Η καταπολέμηση του ρατσισμού και της φυλετικής διάκρισης τώρα εκφράζεται και μέσα από τη μόδα και της εταιρείες της. Ποια είναι τα fashion & beauty brands που έδειξαν γενναιοδωρία στο κίνημα #BLM;

Μετά τη δολοφονία του George Floyd από τέσσερις αστυνομικούς της Μινεάπολη, μεγάλα fashion brannds μοιράστηκαν λόγια υποστήριξης για το κίνημα Black Lives Matter στο Instagram και το Twitter. Πολλοί δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει υποσχόμενη οικονομική στήριξη στο κίνημα ή σε όσους εμπλέκονται σε αυτό, αλλά οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές και αρκετά brands ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις για δράση, είτε με τη δέσμευση σε μεγάλες δωρεές είτε με την παροχή των εσόδων από τις πωλήσεις τους στο διαδίκτυο σε οργανισμούς όπως το NAACP, το Black Lives Matter και διάφορα κεφάλαια που παρέχουν εγγύηση στους διαδηλωτές. Έτσι, ακόμη και οι αγορές από την Ελλάδα μπορεί να ενισχύσουν τις πορείες και τα κινήματα των διαδηλωτών.

Για τα άτομα, υπάρχουν μυριάδες τρόποι να δοθεί μακροπρόθεσμη υποστήριξη στο κίνημα. Όπως έγραψε ο Akili King της Vogue και η Naomi Elizee, μπορούμε όλοι να κάνουμε τις αγορές μόδας και ομορφιάς μας από επιχειρήσεις που διευθύνονται από έγχρωμους ανθρώπους για να δείξουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη.

Δες παρακάτω ποιες είναι οι εταιρείες που έχουν προσφέρει δωρεές στο κίνημα Black Lives Matter.

#1 Prabal Gurung

Από τις 3 έως τις 15 Ιουνίου, το 100% των καθαρών εσόδων θα διατεθούν σε κινήματα στην Αμερική για την συνέχιση των διαδηλώσεων και την υποστήριξη στο κοινωνικό κίνημα.

#2 Lesse

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Lesse θα δωρίσει το 100% των πωλήσεων στο NAACP, το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για Black Trans, το Ίδρυμα Loveland και στο κεντρικά για την αντιμετώπιση της φτώχειας στη Νότια Αμερική.

#3 Café Forgot

Το 100% των συνολικών πωλήσεων από το κατάστημα δωρεών του Café forgotten θα πάει στο Black Lives Matter. Το Café Forgotten είναι το pop up shop της Νέας Υόρκης που παρουσιάζει αναδυόμενους σχεδιαστές.

#4 Mented

Για το μήνα Ιούνιο, ο Mented δωρίζει ένα μέρος από κάθε πώληση για να υποστηρίξει διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας με κεφάλαια εγγύησης στη Νέα Υόρκη.

#5 Vernon François

Μέσα στο μήνα Ιούνιο, το 35% των διαδικτυακών πωλήσεων θα διατεθούν σε τοπικές οργανώσεις αφιερωμένες στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της αδικίας.

#6 Puma

Η μάρκα αθλητικών ειδών Puma δωρίζει ένα μη ανακοινωθέν ποσό στο ”Ταμείο ελευθερίας” ;όπως ονομάστηκε της Μινεσότα, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βασίζεται στην κοινότητα και καταπολεμά τη βία της φυλάκισης καταβάλλοντας εγγύηση για άτομα με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά δικηγορική υποστήριξη.

#7 Asos

Ο γίγαντας της High Street ASOS θα κάνει μια δωρεά, ενός μη ανακοινωθέντος ποσού όπως και η Puma, σε έναν σχετικό οργανισμό τις επόμενες ημέρες. “Η σιωπή δεν είναι επιλογή. Μοιραζόμαστε τη θλίψη και την οργή του κόσμου για τη σοβαρή αδικία που οδηγεί στην τραγική απώλεια της ζωής του George Floyd, μαζί με τους Breonna Taylor, Ahmaud Arbery, Tony McDade και τόσες άλλες μαύρες ζωές“, δήλωσε ο εκπρόσωπος όταν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία να στηρίξουν το κίνημα.

#8 UGG

Η εικονική μάρκα υποδημάτων Ugg δωρίζουν στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η οποία έχει και δικηγόρους που παρέχουν νομική συνδρομή όπου οι πολιτικές ελευθερίες βρίσκονται σε κίνδυνο.

#9 Urban Decay

Η αμερικανική μάρκα μακιγιάζ Urban Decay δίνει ένα μη ανακοινωθέν ποσό στο Ταμείο ελευθερίας της Μινεσότα και το Black Lives Matter. μοιράζονται επίσης πρόσθετους πόρους και τρόπους για να εμπλακούν περισσότεροι μέσα από τις δημοσιεύσεις στα σόσιαλ μίντια.

#10 Fenty

Η Rihanna ανέστειλε τις πωλήσεις και στις τρεις μάρκες της Fenty προς τιμήν του Blackout την Τρίτη. Επιπλέον, δωρεές διαδόθηκαν σε κάθε κλάδο Fenty, στέλνοντας χορηγίες στο Black Lives Matter Greater στο NY και στο το έργο Bail.

Ενώ δεκάδες χιλιάδες βγαίνουν στους δρόμους, τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης χρησιμεύουν ταυτόχρονα ως εργαλείο δράσης και εκπαίδευσης, με πολλούς ακτιβιστές και συμμάχους να μοιράζονται πληροφορίες διαμαρτυρίας, συνδέσμους δωρεάς, νομικούς πόρους και συνθήματα ελπίδας.

Μέσα σε αυτό, οι οίκοι μόδας, οι μάρκες ομορφιάς και άλλες εταιρείες έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες τους για να δώσουν το παράδειγμα και να προκαλέσουν πραγματική κοινωνική αλλαγή. Με την ομιλία και τη δωρεά, οι ενέργειες αυτών των οντοτήτων μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο καθώς το κίνημα μεγαλώνει και εξαπλώνεται σε όλες τις ηπείρους.

 

Tags : blm
  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response