Οι μοντέρνες σχέσεις έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό μόνο την καλοπέραση και την εξυπηρέτηση των ατομικών συμφερόντων. Μπορούμε να είμαστε μαζί με κάποιον όσο κυριαρχεί η αρμονία και η αγάπη στην σχέση μας μαζί τους. Την στιγμή όμως που οι διαφωνίες και οι καβγάδες μπαίνουν στο παιχνίδι, αντικαθιστούν τα όμορφα συναισθήματα που έχουμε, και θεωρούμε ως λύση την οριστική φυγή. Στο eli.gr θα θέλαμε να μοιραστούμε αυτό το άρθρο μαζί σας, έτσι ώστε να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό, και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, γιατί μπορούμε! Όλα είναι στο χέρι μας! Αρκεί να απαλλαχτούμε από την εγωπάθεια και τον ατομικισμό. Πάμε να δούμε λοιπόν τα κυριότερα αίτια που οι σχέσεις σήμερα περνάνε κρίσεις!

large (1)

1.Δεν είμαστε έτοιμοι. Συχνά δεν είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε, να θυσιάσουμε πτυχές του εαυτού μας και να αφεθούμε στην αγάπη.  Δεν μπορούμε να περιμένουμε, τα θέλουμε όλα εκείνη τη στιγμή. Δεν αφήνουμε περιθώρια στα αισθήματα μας να ωριμάσουν, και συχνά βάζουμε ένα χρονικό όριο στις σχέσεις ανάλογα με το πότε νομίζουμε εμείς ότι πρέπει να συμβούν όλα.

2. Μπερδεύουμε τον έρωτα με άλλα συναισθήματα. Πολλές φορές αυτό που ψάχνουμε δεν είναι το άλλο μας μισό, το άτομο να είναι δίπλα μας για το υπόλοιπο της ζωής μας αλλά κάποιον να περνάμε καλά και να γεμίζει τις μέρες μας με όμορφες στιγμές. Κάποιον να βγαίνουμε, να βλέπει μαζί μας τις αγαπημένες μας ταινίες και να μας στηρίξει όταν δεν νιώθουμε στα καλύτερα μας. Δεν θέλουμε μία βαρετή και μοναχική ζωή, προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ημερομηνία λήξης στη ζωή μας. Όταν λοιπόν αυτό που νιώθουμε ονομάζεται μοναξιά, έλλειψη αυτοπεποίθησης, εγωισμός, τότε είναι λογικό κάθε μας σχέση να είναι καταδικασμένη.

3. Κυνηγάμε την ευτυχία στα υλικά αγαθά. Πολλές φορές βρίσκουμε τον άνθρωπο μας, αλλά τα μάτια μας είναι στραμμένα προς την απόκτηση του πλούτου, στα υλικά αγαθά και χάνουμε την ουσία.

large (2)

4. Είμαστε εξαρτημένοι από την τεχνολογία. Από τη μία η τεχνολογία ενώνει τον κόσμο, υπό την έννοια ότι μας δίνει το δικαίωμα να ‘εισβάλουμε στη ζωή’ κάποιου και να μάθουμε τα πάντα γι’αυτόν, αλλά ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο όταν βρισκόμαστε μαζί του δεν έχουμε ιδέα για ποιο πράγμα να συζητήσουμε και χάνεται η ουσιαστική πνευματική επαφή.

5. Τάσεις φυγής. Και μόνο η ιδέα ότι πρέπει να αφοσιωθούμε μόνο σε ένα πρόσωπο μας κάνει να πάρουμε το αυτοκίνητο και να το βάζουμε στα πόδια! Γιατί ρε παιδιά; Εάν κάποιος σας κάνει ευτυχισμένους, γιατί τρέχετε; Να μείνετε!

large

6.Σεξουαλικά απελευθερωμένοι. Η γενιά μας ξεχωρίζει πλέον το σεξ από την αγάπη. Στη αρχή, οι άνθρωποι κάνουν σεξ και μετά αποφασίζουν αν θέλουν να είναι μαζί. Υπάρχουν λοιπόν τόσες επιλογές μπροστά μας, που μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να τις απαρνηθούμε και να είμαστε με ένα μόνο άτομο. (Σοβαρευτείτε λέω εγώ! Μαζέψτε τις τεστοστερόνες σας.)

Αγαπήστε. Εκτιμήστε.Μείνετε. 

 

 

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response