Πως να βρείτε την δουλειά που σας ταιριάζει;

Τι μπορείτε να κάνετε για να έρθετε πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων σας; Πέρα από το πτυχίο και τις ξένες γλώσσες, που όσο απαραίτητα και να είναι, δεν αποτελούν εγγύηση για καμία εργασία πλέον στην Ελλάδα, υπάρχουν κάποια βήματα που πάντα θεωρούμε δεδομένα και όμως παρόλο αυτά δεν τα ακολουθούμε.

Τα παρακάτω 6 tips θα σας φέρουν λίγο πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύεστε να κάνετε.

1.Αυτογνωσία.

Αφιερώστε χρόνο να μάθετε τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας. Πρέπει να ξέρετε τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από όλους τους άλλους υποψήφιους. Καλλιεργήστε σε βάθος τις ικανότητες σας και βελτιώστε τα αδύναμα σημεία σας. Κανείς δεν είναι τέλειος!

2. Μην σας φοβίζει η έλλειψη επαγγελματικής εμπειρίας.

Αυτό αποτελεί βέβαια σημαντικό συστατικό στο βιογραφικό σας, αλλά δεν πρέπει να σας εμποδίζει. Επικεντρωθείτε στα δυνατά σας χαρακτηριστικά και προβάλλετε τα με τον πιο ελκυστικό τρόπο.

 

3. Να ξεκινήσετε νωρίς.

Όσο πιο νωρίς αποφασίσετε τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχετε να ετοιμάσετε τον εαυτό σας. Οι οικογενειακές υποχρεώσεις και άλλες συνθήκες μας καθυστερούν στο να κυνηγήσουμε  τα όνειρα μας.

4. Να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους.

Για να μετατρέψουμε την δουλειά των ονείρων μας πραγματικότητα είναι σημαντικό να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας. Να δούμε πως εργάζονται οι άνθρωποι, και να δράσουμε αναλόγως.

 

5. Έρευνα. 

Σε ποια εταιρεία θέλετε να εργαστείτε; Ποιο ακριβώς θα είναι το πόστο σας; Πως κατάφεραν οι προηγούμενοι να αποκτήσουν αυτή την θέση; Όλα αυτά είναι ερωτήματα στα όποια πρέπει εσείς οι ίδιοι να βρείτε απαντήσεις. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορίες και γνώσεις που περιμένουν εσένα να κάνεις απλά το κλικ και να βυθιστείς σε ένα νέο κόσμο!

6. Ένα καλό βιογραφικό.

Μην βιαστείτε να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό που δεν σας εκφράζει απόλυτα και δεν παρουσιάζει με έναν ελκυστικό τρόπο τα θετικά σας στοιχεία. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ειδικούς που θα σας προσφέρουν την κατάλληλη εξυπηρέτηση και θα εφοδιαστείτε με ένα δυνατό CV. Μπορεί να σας πάρει εβδομάδες, αλλά θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε την δουλειά των ονείρων σας.

 

 

 

 

 

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response