Όταν είσαι νέα σκέφτεσαι πως να τελειώσεις όσο πιο σύντομα γίνεται την σχολή σου, πως να αντιμετωπίσεις τους καβγάδες με την κολλητή ή το αγόρι σου, και πως να προσαρμοστείς σταδιακά στην ενήλικη ζωή σου. Σπάνια σκέφτεσαι ότι πρέπει να κάνεις την καθορισμένη επίσκεψη στον γυναικολόγο/γιατρό σου, και ακόμα πιο σπάνια προσέχεις μικρές λεπτομέρειες στο σώμα σου, που προσπαθούν να σου πουν ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά

Μία μικρή ελιά ή πόνος κατά την διάρκεια του σεξ μπορεί να σου φαίνονται απολύτως φυσιολογικά και να μην έχεις αναρωτηθεί ποτέ γι’αυτά. Ωστόσο, κάποια συμπτώματα είναι ο τρόπος του οργανισμού που σε ενημερώνει ότι πρέπει να δεις τον γιατρό σου. Να θυμάσαι κάθε φορά που παρατηρείς την παραμικρή διαφορά στο σώμα σου, να συμβουλεύεσαι έναν ειδικό.

Ποιές είναι λοιπόν οι μικρές ‘λεπτομέρειες’, που στην περίπτωση μας είναι συμπτώματα τα οποία δεν πρέπει να αγνοήσουμε;  Διάβασε παρακάτω και ενημέρωσου και εσύ.

Περίεργες ελιές/ουλές στο σώμα σου

Αν και δεν είναι όλες οι ελιές επικύνδινες, αν παρατηρήσεις κάποια νέα ουλή/σημάδι ή κάποια ελιά, κάνε μία επίσκεψη στον δερματολόγο για να το τσεκάρεις και να επιβεβαιώσεις ότι όλα είναι εντάξει. Μην ξεχάσεις φυσικά τους καλοκαιρινούς μήνες να ενυδατώνεις ακόμα περισσότερο τα σημεία στο σώμα σου που έχεις τις περισσότερες ουλές και να χρησιμοποιείς τακτικά αντηλιακό.

Πόνος κατά την διάρκεια του σεξ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους νιώθεις πόνο κατά την διάρκεια του σεξ, ο οποίος μπορεί να προέρχεται από την κολπική ξηρότητα, κάποια λοίμωξη, αλλεργία, ενδομητρίωση, ή από ωοθηκικη κυστη.

Αλλαγή στην ορατότητα

Σίγουρα με το πέρασμα των χρόνων, η ορατότητα αρχίζει και χάνει υπολειτουργεί, ωστόσο σε νεαρές ηλικίες, αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ρωτήσε τον γιατρό σου αν το μόνο που χρειάζεσαι είναι γυαλιά, ή μήπως είναι σύμπτωμα κάποιας αλλεργίας, πονοκέφαλου, ή κάτι άλλο που μπορεί να μην έχεις προσέξει.

Έντονη αίσθηση άγχους/Κατάθλιψη

Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε πάντα καλή διάθεση και να νιώθουμε άλλοτε μοναξιά, εκνευρισμό, ή θλίψη. Αν όμως τέτοια συναισθήματα αρχίζουν και μονιμοποιούνται στην ψυχοσύνθεση μας, τότε πρέπει να φροντίσουμε για την ψυχολογική μας υγεία και να συμβουλευτούμε έναν ειδικό.

Ζαλάδες και Κούραση

Αναλόγως με την διατροφή έχεις ακολουθήσει μέχρι τα 30, σε αυτή την ηλικία αρχίζει και εμφανίζεται η υψηλή πίεση και προβλήματα με επίπεδα ζαχαρου, τα οποία μπορεί να ευθύνονται για την έντονη κούραση και τις ζαλάδες που έχεις.

Έντονη τριχόπτωση

”Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου, είναι φυσιολογικό να πέφτουν μέχρι και 100 τρίχες.” μας πληροφορεί η Arielle Levitan. Η έντονη τριχόπτωση μπορεί να συνδέεται με την έλλειψη βιταμίνης D, με την εμφάνιση άγχους και στρες, με την αλλαγή του καιρού και της εξωτερικής θερμοκρασίας ή κάποια άλλη ασθένεια που πρέπει να προσέξεις.

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response