θερμές θαυμάστριες του ναυτικού καπέλου, ή αλλιώς ‘καπέλο του ψαρά’ όπως θα μπορούσαμε να το πούμε πολύ απλά. Η ίδια αναφέρει ότι αυτό το καπέλο είναι ένα υπέροχο αξεσουάρ που θα συνοδεύσει τις εμφανίσεις των διασήμων το 2017 μέχρι το χειμώνα, και δεν θα πρέπει να περιορίζεται στα χρώματα. Το ναυτικό καπέλο θα φορεθεί πολύ φέτος σε μαύρο, σε λευκό, και σε nude χρώματα.

Η αγαπημένη μας εταιρεία Yves Saint Laurent φυσικά συμπεριέλαβε στη νέα συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι ναυτικά καπέλα, μονόχρωμα, απλά χωρίς λεπτομέρειες, υφασμάτινα και δερμάτινα. Το κόστος τους είναι $595, αλλά ευτυχώς μπορείς να το βρείς και πολύ, πολύ φθηνότερα στα καταστήματα. Μπορείς να ψάξεις για vintage καπέλα, για να προσθέσεις περισσότερο στυλ στο κομμάτι.

Παραπάνω βλέπουμε την Bella Hadid, το σουπερ μοντέλο στην Νέα Υόρκη, να κυκλοφορεί με το YSL καπέλο της. Σύμφωνα με την Monica Rose, τα ναυτικά καπέλα είναι το κερασάκι στην τούρτα για την μόδα το 2017, όσον αφορά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μία συμβουλή που μοιράστηκε μαζί μας είναι να φορέσουμε τα αγαπημένα μας Doc Martens μποτάκια, το κλασσικό μαύρο δερμάτινο που έχουμε στην ντουλάπα μας, στρόγγυλα γυαλιά και φουλάρι για ένα στυλάτο και μοντέρνο outfit.

Αν θέλεις αυτό το καλοκαίρι να ανανεώσεις τις στυλιστικές σου επιλογές και να προσθέσεις κάτι διαφορετικό, τότε δοκίμασε αυτό το καπέλο για τις εξόδους σου. Αν είναι ανοιχτόχρωμη, τότε το μαύρο ναυτικό καπέλο είναι το κατάλληλο χρώμα για να κάνει φυσικά αντίθεση με τα μαλλιά και τα χρώματα της επιδερμίδας σου. Αν είσαι μελαχρινή, επέλεξε ένα λευκό ναυτικό καπέλο, όπως η αγαπημένη μας Kendall Jenner, που δείχει στυλάτη όπως πάντα, χωρίς να το προσπαθεί ιδιαίτερα.

Το καπέλο που θα επιλέξεις, μπορεί να έχει ένα διακοσμητικό λουράκι στο μπροστινό μέρος ή κάποιες λεπτομέρειες. Κάτι τέτοιο θα προσθέσει περισσότερο στυλ, χωρίς να επιβαρύνει ιδιαίτερα την εμφάνιση του.

Φυσικά, μπορεί η στυλίστρια μόδας Monica Rose να προτείνει το ναυτικό καπέλο σε συνδυασμό με ένα μαύρο κλασσικό δερμάτινο, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές να αναδείξεις το νέο σου αξεσουάρ την άνοιξη!

Μπορείς να φορέσεις ένα blazer σε κόκκινο ή κάποιο άλλο έντονο χρώμα και ένα λευκό τοπ από κάτω. Ένα τζιν ή ένα παντελόνι σε ίσια γραμμή θα ήταν ότι πρέπει. Επίσης, τίποτα δεν σε σταματάει να κάνεις ένα total white outfit και να έχεις το μαύρο ναυτικό καπέλο να κάνει αντίθεση ως αξεσουάρ! Παίξε με τα χρώματα και θα δεις ότι το ΄καπέλο των ψαράδων’ μπορεί να είναι το νέο trend που θα αγαπήσεις!

Τέλος, όσο αφορά το κομμάτι του μακιγιάζ, τίποτα δεν σε περιορίζει να κάνεις ένα εντυπωσιακό smokey eye, με έντονο κόκκινο κραγιόν, ή αν θέλεις ένα φυσικό αποτέλεσμα, σκιές σε γήινες αποχρώσεις και ένα nude ματ λιπ γκλος θα είναι οι τέλειοι συνδυασμοί.

Εκτός από την άνοιξη και το καλοκαίρι που έρχεται, αν επιλέξεις να κάνεις το ναυτικό καπέλο κομμάτι της ντουλάπας σου, τότε γιατί όχι να μην εκμεταλλευτείς το στυλ που προσθέτει ακόμα και το φθινόπωρο/χειμώνα; Το ναυτικό καπέλο δεν είναι μόνο κατάλληλο για να κάνεις τις βόλτες σου στο νησί, αλλά και για τις κρύες μέρες του χειμώνα, που εκτός από κομψότητα, θα είναι πρακτικό για να ζεσταίνεσαι!

Αν θέλεις να απογειώσεις το στυλ σου, σέταρε το ναυτικό καπέλο με μία τσάντα ταχυδρόμου σε μαύρο χρώμα. Αμέσως θα αποκτήσει άλλη αίσθηση το outfit και όλοι οι δρόμοι θα είναι η πασαρέλα σου για να δείξεις πόσο στυλάτη και μοντέρνα είσαι.

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response